Mitaleja ja pistesijoja Tartosta

21.11.2017

Eetulle tehokkaiden otteiden jälkeen hopeaa
Eetulle tehokkaiden otteiden jälkeen hopeaa
Akulle pronssia vaikka olisi muuta ansainnut
Akulle pronssia vaikka olisi muuta ansainnut
Petskulle todellinen taistelupronssi
Petskulle todellinen taistelupronssi
Erkalle hopeaa ja hyytyneet "forkut"
Erkalle hopeaa ja hyytyneet "forkut"

Mitaleja ja pistesijoja Tartosta

Kisavuosi alkaa olla paketissa, mutta vielä virtaa riitti yhteen kansainväliseen kisaan, joka järjestettiin 16-17.11. Tartossa.

Meiltä matkaan lähti peräti 11 kisaajaa tähän suht kovatasoiseen turnaukseen. Lauantaina oteltiin nuorempien kisa ja sunnuntaina aikuisten Tarto open.

Eetu Heinonen oli hyvässä vireessä sarjassa .73 kg. Eetu otti kolme ippon voittoa ja eteni "heittämällä" finaaliin. Vastaan asettui Suomen Kaewasa. Kundien kamppailut ovat olleet kovia vääntöjä aiemmin ja niin oli nytkin. Tällä kertaa Kaewasa oli parin waza-arin verran parempi ja Eetulle hienosti hopeaa.

Erkka Kari sai toisen hopean (tosin sarja oli ennakkoilmoittautuneista kutistunut siihen kahteen) Ottelijoiden määrä ei ole Erkan syytä, mutta saipahan haastaa Viron Karroa, joka on aika massivisen kokoinen kaveri. Ekassa matsissa Erkka oli johdossakin, mutta kaverin massa puudutti kädet ja noutaja tuli.

Aku Laakkonen sai tuta heti ensimmäisessä ottelussaan paikallisten tuomareiden "vieraanvaraisuuden" eli oma poika voittoon keinolla millä hyvänsä. Vastassa oli Viron kova Tööniste ja Aku johti ottelua aina viime hetkille saakka, mutta kun Tööniste ei saanut tehtyä Akulle mitään alkoi tuomari jaella (kuulemani mukaan) varoituksia tiuhaan tahtiin Akulle ja kolmas eli viimeinen annettiin kun otteluaika oli jo ohi. Näin saatiin oma poika jatkoon ja Aku keräilyihin. Siellä kaatui Suomen Kokkoniemi 23 sekunnissa ja sitten seurakaveri Pyry Halonen ja näin Aku pronssiotteluun jossa puoestaan Supikov sai itselleen 3 shidoa ja näin Akulle 10-0 voitto

Petteri Sulander otteli myös pronssille ja jälleen todellisten venymisten kautta. Ensin kaatui Sulla. Alkuun Petskun kuuluisa jalkapyyhkäisy ja heti perään mattoon jatko ja kuristus tepsi samantien. Seuraava matsi oli tiukkaa vääntöä joka eteni jatkoajalle ja vasta ajassa 6.32 Smolars sai voittoon tarvittavan suorituksen ja Petsku pronssiotteluun. Tämä ottelu oli sitten vieläkin pidempi ja Petsku osoitti taas venymiskykynsä tiukassa paikassa. Ottelukello näytti aikaa 7.49 kun Petsku kaivoi waza-arin ja samalla todellisen taistelupronssin.

Viivi Kärhä sai pronssin samoilla spekseiilä kuin Erkkakin eli 3 osallistujaa sarjassa.

Joel Ylitalo aloitti ippon voitolla ja sen jälkeen harmittava jatkoaika tappio yhden varoituksen erolla. Pronssimatsissa ei oikein kulkenut ja Loganovskis ottiJollesta 3 waza-aria ja lopulta ipponin.

Pyry Halonen aloitti myös ippon voitolla, mutta sitten tappio ja keräilyihin vastaan tuli siis Aku, joka vei koitoksen ja eteni pronssiotteluun. Pyryn sijoitus siis 7.

Tuukka Ronkainen lähti ensimmäiseen kv turnaukseensa ja heti tietty kovaan sakkiin matsaamaan. Ensin tuli tappio, mutta Tuukka kuitenkin keräilyihin. Siellä Tuukka johti matsia jo 2 waza-arilla, kunnes kaveri kaivoi ippon voiton. Ennakkoluulotonta tekemistä kumminkin ja täytyy nostaa Tuukan asenteelle hattua. Tuukankin loppusijoitus 7.

Lauantaina nuoremmistä meiltä oli mukana vain 3 kisaajaa ja siellä Robin Pajusen saldoksi tuli 1 voitto ja 2 tappiota. German Petenberg ja Markus Tarma jäivät tällä kertaa ilman otteluvoittoja.

Kokonaisuutena ihan kelpo suoritus jengiltä, ottaen huomioon, että isoimmat paukut on käytetty jo vuoden aiemmissa kisoissa.

Esa Korkia-aho