Aku Laakkosen GB debyytti. Eetu Heinonen 9. Romaniassa

14.8.2018

Aku Laakkosen GB debyytti. Eetu Heinonen 9. Romaniassa

Aku Laakkonen otteli ensimmäistä kertaa miesten Grand Prix kisoissa Unkarin Budapestissa 11. elokuuta. GB-kisoissa otteluvoitotkin ovat arvokkaita, kun haetaan pisteitä Olympialaisiin. Vastaan asettui Afrikan mestaruuskisojen kakkonen, Marokon Moutii. Ukko on kiertänyt useita GB ja Grand slam kisoja ja on maailman rankingissa sijalla 28.

Miehen matseja oli tsekattu taas etukäteen ja tiedossa oli, että on tyyliltään venkura ja hakee otteita kuin näykkimällä. Akulla oli asiat tiedossa ennen matsia. Matsi menikin sitten varoitusten voimalla. Täytyy sanoa, että tuomari jakeli niitä herkästi. Varoitukset tulivat vuorotellen ja paha juttu sinänsä kun Aku sai ensimmäisen niin se kolmas varoituskierroksen alku osui Akulle ja tuloksena ulosajo. Marokkolainen ei saanut Akulle tehtyä mitään, mutta pidempänä löi vaan kahvaa niskaan ja kun Aku teki jotain oli pää kiertynyt ja kainalon alta ja siitä Akulle tuli 2 varoitusta. Marokon poika sai varoitukset rajan ylityksestä ja mattoon vedosta. Akun vika tuli kyseenalaisesti rajasta. Aku teki seoi-nage yrityksen nousi ylös ja kaveri vain tönäisi hieman niin oltiin ulkona ja siitä sitten varoitus. Tästä otetaan taas opiksi ja ainakin tiedetään, että Aku pystyy ottamaan vieä voittojakin tämän tasoisesta kisasta. Oli muuten tänä vuonna eka kisa, jossa Aku ei ollut mitaleilla.

Eetu Heinonen esitti myös hyviä otteita Romanian Cluj-Napolan EJU-cupissa samana viikonloppuna. Lohko oli aika kova, mutta se ei menoa haitannut. Ensin vastaan tuli tuleva pronssimitalisti Georgian Mamiashvili, jolla on jo U18 EM pronssia. Eetu pisti äijän tiukoille ja vasta ottelun loppupuolella Georgian poika sai tarvittavan waza-arin, mikä riitti otteluvoittoon.

Eetu pääsi keräilyihin, jossa Moldovan Pelivan sai tuta Eetun paremmakseen. Seuraavaksi vastaan tuli kova Israelin Giner (U21 EM 5.), joka voitti ottelun ipponilla ja näin Eetun lopullinen sijoitus siis yhdeksäs. Tuloksesta huolimatta Eetu otteli pirteästi ja nämä kommentit tuli myös nuorten valmentajalta Antti Rengolta.

Esa Korkia-aho