Erkka Karin debyytti Eurooppa cupissa Coimbrassa

19.3.2018

Coimbran kisanäyttämö (Photo EJU)
Coimbran kisanäyttämö (Photo EJU)
Erkan palkintokuva Baltic Sea Championships (Kuva Orimattilan judoseura)
Erkan palkintokuva Baltic Sea Championships (Kuva Orimattilan judoseura)
Erkan kuva kisapassissa. Nyt ei oo pojilla varaa enää vinoilla Esan kuvasta.
Erkan kuva kisapassissa. Nyt ei oo pojilla varaa enää vinoilla Esan kuvasta.

Erkka Karin debyytti Eurooppa cupissa Coimbrassa

Meido-Kanin Erkka Kari otteli ensimmäisessä Eurooppa cupissaan Portugalin Coimbrassa 17.-18.3.  Erkan sarjassa + 100 kg oli 15 kilpailijaa!!! Näitä poikia ei saisi vetää henkilöauton peräkärryssä yhtäaikaa, saattaa tulla painorajat vastaan. Mattojakin korjailtiin paikalleen vähän väliä kun tämä reilu 2 tonnia painava painoluokka melskasi tatamilla 2. Osa näistä pojista on kyllä ollut muulloinkin kuin ruoka-aikana kotona. Kokoa ja pituutta löytyi.

Ensimmäiseen matsiin tuli vastaan Kanadan  Joe Andres. Allekirjoittanut etsi arvontojen jälkeen videoita kundista ja ohjeet messengerin kautta Erkalle. Hidari uchi-mataa tekee ja aloittaa migi otteella, jonka muuttaa hidariksi. Erkka noudatti matsissa ohjeita aika pitkälle ja sai muutaman seoi-nage yrityksen tehtyä. Näytti hyvältä...sitten Erkkakin piti hidari otetta ja lähti tekemään omaa yritystä migille, joka ei onnistunut ja Erkka oli puolittain polvillaan, jätti otteen ylös kauluksiin kiinni ja oikea jaka puoliksi ylhäällä. Hidari uchi-mata mies kitti ja kuittasi waza-arin edestä ja siitä vieä sidonta päälle. Kanadalainen eteni kuitenkin lohkovoittoon ja aina finaaliin asti ja oli lopulta hopealla.

Erkka pääsi keräilyihin, jossa vastaan tuli Hollannin Rick Zomer. Kaveri hävisi kanadalaiselle ja oli siinä matsissa niin loppu kuin olla ja voi. Palautuisikohan Erkkaa vastaan? Tässä matsissa Erkka käveli isomman mukana, kun olisi pitänyt väsyttää ja repiä suuntaan ja toiseen. No tietty helppoa sanoa ruudun äärestä, mutta kumminkin. Erkka yritti pari kolme kertaa aituria, mikä oli kyllä virhe ja vikasta aiturista kaveri vaan ojensi kätensä ja rojahti päälle, josta waza-ari. Myöhemmin tilanteet jatkui mattoon ja kaverin lukko tepsi. Hollantilainen eteni pronssimatsiin ja oli lopulta viides. Erkka jäi vielä kisojen jälkeen leirille ja saa siellä toivottavasti lisätuntumaa näistä isoista kavereista. 

Nyt on siis nämä karkelot korkattu ja tiedetään mitä pitää tehdä paremmin jatkoa varten. Tämä raportti saattaa kuulostaa hieman krittiseltä ja sitä se vähän onkin, mutta kun on oma valmennettava niin otan sen oikeuden itselleni. Opiksihan näistä vaan otetaan ja seuraavissa kisoissa parannetaan asioita itse kukin.

Tsemiä Erkalle leirille ja kotiin selkä suorana!

Onnittelut samalla Emilia Kanervalle, joka otti kisoista hopeaa ja Kevin Rönkölle joka sijoittui seiskaksi.

Esa Korkia-aho