Erkka Kari ainoa mitalisti Oulun Samurai-cupissa.

12.10.2015

Erkalle kultaa (Kuvat OJK)
Erkalle kultaa (Kuvat OJK)
Karinkanta kertoo valmentajille uusista säännöistä (Kuvat OJK)
Karinkanta kertoo valmentajille uusista säännöistä (Kuvat OJK)

Erkka Kari ainoa mitalisti Oulun Samurai-cupissa.

Vuoden viimeinen Samurai-cup oteltiin 10.10. Oulussa. Kisat olivat Etelän miehen silmissä kaukana, sama matka etelän suuntaan Helsingistä ja oltaisiin Liettuassa.

Meido-Kanista lähti kuitenkin pieni sissiryhmä kohti pohjoista. Pari meni lentäen ja allekirjoittanut toisen porukan kanssa autolla. Upeat revontulet bongattiin matkalla. Syytetään nyt vaikka tätä luonnonilmiötä, kun tuloksellisesti matsit eivät menneet ihan putkeen ha ha.

Alle 15-vuotiaiden -60 kg sarjassa meiltä oli mukana kaksi matsaajaa, Joe Liimatainen ja Markus Tarma. Joe aloitti ipponvoitolla paikallista vastaan. Seuraavaksi tuli Raahen ”Georgialainen” vastaan ja siitä yukon tappio. Seuraava ottelu oli voitettava, mikäli mieli poolista jatkoon. Joella oli hyvä hyökkäys, mutta jotenkin tilanne Joen osalta pysähtyi ja kaveri jatkoi vääntöä ja leippasi Joen ipponin arvoisesti mattoon ja kisat oli siinä. Markus oli toisessa poolissa ja ensin tuli varoituksella tappio ja vielä perään ippon tappio, joten Markuskin jäi pooliinsa.

Ryan Korkia-aho otteli 3 kiloa alipainoisena U18 -66 kg:ssa. Ei auttanut lainapuku, jonka selässä luki A. Laakkonen. Ensimmäiseen otteluun tuli Tampereen kaveri ja matsi oli tasianen. Uudet säännöt sopi Ryanille, sillä nyt myös mattoaktiivisuus lasketaan. Kaverilla oli pysty-yritykset, mutta Ryanilla mattoaktivisuus. Ottelu käytiinkin suurin osa matossa. Ottelu eteni jatkoajalle ja Tampereen valmentaja huuteli jatkuvasti shidoa Ryanille, joka lopulta annetiinkin ja tappio. Seuraavassa matsissa Ryan johti ottelua viime sekunneille varoituksen turvin. Aivan lopussa Ryanilta nukahdus ja kaveri sai yukon ja jatkopaikka meni sen myötä. Viimeiseen otteluun ei enää löytynyt fiilistä ja siitä vielä tappio, mutta sen verran jäi hampaankoloon, että seuraavalla kerralla on halu näyttää. Treeniä vaan lisää. Kisoja tulee ja menee ja välillä käy näin.

Erkka Kari otteli kahdessa ikäluokassa. Alle 18 vuotiaiden sarjassa +81 kg:ssa Erkka otti kultaa yksi selvä waza-arin voitto ja sitten Tampereen poika lähti kuin tykin suusta. Erkan sode-tsuri-komi-goshi oli kisojen upein heitto. Kultaa siis Erkalle. Alle 21-vuotiaissa oli Helsinki-Mikkeli asetelma, kun Puumalaisen veljekset ja kaksi stadilaista mittelivät mitaleista. Erkalle ensin tiukka varoituksen turvin hävitty matsi Chikaran Ponsille. Seuraavaksi tuli Juho Puumalainen, joka voitti Erkan ipponilla. Viimeinen matsi oli sitten Martti ”Marde” Puumalaista vastaan. Marde muisteli, että on hävinnyt joskus 6 vuotta sitten. Tästä vitsailtiin, että asia on painanut mieltä ha ha. Marde sai revanssin ja voitti Erkan varoituksilla.

Kisojen aikataulu venyi ja kun kysyimme, että saisimmeko Erkan mitskun ennakkoon, jotta pääsisimme valoisaan aikaan takaisin baanalle kohti Stadia niin se ei käynyt, koska olimmehan tulleet jo Helsingistä asti, joten silloin on aikaa odottaakin? No kotiin päästiin 01.00 ja ehjänä.

Ennen kisoja Suomen ykköstuomari Veli-Matti Karinkanta kertoi valmentajille uusista sääntömuutoksista. Mattoaktiivisuus lasketaan nykyään mukaan. No tässä ollaan ainakin meidän treeneissä oltu aikaa edellä, koska ne-waza treenit on tehty näitä sääntöjä suosien. Myöskään mate ei tule enää niin herkästi, joten matsi jatkuu välillä suoraan vaikka toinen käykin matossa. Näitä käydään kyllä läpi treeneissä jatkossa.

Oulussa on myös seuraavat aikuisten SM-kisat, joten sinne sitten kovassa tikissä ja mitalit kotiin. Silloin odotellaan palkintojen jaot kiltisti loppuun. Enkä ehkä aja sinne ja takas. Olisiko silloin lentokone hyvä juttu?

Esa Korkia-aho