Baltic Sea Championships ja mitaleja taas

11.3.2018

Aku ja Pyry korkeimmalla korokkeella
Aku ja Pyry korkeimmalla korokkeella
Eetu hopeaa miesten sarjassa
Eetu hopeaa miesten sarjassa
Eetu hopeaa U21
Eetu hopeaa U21
Erkka avoin painoluokka hopeaa
Erkka avoin painoluokka hopeaa
Erkka hopeaa + 100 kg
Erkka hopeaa + 100 kg
Iltamatsien mitalistit ja retro verkkarit
Iltamatsien mitalistit ja retro verkkarit
Valmentaja boxit on liian isoja joillekin tai sitten on pyydettävä seuraa sponssaa Esalle lasten korotettu istuin
Valmentaja boxit on liian isoja joillekin tai sitten on pyydettävä seuraa sponssaa Esalle lasten korotettu istuin

Baltic Sea Championships ja mitaleja taas

Orimattilan Judoseura järjesti jälleen Baltic Sea Championships kisan 10.3. tutulla kaavalla. Suuren kansainvälisen urheilujuhlan tuntua oli jälleen kerran. Hyvä kisa vuodesta toiseen, jossa voittoja ei jaeta ilmaiseksi. Iso kumarrus jälleen järjestäjille!

Meido-Kan menestyi jälleen, vaikka meiltä puuttui loukkaantumisten ym. takia mm. Petteri Sulander, Joel Ylitalo, Ville Ylitalo, Artjom Mantulin, Markus Tarma jne. jotka normisti ovat vakiokalustoa näissä kisoissa.

Jäljelle jääneet tekivät kuitenkin hyvää jälkeä. Seura oli "vasta" kahdeksas mitalitilastossa, koska kultamitalien määrä ratkaisee järjestyksen. Määrässä mitattuna otimme kuitenkin suomalaisseuroista eniten mitaleja eli 8 ja sillä mittarilla olisimme jaettuja kakkosia venäläisseuran kanssa heti Israelin jälkeen.

Alle 18 ikäryhmä otteli heti aamulla Tapani Pirin "hellässä" huomassa. Tuloksena oli 2 pronssia Enisa Balakthanovalle ja Khirchla Khirchilashvilille, joka pystyy vaikka mihin, kunhan muistaa mennä ajoissa matolle ja hauskuuttaa tyttöjä vasta matsien jälkeen. Hyvät matsit jälleen kerran ja ottipa vielä vitossijan U21 sarjassa.

U21 sarjoissa oli mukana myös Eetu Heinonen, joka napsi jälleen hyviä voittoja. Viron Laas kaatui tiukan väännön jälkeen ipponilla. Tämän jälkeen samaa lääkettä sai tuta Israelin ja Venäjän poika. Finaalissa vastaan tuli Israelin kaveri ja tiukkaa vääntöä siinäkin ja taas viime hetkellä kaveri sai suorituksen ja aika tuli vastaan, mutta loistavasti hopeaa.

Aikuisten sarjoja oteltiin iltamyöhään asti, mutta hyvää kannattaa odottaa. 5 mitalia neljän jätkän voimin. Aku Laakkonen otti jälleen kultaa, mutta ei ihan ilmaiseksi, vaikka tilastot näyttääkin ippon voittoja. Allekirjoittaneella sykkeet nousi kopissa pariin kertaan tappiin, mutta ammattimies on ammattimies eli Aku hoiti homman kotiin kumminkin. Matkalla kaatui Viron poika ja Suomessa oleileva Slovenian kaveri, joka aiheutti tyylillään sydämen tykytyksiä. Akulla pari varoitusta ja sitten Akulle waza-ari, Mutta aikaa oli vielä melkein minuutti eli ei ollut varaa himmailla. No Aku lopetti kärsimykset valmentajan kopissa sekä matsin Kouchi-gari ipponilla. Finaaliin tiensä myös selvitti seurakaveri Pyry Halonen. Seurakaverit väänsivät ilman suorituspisteitä, mutta Akun aktiivinen tekeminen aiheutti Pyrylle 3 varoitusta eli hansokun. Aku mestari ja Pyry hopeaa!!

Eetu Heinonen jatkoi myös miehissä vahvoja otteitaan otti myös miehissä hopeaa. Ippon voitoin finaaliin. Matkalla kaatui israelilainen ja järjestäjävän seuran Rönkkö. Makein voitto tuli kuitenkin semarissa taitavaa uchi-mata kaveria El-Kadiria vastaan. Eetu pelasi taktisesti loistavasti ja rankaisi kaverin omalla lääkkellään jatkoajalla. Migi Uchi-mata puri ipponin arvoisesti ja finaaliin. Siellä vastaan tuli Viron Pertelsson, joka oli nyt waza-arin verran parempi.. 

Erkka Karille oli vihdoin tarjolla kunnon matseja kotimaassa. Erkka otteli + 100 kg:ssa sekä avoimessa sarjassa ja molemmista hienosti hopeaa. + satasissa Erkan voiman sai tuta niin saksalainen kuin espanjalainenkin. Mikkelin mullikka eli Marde Puumalainen vei tällä kertaa molemmissa sarjoissa voiton ja myös Erkasta. No SM-kisoissa otetaan uusiksi!!??!! Avoimeen piti tulla samoja kavereita kuin plussassakin, mutta tuliko pipiä Erkan jäljiltä vai pupua pöksyyn. Tästäkin taas hopeaa. 

Kaiken kaikkiaan hieno tulos ja tästä on hyvä lähteä taas kohti uusia koitoksia.

Esa Korkia-aho