JUDO: Menestystä maailmalta. Todellinen superviikko kisaajillamme.

15.5.2015

Aku Laakkonen
Aku Laakkonen
Eetu Heinonen
Eetu Heinonen
Erkka Kari
Erkka Kari
Mikko Lindroos
Mikko Lindroos
Claudia Miettinen
Claudia Miettinen
Ryan Korkia-aho
Ryan Korkia-aho
Petteri Sulander
Petteri Sulander
Joe Liimatainen
Joe Liimatainen
Joel Ylitalo
Joel Ylitalo

Viikon sisällä Meido-Kanilaisia oli ympäri Eurooppaa kisaamassa ja tulos oli loistava. Kisaajia oli Liettuassa, Romaniassa, Islannissa ja Ruotsissa muutaman päivän sisään.

Aku Laakkonen otteli todella upeasti hopealle Eurooppa cupin kilpailussa Kaunasissa Liettuassa. Ensin kaatui Saksan Gubert, jolla myös mitaleja kansainvälisistä kisoista.

Seuraavaan otteluun vastaan tuli britti MacDonald, joka oli Coimbrassa EJU-cupissa 3. Kolmannessa ottelussa Sveitsin kova Naim Matt joka oli Ateenan EM-kisoissa vitonen ja kaverilla on paljon menestystä Euroopan kisoista.

Aku niputti kaverin ja matka jatkui. Vastaan tuli nykyään Italian värejä edustava Villanello. Ottelu eteni jatkoajalle ja Aku hoiti matsin kotiin yukon voitolla. Aku selvitti tiensä näin semi-finaaliin. Siellä vastaan asettui Latvian Stasjuns, jonka Aku hoiteli myös tyylikkäästi ja paikka loppuotteluun Akulle.

Finaalissa vastaan tuli Hollannin Hannawald, jonka Aku voitti aiemmin tänä vuonna. Hollantilainen oli oppinut edellisen matsin virheistä ja kuittasi nyt itselleen voiton. Loistava suoritus kuitenkin Akulta, sillä kisa on kovatasoinen.

Eetu Heinonen oli toinen, joka otteli Eurooppa-cupin kisassa. Eetu oli alle 18-vuotiaiden reissussa Romaniassa. Eetun alku oli lupaava ja hän saikin alkuun heti kaksi otteluvoittoa. Ensin kaatui Romanian poika ipponilla ja sitten Kyproksen poika kaatui varoituksen turvin.

Seuraavaksi tuli sitten tappio turkkilaiselle kaverille ja Eetu vielä keräilyihin. Siellä vastaan tuli Moldovan kaveri ja Eetulla oli waza-arikin taulussa, mutta Moldovalainen rutisti ippon voiton ja Eetun tie katkesi siihen.

Sekä Akun että Eetun ottelut pidettiin 9.5. Samana päivänä oteltiin myös PM-kisoissa Islannin Reykjavikissa alle 18- ja alle 21-vuotiaiden ottelut.

Erkka Kari palasi leikkauksen jälkeen kilpatatameille sitten 2014 nuorten SM-kisojen. Painoa oli kertynyt ja Erkka kärvisteli ennen kisoja painonsa kanssa, mutta vaaka selätettiin ja sarjaan mahduttiin.

Hienosti paluu onnistui ja tuloksena oli Pohjoismaiden mestaruus!! Mestaruus tuli tiukalla marginaalilla, kun Erkalla oli pooli ja ottelut menivät hieman ristiin ja mitalit ratkesivat suorituspisteiden perusteella.

Erkan ekassa matsissa tuli vastaan suomalainen ja Erkka lakaisi upealla pyyhkäisyllä kaverilta jalat alta. Vielä 2 ipponvoittoa lisää, joista toinen tuli vastustajan hansokumakella eli ulosajolla. Vastustaja teki huonoa uchi-mataa ja Erkka ohjasi kaveria niin että joutui sukeltamaan pää edellä.

Viimeisessä matsissa Islannin kaveria vastaan Erkka oli waza-arilla tappiolla ja ensi kertaa meikäläinen huutaa, että pidä huoli, että häviät vaan noilla pisteillä. Erkka ei lähtenyt tekemään yltiöpäistä kaikki peliin yritystä ja näin Erkalla oli ippon voittoja kun muilla ne jäi waza-ari ja ippon voitoiksi. Loistava paluu Erkalta.

Mikko Lindroos otteli alle 21-vuotiaiden sarjassa pronssille tuplapoolissa. Ensin tuli norjalaiselle 5-0 tappio. Seuraavaksi Mikko leippasi korkealta toisen norskin.

Poolin viimeinen ottelu oli voitettava, jotta selviää poolista jatkoon. Islannin kaveri meni Mikosta johtoon ja alkoi näyttää jo huolestuttavalta. Mikko oli kuitenkin toista mieltä ja veti todella upean Tai-otoshin ja ippon.

Tie semareihin oli selvä. Semifinaalissa vastaan tuli kova tanskalainen Poulsen ja oli tällä kertaa vielä liian kova, mutta hienosti PM-pronssia Mikolle.

Claudia Miettinen otteli U18 tyttöjen sarjassa poolissa. Taistelu oli kovaa ja tarvittavan otteluvoiton turvin Claudialle pronssia.

Claudia otteli myös alle 21-vuotiaissa ja siellä myös pooli. Viime hetkellä tuli kuitenkin yksi poisjäänti ja sarja typistyi kolmen kisaajan kokoiseksi.

Otteluvoittoja kun ei tullut niin sijoitus myös tässä kolmas. Claudia esitti kuitenkin hyviä otteita matseissansa.

Surullisen hahmon ritarina oli Ryan Korkia-aho. Punnituspäivänä Islannin viima teki tehtävänsä ja nokka täynnä räkää, mutta ottelemaan kuitenkin.

Arpaonni ei sekään suosinut ja vastaan tuli ensin Tanskan Glistrup joka voitti PM-kisat ja voitti vielä Lundissakin paria päivää myöhemmin.

Keräilyissä tuli norjalainen joka oli pronssilla ja saavutti hänkin saman Lundissa. Tappiot tuli ja sillä siisti. Joskus olisi tietty kiva olla vähän sitä arpaonneakin. Sunnuntaina oli vuorossa

Petteri Sulander joka otteli miesten alle 90 kg:ssa tällä kertaa. Tuplapooli Petskullakin. Ensin 10-0 voitto Ruotsin Nestorista, sitten tuli kova vääntö Islannin väkivahvan Davidssonin kanssa. Petteri venyi jälleen kerran ja sai ajettua passivisuusvaroituksen kaverille ja voitto kotiin.

Matsit tulivat tiuhaan tahtiin ja vaikka hapoilla olikin niin taas venyminen ja 10-0 voitto Norjan Engetistä. Poolin voitto oli selvä. Semareissa vastaan tuli taas islantilainen. Petteri voitti Valssonin jälleen ipponilla ja finaaliin.

Finaalissa vastaan asettui Ruotsin Fagerhill, joka tällä kertaa oli vahvempi kahden waza-arin turvin eli ippon voitolla.

Hieno suoritus kuitenkin ja venymiskykyä löytyi jälleen kerran.

Budo Nord cup pidettiin 14.5. Ruotsin Lundissa. Mukana oli meiltä kaksi kisaajaa Joe Liimatainen ja Joel Ylitalo.

Joe jatkoi taas kovia näyttöjänsä ottaen upeasti hopeaa. Alkuun kolme ruotsalaista saivat kyytiä 10-0 peräkkäin ja semifinaalissa kaatui suomalainen ipponilla. Loppuotteluun tuli ranskalainen kaveri joka voitti Joen waza-arilla. Upea suoritus, eikä hävinnyt ruotsalaisille!

Joel Ylitalo aloitti myös vahvasti leipoi kolme ippon voittoa, käsittääkseni myös ruotsalaisista. Semi-finaalissa tuli vastaan hyvä ruotsalainen Abu Ramadan, joka voitti Jollen ja eteni finaaliin. Jolle pronssimatsiin, mutta siitä ikävä kyllä tappio ja sijoitus viides. Kelpo suoritus joka tapauksessa.

 

Menestystä tuli siis sieltä ja täältä. Hyvällä tiellä ollaan.

Hyvä TE!

 

Kultaa: Erkka Kari PM-kisat, Reykjavik, Islanti.

Hopeaa: Aku Laakkonen EJU-Cup, Kaunas, Liettua. 

Hopeaa: Petteri Sulander PM-kisat, Reykjavik, Islanti.

Hopeaa: Joe Liimatainen Budo-Nord cup, Lund, Ruotsi.

Pronssia: Mikko Lindroos PM-kisat, Reykjavik, Islanti.

2 Pronssia: Claudia Miettinen, PM-kisat Reykjavik, Islanti.

Viides: Joel Ylitalo Budo-Nord cup, Lund, Ruotsi.

 

Esa Korkia-aho