Aku Laakkonen valloitti vihreän saaren sydämet

27.3.2018

Aku jälleen korkeimmalla korokkeella
Aku jälleen korkeimmalla korokkeella
Mitalistit vierailulla Dublinilaisessa kodissa ja kundeja pidettiin suurina sankareina
Mitalistit vierailulla Dublinilaisessa kodissa ja kundeja pidettiin suurina sankareina

Aku Laakkonen valloitti vihreän saaren sydämet

Meido-Kanin Aku Laakkonen teki selvää jälkeä Irish Judo openissa voittamalla kultaa suvereenilla tavalla. Aku taisi olla sarjan ainoa värillinen vyö, jota kisan jälkeen paikalliset suuresti ihmettelivät. Kisajärjestelyt eivät sujuneet ihan niin kuin Suomessa ja meikäläisen piti olla piikkinä järjestäjien lihassa koko ajan, kun kaavioita ei ollut eikä niitä saanut edes kuvata. Top Secret toiminta jatkui mutta jätkät saatiin matolle oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan.

Mukana oli myös Orimattilan judoseuran Stefan Rönkkö joka otteli myös loistavasti. Kiitokset tässä kohtaa myös Tero Rönkölle, joka hoiti matkajärjestelyt loistavasti vaikka alkuperäinen hotellikin ehti palaa tässä välissä, mutta siitä voi syyttää Korkia-aho/ Laakkonen matkatoimiston kirousta.

Aku Laakkonen otti siis kultaa ja voitti kaikki 5 matsiansa ipponilla. Kisan jälkeen sai sekä allekirjoittanut että Aku vastaan ottaa käden puristuksia ja kehuja , kuinka hienoa judoa suomalaiset esittivät ja sitä oli kuulemma ilo katsoa.

Kisaajia oli useasta maasta mm. Irlannista, Englannista, Espanjasta, Puolasta, Latviasta jne. Akulla oli tupla pooli ja Akun nimen muistavat ainakin seuraavat kaverit, McCarthy, Kelly, Gleeson, Ward ja finaalin vastustaja Fleming joka on Irlannin judoliiton presidentin poika. 

Matka meni kaiken kaikkiaan sujuvasti vaikka aikataulu oli tiukka. Pojat pääsivät käymään parissa Irkku kodissa, jossa heitä pidettiin melkein Olympiamitalisteina, saivat kokea Irkkujen vieraanvaraisuuden. Käytiin kisan jälkeen pubissa kuuntelemassa live Irkku musaa ja siitä Fish & Chips mukaan hotellille. Pika visiitti kaupungilla jne. Hienoja kundeja molemmat ei Irkut kehu ketään syyttä.

See ya next year???

Esa Korkia-aho