Tunteita ja tilanteita kolmessa eri kisassa viikonloppuna

7.11.2018

Akun piti välillä ratsastaa Italian pojalla, kun ei muuta keksitty(photo: Magyar Judo Szövetség)
Akun piti välillä ratsastaa Italian pojalla, kun ei muuta keksitty(photo: Magyar Judo Szövetség)
Hyvinhän tuo Niemen merkki on kiinni ja Aku valmiina (Kuva: Antti Renko)
Hyvinhän tuo Niemen merkki on kiinni ja Aku valmiina (Kuva: Antti Renko)
Aku yritti kyllä (Photo: Magyar Judo Szövetség)
Aku yritti kyllä (Photo: Magyar Judo Szövetség)
Artjom FJO kultaa
Artjom FJO kultaa
Khirchlalle tuplamitskut FJO:sta
Khirchlalle tuplamitskut FJO:sta
Junnu-cup alkamassa
Junnu-cup alkamassa
Kolmoisvoitto Meido-Kaniin. Joe, Elias ja Isabella( Kuva: Orimattilan judoseura)
Kolmoisvoitto Meido-Kaniin. Joe, Elias ja Isabella( Kuva: Orimattilan judoseura)
Matti kultaa (Kuva Orimattilan judoseura)
Matti kultaa (Kuva Orimattilan judoseura)
Riku kultaa (Kuva Orimattilan judoseura)
Riku kultaa (Kuva Orimattilan judoseura)
Silvia kultaa (Kuva Orimattilan judoseura)
Silvia kultaa (Kuva Orimattilan judoseura)
Ukko kultaa (Kuva Orimattilan judoseura)
Ukko kultaa (Kuva Orimattilan judoseura)

Tunteita ja tilanteita kolmessa eri kisassa viikonloppuna

Marraskuun ensimmäinen viikonloppu tarjosi Meido-Kanilaisille todella super viikonlopun. Jännättävää oli kotimaassa ja ulkomailla, pienillä sekä isoilla.

Eittämättä kovin tapahtuma oli Unkarin Gyorissa pidetyt U23 Euroopan mestaruuskilpailut. Aku Laakkonen osallistui jo seitsemänsiin oman ikäluokkansa EM-kisoihin. Valmistelut oli tehty hyvin, eikä arvonnan tuloskaan näyttänyt kovin pahalta (Tosin EM-kisoissa ei helppoja matseja olekaan). Allekirjoittanut opiskeli edellisen illan tulevien vastustajien taktiikkaa ym. Toiveet olivat korkealla ja miksei olisi ollut.

Akun painoluokka -81 kg oteltiin lauantaina. Heti kisapaikalla tuli Akulle määräys tarkistuspuntariin ja vähän pelotti, kun aikanaan Tampereen EJU cupissa tarkistuspuntari päätti Akun kisat. No näistä on opittu ja vaaka läpi heittämällä. Seuraavan kierroksen mahdollinen vastustaja Latvian Duinovs, joka on mm. MM kakkonen. Hävisi ekan kamppailun nimenomaan puntarille ja putosi heti kättelyssä pois.

Ensin vastaan tulisi Italian D'Arco. Kaverin tyyli tulisi olemaan hankala. Hihan päissä roikkuva venkura. On kundilla seitsemäs tila U21 MM-kisoista. No sehän ei meitä kiinnostanut vaan se miten matsi hoidettaisiin himaan. Pukukontrollissa alkoi seuraava episodi, kun "mittamies" änkesi kapulaa Akun hihaan, niinkuin se ei muka mahtuisi sinne. Housuja mitattaessa ei itse osannut ohjata lahjetta mitan sisään ja käski Aku kääntyilemään, että saa mitattua. No kun ei muuta keksinyt niin käski Akua repimään sponsorimme Niemen merkin irti. Oli kuulemma huonosti kiinni (Kuvassa näyttää minusta ihan hyvältä) No läpi päästiin ja matolle.

Ottelu oli juuri sitä mitä odotettiin. Italialaisen yritykset olivat harvassa ja roikkui hihoissa. Akukaan ei saanut omia tekniikoitansa lyötyä kunnolla sisään. Sitten alkoi varoitusten jakelu tuomarin toimesta. Olkoon nyt sitten Aku rillit päässä, mutta italialainen oli 3 kertaa polvillaan ja kun Aku teki yhden seoi-nage yrityksen, siitä rankaistiin mattoon vedolla. Varoitustilit oli otteluajan päättyessä tasan 2-2 ja seuraavasta pihalle, ellei sitten suoritusta tule. Golden score alkoi ja molemmilla oli välillä saman puolen otteet, mutta Akulle lopulta se viimeinen varoitus ja EM retki päättyi siihen. Oikeudenmukaista olisi ollut jos olisivat antaneet äijien matsata ja katsoa kumpi todella on parempi.

D'Arco voitti myös seuraavan matsinsa samalla taktiikalla. Hän otteli kisoissa 4 matsia voittaen kaksi ja häviten kaksi, ollen lopulta seitsemäs. Paljon kertoo kaverin tyylistä, kun neljässä matsissa sai itse 6 varoitusta ja hommasi niitä vastustajille 7, tehden itse YHDEN suorituspisteen koko aikana. Päätä ei panna pensaaseen ja tästä vaan eteenpäin ja koskee koko Suomen jengiä. Edelleen marginaalit on pieniä ja kukaan ei ole kisoissa alle minuutin mies tai nainen vaan olemme kuitenkin jo lähellä. Uskokoon muut mitä haluavat.

Tampereella oteltiin samaan aikaan Finnish judo open. Meido-Kan oli mitalitilaston neljäs, seitsemän kisaajan voimin. 2 kultaa, 3 hopeaa ja 1 pronssi. Tutut naamat jälleen mitalipallilla ja oli ilahduttavaa nähdä Petteri "Petsku" Sulander taas kisaamassa. Tuloksena oli hopeaa ja finaalissa Viitaselle tappio 3 shidolla, kun kondis ei luonnollisesti ole vielä sillä tasolla, missä normisti. Suorituksia ei vastustaja kumminkaan Petskusta saanut.

Kultakantaan ylsivät Artjom Mantulin ja Erkka Kari. Artjom hoiti matsinsa suht helposti. Erkalla oli vastassa vain Chikaran Hirvonen ja oteltiin paras kolmesta systeemillä. Eka matsi venyi jatkoajalle, jonka Erkka hoiti ja kolmatta matsia ei sitten tarvittukaan, kun Erkka junttasi Hirvosen uchi-matalla tatamiin.

Hyvin otteli myös Joel Ylitalo saaden hopeaa, matkalla kaatui ihan kovia kavereita ja finaalissa tuli tappio Hämeenlinnan nuorelle lupaukselle Turpalille, joka otti jo ikäluokkansa EM pronssia tänä vuonna.

Khirchla Khirchilashvili urakoi kahdessa ikäluokassa, napaten molemmista mitalin. U21 ikäisissä hopeaa ja U18 ikäisissä pronssia.

Hyvin meni siis Tampereella!

Junnu-cup oteltiin sitten sunnuntaina. Ei vielä EM-tatamit, mutta puitteet lähes yhtä hyvät ja upeat. Olihan niitä järjestämässä Orimattilan Judoseura, joka saa aikaan suuren urheilujuhlan tuntua myös nappuloille.

Meiltä lähti iso ja rohkea pikku samuraiden joukkue mukaan ja tulostakin tuli upeasti. Mitalitilsaton kakkonen! 19 kilpailijaa! 6 kultaa, 4 hopeaa ja 4 pronssia ja muita hyviä sijoituksia ja rohkeita otteita. Aivan loistavasti meni siis Orimattilassakin ja jos ei nyt voittoa jollekin tullutkaan, niin siitä ei pidä mieltänsä pahoittaa. On se Akukin hävinnyt matseja.

Junnu-cup mitalistit:

Kultaa: Ukko Ahonen, Riku Korhonen, Silvia Lautso, Joel Rajala, Matti Ruotsalainen ja Kennet Tauksam

Hopeaa: Elias Länsman, Nima Mohammad Ahsan, Axel Ondo Mba ja Lauri Westerlund

Pronssia: Isabella Aaltonen, Aino Eerikäinen, Andreas Lautso ja Juho Nyman

Onnittelut kaikille. Tämä viikonloppu oli hyvä näyttö seuralta. Olimme vahvasti edustettuna joka rintamalla aina Junnu-Cupista EM-kisoihin.

Esa Korkia-aho