Nuoret taas vedossa, nyt Kouvolan kansainvälisessä kisassa. Tuliaisina 10 mitalia!

29.11.2015

Eetu "Ensiapu" Heinonen kultaa
Eetu "Ensiapu" Heinonen kultaa
Erkka "härkä" Kari oronssia
Erkka "härkä" Kari oronssia
Aku "En katso kameraan" Laakkonen pronssia
Aku "En katso kameraan" Laakkonen pronssia
Joel "pumppu" Ylitalo pronssia
Joel "pumppu" Ylitalo pronssia

Nuoret taas vedossa, nyt Kouvolan kansainvälisessä kisassa. Tuliaisina 10 mitalia!

Meido-kanin kisaajat matkasivat 28.11. Kouvolaan, jossa järjestettiin perinteinen kansainvälinen kisa. Kymijoki-shiai nuoremmille ja Junioreiden Finnish Judo Open.

Mukana oli kisaajia Venäjältä, Virosta, Ruotsista, Norjasta ja tietty Suomesta. Meiltä oli mukana 18 kisaajaa eli varsin iso joukkue. Kisa on iso ja joukkueitakin taisi olla 61. Meido-Kan oli mitalitilaston seitsemäs ja toiseksi paras suomalainen seura eli kova suoritus taas kerran.

Päivä oli pitkä ja kisat saatiin isompien osalta päätökseen vasta yhdeksän pintaan illalla.  Saaliina oli 2 kultaa 4 hopeaa, 4 pronssia ja parit pistesijat. Ennen kisoja veikkasin, että 10 mitalia olisi realistinen tulos ja niinhän siinä kävikin.

Kultaa nappasi Finnish Openissa  Eetu Heinonen hyvillä otteilla, vaikka finaali olikin tiukkaa taistelua ja voitto tuli varoitusten turvin ruotsalaisesta. Toimipa Eetu myös ”ensiapuna”, kun kuristustilanteessa vastustajalta lähti taju. Eetulla ei kauaa nokka tuhissut vaan nosti kaverilta jalat ylös ja läpsytteli vähän, että kundi virkosi. Virallinen ensiapu ehti paikalle siinä vaiheessa, kun Eetu oli jo herätellyt kaverin. Näin toimii hieno judoka!

Juho Hyry voitti myös kultaa nuorten Kymijoki-shiaista ja voitto tuli seurakaverista eli Artjom Mantulinista. Artjom voitti Juhon poolissa, mutta Juho kuittasi kalavelat finaalissa ja kaksoisvoitto seuraan.

Enisa ja Heda Balakthanova ottelivat jälleen mitaleille ja tuloksena hopeaa molemmille. Jolle Ylitalo otteli pirteästi, ottaen myös hopeaa. Ainoa tappio tuli tiukan väännön jälkeen Suomen Sahalle varoitusten erolla.

Joe Liimatainen jatkoi mitaliputkeansa ottamalla pronssia. Mitalimatsissa oli vastakkain jälleen oman seuran kaveri eli Markus Tarma.

Emma Piri tsemppasi itsenä myös pronssille. Erkka Kari löi vaakaan meidän joukkueen isoimmat lukemat ja otteli sarjassa +81 kg hienosti pronssia. Semifinaalissa heitti kaverin ipponilla, joka kuitenkin peruttiin ja lopulta osat kääntyivät toisin päin. No ei valiteta kuhan todetaan. Hyvät matsit Erkalta. Aku Laakkonen sai vastaansa tuttuakin tutumman Deckartin ensimmäisessä ottelussa. Vuosi sitten Aku leippasi kaverin katon kautta pronssimatsissa. Nyt tuli pikku työtapaturma, sillä Uchi-mata kaverille ei sellaista paikkaa saa antaa, minkä Aku antoi. Svedu maksoi kalavelat ja Aku keräilyihin. Siellä kone ja pää sitten olikin ”raivoa” täynnä ja loput matsit ipponvoitoin ja pronssia myös Akulle.

Loistava jengi meillä ja koskee kaikkia ei pelkästään mitalisteja. Suurimmalle osalle tämä oli kauden päätöskisa ja nyt vaan treenataan. Alla listaus mitalisteista ja pistesijoista:

Kymijoki shiai:

Kultaa: Juho Hyry B15 -66 kg

Hopeaa: Enisa Balakthanova G15 -48 kg, Heda Balakthanova G13 -44 kg,ja Artjom Mantulin B15 -66 kg

Pronssia: Joe Liimatainen B15 -60 kg

Viidensiä: Markus Tarma B15 -60 kg ja Emil Miettinen B15 -46 kg

Nuorten Finnish Judo Open:

Kultaa: Eetu Heinonen B18 -66 kg

Hopeaa: Joel Ylitalo M21 -60 kg

Pronssia: Emma Piri G18 -48 kg, Erkka Kari B18 +81 kg ja Aku Laakkonen M21 -73 kg

Seitsemäs: Ryan Korkia-aho B18 -66 kg

 

Esa Korkia-aho