Aku Laakkonen viides Romanian Eurooppa­cupissa. Marginaalit pieniä.

29.8.2015

Aku Laakkonen
Aku Laakkonen

Aku Laakkonen otteli Romanian Devassa 22.8. Eurooppa­cupin osakilpailussa jälleen mitaliotteluihin.

Akun sarja ­73 kg oli isoin sarja ja taso on myös kova, mutta niin on Akukin.

Aku pääsi ensimmäisen kierroksen vapaalla ja sitten vastaan asettui Moldovan Burlac. Tämän Aku hoiti varmasti. Akulla yukon suoritus ja yksi varoitus ja vastustajalla 3 varoitusta eli yhtä vaille ulosajoa.

Lohkovoitto­otteluun tuli vastaan Serbian Buncic, jolla on useita mitaleja näistä kinkereistä ja mm. EM­pronssia 2013 Tallinasta ja Euroopan mestaruus Montenegron Barista. Serbi voitti todella tiukan matsin yhden varoituksen turvin ja Aku joutui keräilyihin tavoittelemaan pronssimitalia.

Keräilyissä vastaan tuli Montenegron Raicevic, moninkertainen mitalisti maansa mestaruuskisoista. Aku hommasi yukon suorituksen ja lopulta vastustajalle Hansoku­make eli ulosajo ja Aku jatkoon.

Seuraavaksi tuli vastaan Kanadan Langlois, joka oli vetänyt taulun täyteen pisteitä entisestä suomalaisesta, joka nykyään edustaa Italiaa. Vastaan tulisi siis tekijämies. Aku ei asiasta hätkähtänyt vaan piti matsin itsellään, vastustajan saadessa 2 varoitusta.

Pronssimatsi kutsui. Pronssimatsiin tuli vastaan Ison­Britannian Eric Ham. Hänellä useita EJU cup mitalisijoja ja myös Pan American kisoista mitskuja. Ennen matsia allekirjoittanut ehti katsoa netistä 1­2 kaverin matsia ja lähettää tekstari Akulle ja Pekkikselle. No onhan noi kaverit jo leireiltäkin tiedossa, mutta ei kai yksi näkökulma lisää haittaa tee. Molemmat saivat varoitukset ja Britti sai kuitenkin sen yhden pienen yukon arvoituksen suorituksen Uchi­matalla ja mitali karkasi käsistä.

Todella hieno suoritus joka tapauksessa. Marginaalit ovat TODELLA pieniä nyt ja Aku on hyvällä tiellä. Akulla on tältä vuodelta kaksi Eurooppa-­cup kisaa ja molemmissa mitalimatseissa. Yksi hopea ja yksi 5.sija. Tämä lupaa hyvää ensi kuussa pidettäviä EM­kisoja ajatellen. Sinne pikku säädöt kuntoon, vähän arpaonnea ja ehjä paketti koko kisapäivän ja tulos voi olla mitä tahansa.

Mutta matsi kerrallaan aina ja judossa on kaikki mahdollista niin kauan kun otteluaikaa on. Onnittelut Akulle tästäkin suorituksesta.

Esa Korkia-­aho