Mitali Ruotsista, tappiota Liettuasta ja onnistunut leiri

14.5.2018

Khirchla oli vedossa Budo Nord cupissa
Khirchla oli vedossa Budo Nord cupissa
Leiriläisiä rivissä
Leiriläisiä rivissä
Vetäjät topakkana
Vetäjät topakkana
Mika Mäkelä opettaa "sikalonkaa"
Mika Mäkelä opettaa "sikalonkaa"
Nuoret tutustumassa Uchi-mataan
Nuoret tutustumassa Uchi-mataan
Tiukkaa vääntöä fudismatsissa, helteisessä säässä. Lopputulosta en kerro, mutta mun puoli varmaan voitti
Tiukkaa vääntöä fudismatsissa, helteisessä säässä. Lopputulosta en kerro, mutta mun puoli varmaan voitti
Näiden ahertajien perusteella seuran naisjudolla on hyvä tulevaisuus
Näiden ahertajien perusteella seuran naisjudolla on hyvä tulevaisuus

Mitali Ruotsista, tappiota Liettuasta ja onnistunut leiri

Judollisesti on ollut taas tapahtumarikas pitkä viikonloppu. Ruotsissa kisattiin perinteinen Budo Nord cup ja Liettuan Kaunasissa käytiin U21 Eurooppa cup. Viikonloppuna pidettiin myös seuran oma leiri Pajulahdessa.

Onnistujiin kuului nyt Khirchla Khirchilashvili sekä Pajulahden leirille osallistuneet judokamme. Kaunasissa ei mennyt ihan putkeen tällä kertaa.

Khirchla otti siis pronssia 10.5. pidetyssä Budo Nord cupissa. Sarja oli U18 -73 kg ja sarjassa oli 21 kilpailijaa. Khirchla oli hyvässä iskussa. Ekassa ottelussa kaatui norjalainen ipponilla ja samaa lääkettä tarjottiin perään ruotsalaiselle. Tappio tuli sarjan tulevalle ruotsalaiselle voittajalle ipponilla ja näin Khirchla keräilyihin. Siellä sai taas kaksi ruotsalaista tuta Khirchlan tehot ja molemmat kaatuivat ippon voitoin. Pronssimatsi oli hieman tiukempi, myöskin ruotsalaista vastaan, mutta Khirchla hoiti homman himaan waza-arin turvin ja pronssi matkasi Suomeen. Mahtavaa! Treenaaminen tuottaa siis tulosta!!

Kaunasissa järjestettiin suht kovatasoinen U21 EJU cup. Meiltä oli mukana kaksi matsaajaa. Eetu Heinonen otteli luantaina 12.5. alle 73 kg sarjassa, jossa oli 39 kisaajaa. Vastaan tuli Saksan Lehnert, joka voitti Eetun ipponilla ja putosi sitten jatkosta ja näin ollen ei ollut edes keräilyihin asiaa.

Erkka Kari otteli sunnuntaina +100 kg.n keijukaisissa. Allekirjoittanut pähkäili Pajulahdessa netin kanssa, kun ei tiennyt Wifi salasanaa ja respa kiinni. No vikana päivänä totesin, että sehän lukee aulan seinällä. No netti saatiin toimimaan ja Erkan vastustajat scoutattua. Ohjeet Erkalle keskellä yötä. Ensin vastaan tuli Saksan Schreiber, joka on viime vuoden U18 MM kolmonen (sitä en Erkalle raportoinut) Ohjeet oli, että kaveri tulee päälle kuin dieselveturi. Erkalle tästä tappio kolmella shidolla eli varoitukset täyteen ja uosajo. Keräilymatsi puolalaista vastaan ei kauaa ehtinyt vanheta. Ohjeet oli tätäkin kaveria vastaan. Erkkaa huomattavasti pidempi Polakki löi lonkkaa sisään ja Erkka keksi ruveta nostamaan tätä möhkälettä. Eipä noussut edes varpailleen ja niin lähti Erkka kuin jänis makuulta ja Ippon puolalaiselle. Matsi ehti vanheta 23 sekuntia. Ei tullut nyt edes otteluvoittoja, mutta toivottavasti pojat pääsivät maistamaan paikallista herkkua eli siankorvia.

Viikonloppuna pidettiin Meido-Kanilaisetn oma leiri, jota voi varmaan kutsua jo nyt perinteeksi. Suosio oli kova ja leiri oli loppuunmyyty ja vähän päällekin. Sää suosi ja helli leiriläisiä, joten kaikki oheisohjelma oli kiva järjestää ulkona. Leiriläiset olivat innokkaasti ja aktiivisesti mukana. Tekniikkaa painotettiin leirillä Mika Mäkelän, Eki Korpiolan ja allekirjoittaneen näyttäessä omia tekniikoitansa ja niihin kuuluvia asioita. Kaikkien tekniikoissa oli kumminkin toisiinsa liittyviä yhdistäviä tekijöitä, joita pystyy sitten hyödyntämään teki sitten herra A:n,B:n tai C:n tekniikkaa. Vetäjinä toimivat myös leirin primus motor Tapani Piri ja Antti Heinonen. Toivottavasti leiriläiset saivat rahallensa vastinetta. Uskon ja toivon niin. Leirin lopussa kaikki leiriläiset onnittelivat vielä yhteen ääneen paikalla olleita äitejä. 

Esa Korkia-aho