​Aku Laakkonen vastasi parhaasta suomalaissuorituksesta Kroatiassa!

8.4.2018

Aku upea hopea Croatiassa (Kuva. Suomen judoliitto)
Aku upea hopea Croatiassa (Kuva. Suomen judoliitto)
Tässä e vielä ihan tikissä, mutta jos treenaa ni tulosta tulee
Tässä e vielä ihan tikissä, mutta jos treenaa ni tulosta tulee
Pieni suuri poika Suomesta ja Pohjolasta (Photo EJU)
Pieni suuri poika Suomesta ja Pohjolasta (Photo EJU)

Aku Laakkonen vastasi parhaasta suomalaissuorituksesta Kroatiassa!

Meido.Kanin Aku Laakkonen oli paras suomalainen Kroatian Dubrovnikin Eurooppa cupissa. Koko Suomen joukkue otteli sangen hyvn ja onnittelut myös muille. Aku teki debyyttinsä Eurooppa cupissa "miehen" ikäisenä ja uudessa sarjassa -81 kg. Aku tekikin sen loistavasti ja tuloksena hopeaa!!! Sarjassa oli 22 kisaajaa ja varsin hyvätasoinen sarja.

Allekirjoittanut lähetteli taas mese viestejä parin ekan vastustajan suhteen ja sai ilokseen todeta, että äijä oli lukenut ne ja itse asiassa teki niitä asioita mitä pitikin.

Eka ottelu oli Italian Casertanoa vastaan, joka pyrki ja osin onnistui painamaan  Akua kasaan hidarikahvallaan.Mamma Mia mikä matsi. Aku sai kaverin niskasta painamisen takia (ei yhtään yritystä!) 2 varoitusta ja viimeinen tietäisi ulosajoa. Aku pelasi kahvan pois ja löi omat tekniikat sisään 2 waza-arin edestä ja ippon. Meinasi kyllä tulla pestot pöksyyn matsia seuratessa.

Tokaan matsiin tuli ainakin omasta mielestäni paha ja todella pitkä ja ulottuva Serbian  Mosic. Perusotteinen ja hyvä seisomaan. Laitoin ohjeisiin, että kouchi-gariin voisi kaatua ja niin myös kaatui. Todella fiksu ja hyvä matsi Akulta ja tappelemaan paikasta semareihin.

Vastaan asettui Ukarainan "pötikkä" Avagyan. Saman tyyliset kaverit vastakkain kaikin puolin. Aku sai vietyä kaverin mattoon ja haki tunnetusti tuhoisaa Sankakuansa, vaan muuttikin sen Juji-gatameksi ja lukotti sen verran kovaa, että ipponin jälkeen tarvittiin myös paikallista SPR:ää paikalle. Aku semareihin.

Serbian Uros Menkovic asettui vastaan. Shidoja jaeltiin molemmille ja oltiin tilanteessa 2 shidoa kummallakin. Seuraavasta lähtee jompi kumpi ulos. Aku teki hienon taktisen liikkeen rajalla ja kaveri steppaili ulos rajalta. Videodumarit tarkistelivat tilanneta pitkään ja jopa Serbian coach kutsutiin paikalle katsomaan sitä (Misiköhän??) No Serbille, joka valitti tuomiosta ennen kuin se oli edes annettu ja Aku pysyi tyylikkäästi omala paikallaan annettiin aiheesta kolmas shido ja Uros lensi ulos. Aku finaaliin!!

Finaalissa vastaan tuli suomalaisilekin tuttu taitava Ranskan  Collin, joka onnistui heti alussa Tomoe-nagellaan ja sai waza-arin ja handun suoraan lutkulle. Ranskalaisen kuristus tepsi heti. Mestaruus Ranskaan, mutta voitettu hopeamitali Suomeen, Stadiin ja Meido-Kaniin tai jos totta puhutaan niin Aku Laakkoselle.

Aivan loistava tulos Akulta. Neljä kisaa ja saldona kultaa Danish Open, Irish Open ja Baltic Sea Championships ja nyt hienosti hopeaa Eurooppa cupista.

Ei tässä sitten muuta!

Esa Korkia-aho