Muksujudo

 

Muksujudo treenit Vallilassa: Päijänteentiellä, katso ajat harjoitusvuorot 2019 välilehdeltä

 

Judon voi aloittaa hyvissä ajoin, Meido-Kanissa judoa opetetaan jo 4-5-vuotiaille. Aivan pienimmät opettelevat judoa luonnollisesti leikin varjolla. Tärkeää on myös opetella käytöstapoja ja ennen kaikkea toisen kunnioittamisen periaatetta.

Muksujudo on pitkälti judoon sekä liikuntakulttuuriin tutustumista, aivan kuin esikoulu ennen varsinaisen koulunkäynnin aloittamista.

 

Muksujudon lähtökohtana on lapsen monipuolisen liikunnan tukeminen. Muksujudossa opetellaan myös judollisia taitoja, kuten vastustajan hallitsemista matossa, kaatumista ja heittoja. Kun lapsi oppii jo pienenä tuntemaan kehonsa ja hallitsemaan sitä paremmin, hänellä on iän myötä paremmat edellytykset omaksua vaikeatkin judotekniikat niin, että ne ovat luontevia.

Judon avulla lapsi oppii kunnioittamaan muita ja toimimaan niin parin kanssa kuin ryhmässäkin. Jokainen judossa käyvä toimii yhteisesti sovittujen käyttäytymissääntöjen mukaisesti. Itsensä hallitseva ja judon periaatteet sisäistänyt lapsi on henkisesti ja fyysisesti vahvempi myös judotatamin ulkopuolella.Meido-Kanissa muksujudoa ohjaavat aikuiset, lasten ohjaamiseen koulutetut kokeneet judokat.


Pasi Lind 5. dan on pitkän linjan judoka, ja käynnisti Meido-Kanissa jo 90-luvulla Liikuntaleikkikoulu- ja Muksujudo -toiminnan. Hän on toiminut vuosia Judoliiton muksujudo ohjaaja-kouluttajana.

Työskentely lasten parissa ja omat kolme lasta ovat antaneet hyvät eväät muksujudon ohjaamiseen.


Arttu Laitinen 5. dan, seuran judotoiminnan johtaja, on myös pitkän linjan judoka ja liikunnanohjaaja. Judoliitossa hän on toiminut mm. koulutuspäällikkönä. Arttu toimii judokentässä monella tatamilla ja monen ikäisten judoharrastajien valmentajana, opettajana ja ohjaajana. Isoisänä hänellä on erinomainen kokemus lasten kanssa toimimisesta.

Arttu Laitinen 5. dan
torstain muksujudon vastuuohjaaja
040 7511 333
arttu.laitinen@tpi.fi
Pasi Lind 5. dan
044 382 9906
pasi.lind@opera.fi

Maija Pensala 1. dan on itse aloittanut judon 9-vuotiaana, ja opettanut lapsille judoa 90-luvulta lähtien. Nyt on oma tytär Mannakin mukana muksujudossa. Maija on monessa mukana seuran toiminnassa.

Maija Pensala 1. dan ja tytär Manna 6. kyu

Mari Pensala 3. kyu palasi tatamille ja opettamaan muksuja tuotuaan omat lapsensa judon alkeiskurssille.

Mari Pensala 3. kyu
Pekka Pöyhönen 2. dan vähän isompien junnujen kanssa hyvin onnistuneen vyökokeen jälkeen.

Pekka Pöyhönen 2. dan on ohjannut muksujudokoita ja kaikenikäisiä junioreita jo yli kymmenen vuotta. Kahden lapsen isänä hänellä on kokemusta vanhemmuudesta ja omienkin lastensa ohjaamisesta erilaisissa harrastuksissa. Pekan uusin aluevaltaus on perhemuksujudo.