Seuran esittely

Meido-Kan ry on Suomen perinteikkäin ja vanhin budoseura, jonka tarkoituksena on edistää budolajeja, sekä toimia lajien tunnetuksi tekemiseksi ja harrastuksen levittämiseksi pääkaupunkiseudulla. Toiminnan piiriin kuuluvat Aikido, Judo, Karate, Iaido sekä Taiji.

Meido-Kan on 7.12.1963 rekisteröity yhdistys, joka keskittyy budolajien harjoittelemiseen. Toimintamme perustuu vetäjien tekemään palkattomaan työhön. Seura on jäsenenä  Aikido-, Judo- ja Karateliitossa.

Meido-Kanissa jäsenistä n. 70% on alle 20-vuotiaita. Seura panostaa voimakkaasti nuorisotoimintaan ja lasten liikuntaan. Tarjoamme korkeatasoista budotoimintaa, sopivissa ryhmissä, kaikenikäisille ihmisille.

Meido-Kanin toiminta on vireää. Ohjattuja harjoituksia on vuosittain jokaisena viikonpäivänä ja näet harjoitusvuorot jokaisen lajin kohdalla. 

Meido-Kanissa on harjoiteltu aikidoa vuodesta 1970 lähtien. Pitkän historian ansiosta useimpien Suomessa vierailevien opettajien tyylisuunnat ovat Meido-Kanin harjoituksissa sulassa sovussa keskenään ja seurassa opetetaan vahvaan kontaktiin perustuvaa, liikkuvaa ja toiset huomioon ottavaa aikidoa. Tällainen tapa harjoitella kasvattaa avointa mieltä, halua tutkiskella aikidon periaatteita sekä toisten mielipiteiden ja toiminnan kunnioittamista. 9-14 -vuotiaille on oma ryhmänsä. Uusia harjoittelijoita otetaan mukaan jatkuvasti. Aikidossa ei kilpailla.

Judossa on menestyvät kunto- ja kilpailuvalmennus. Judossa on saavutettu 70 Suomen mestaruutta, joista miehille ja naisille kutakuinkin yhtä paljon. Joukkue Suomen mestaruuksia ovat naiset voittaneet 8 ja miehet 10. Kansainvälisillä tatameilla on voitettu kahdesti hopeaa naisten Euroopan mestaruuskilpailuissa, sotilaiden maailmanmestaruus sekä hopeaa opiskelijoiden maailmanmestaruuskilpailuissa. Pohjoismaiden mestaruuksia on runsaasti yli 20.

Karatessa on seuraan tullut miesten Maailmanmestaruus, kaksi miesten Euroopanmestaruutta, World Games mestaruus, yksi nuorten Euroopan mestaruus ja kaksi pronssia, toistakymmentä Pohjoismaiden mestaruutta ja lukuisia Suomen mestaruuksia niin henkilökohtaisissa kuin joukkuekilpailuissa. Viime vuosina kilpailutoiminta on ollut vaimeaa.

 

Meido-Kanin Harjoitussalit sijaitsevat Vallilassa Päijänteentie 1:ssä sekä Herttoniemessä Mekaanikonkatu 3a:ssa.

Tervetuloa salille tutustumaan toimintaamme!