MAHTAVA TULOS AIKUISTEN SM-KISOISTA!!!!!

28.4.2015

Claudian ensimmäisen ottelun uchi-mata johti ipponiin.
Claudian ensimmäisen ottelun uchi-mata johti ipponiin.
Petterin (sininen judogi) paketti, johti ipponiin. Sidonta ja jalkakuristus.
Petterin (sininen judogi) paketti, johti ipponiin. Sidonta ja jalkakuristus.

Meido-Kanilaiset nappasivat loistavan tuloksen SM-kisoissa Vantaan Tikkurilassa 25.-26.4. Kokonaissaldo oli 5 mitalia!!!

Ensin Tikkurilan judokoille kiitokset ja onnittelut hyvin järjestetyistä kisoista. Aikataulut ja kaikki pelasi kuin junan vessa. Lauantaina oteltiin yksilökisat ja meiltä oli mukana 6 kilpailijaa. Meidän nuoret urheilijat näyttivät nyt kyntensä, vaikka tavoitettakin jäi tulevaisuuteen. Mitalitilastossa emme olleet kultamitalin puuttuessa kärjessä, mutta mitalien määrässä olimme jaetulla ykköstilalla. Joukkueemme vanhin oli Petsku, joka hänkin on vasta 21. Naiset ensin,

Claudia Miettisellä oli kova draivi kisoissa ja tuloksena oli hienosti hopeaa. Claudia kuuluu vielä alle 18-vuotiaiden tyttöjen ryhmään, mutta niin vain antoi sinivöisenä kyytiä vanhemmille mustavöisille naisille. Ensimmäisessä pooliottelussa heilahti aivan upea hidari uchi-mata mustavöistä naista vastaan ja ippon. Seuraavaksi tuli ippon voitto ruskeavöisestä ja viimeinen poolin ottelu oli taas mustavöistä vastaan ja sekin hoitui, nyt 5-0 eli yukon turvin. Semifinaalissa tuli vastaan ruskeavöinen pitkä nainen, joka vaikutti vahvalta, mutta Claudia pisti hänet sidontaan joka piti ja taas 10-0 eli ippon voitto. Finaalissa tuli vastaan sitten yksi mustavöinen lisää, joka tällä kertaa tarjosi Claudialle omaa lääkettä, kun sai vuorostaan sidonnalla voiton. Upea hopea ensimmäisistä aikuisten SM-kisoista oli kuitenkin tosi asia! Sarja oli naisten -70 kg.

Petteri Sulander voitti meille toisen hopean. Petskulla lähti kisat hyvin käyntiin. Kaksi ekaa matsia puhtaasti 10-0 voitoin. Semifinaaliin tuli vastaan vanha kettu Mika Toroi, jolla on kokemusta ja mitaleja näistä kinkereistä. Ottelu oli todella tiukka ja jännä, mutta Petteri hoiti ottelun kotiin todella fiksulla matsilla ja sai ajettua vastustajalle sopivasti varoituksia, jonka turvin eteni finaaliin. Finaalissa vastaan tuli Verlin. Ottelu eteni alkuun hyvin ja sitten vastustaja hyökkäsi ouchi gari koukulla. Petteri yritti nostaa ja osittain onnistuikin siinä. Tilanne kesti ainakin allekirjoittaneen silmissä iäisyyden, kun molemmat yrittivät kääntää tilannetta itselleen. Faktaa oli, että jompikumpi tilanteesta kohta lentää. Verlin sai muutettua suuntaa sen verran, että uchi-mata toimi ja ippon. Tilanne oli senteistä kiinni. Paras saavutus kuitenkin aikuisten SM-kisoista. Petterillähän on jo pari pronssiakin aikuisten SM-kisoista. Hieno hopea!! Sarja oli miehet alle 81 kg.

Joel Ylitalo nappasi itselleen hienosti pronssia -60 kg:n sarjassa. Sarja ei ollut hirveän suuri, mutta sitäkin kovempi. Niin sanottua ”helppoa” ottelua ei ollut tarjolla, joten Jollen piti venyä. Poolissa ensin todella tiukka tappio ja seuraava oli voitettava. Jolle näytti taistelijan sydämensä ja ottikin voiton ja paikka semifinaaliin oli selvä. Siitä tuli vielä tällä kertaa tappio, mutta eka aikuisten pronssimitali oli taskussa.

Aku Laakkonen osallistui myös ensimmäistä kertaa miesten SM-kisoihin ja heti pronssia! Ensin tiukka taistelu ja vastustajan varoitusten turvin voitto Akulle. Sitten tuli vastaan kokenut kaveri, joka etenikin loppuotteluun. Akua ei ole muiden mielestä helppo kuristaa ja Aku antaakin ”vapareita” kavereille treeneissä. Nyt tuli vastaan kaveri jolla on taitoa ja joka vapareita ei tarvitse. Taidokas kuristus ja antautuminen oli ainoa vaihtoehto. Keräilyerät kutsuivat ja siellä sitten Aku tekikin selvää jälkeä kaksi selvää 10-0 voittoa ja paikka pronssimatsissa oli selvä. Siellä vastaan tuli kokenut mies, jolle Akun käsien nopeus ja liikkuminen oli myrkkyä. Aku veteli matsin ihan yhteen maaliin ja päätti ottelun upealla heitolla 10-0 ja pronssia. Upeaa! Akun sarja oli -73 kg.

Ville Ylitalo (-66kg) ja Pyry Halonen (-81 kg) ottelivat kaksi matsia kumpikin. Niistä tuli nyt tappiot vaikka kovaa laittoivat kampoihin.

Sunnuntaina oli vuorossa joukkuekisa. Joukkueita oli mukana ilahduttavan monta. Meido-Kanilla on ollut joukkue mukana edellisen kerran varmaankin silloin kun allekirjoittanut otti viimeiset matsinsa eli 1995 jolloin oltiin hopealla (Saa korjata jos olen väärässä).

Nyt mentiin kuitenkin 95 % omilla jätkillä ja tavoite oli, mikäs muu kuin mestaruus heti. Vielä sitä ei tullut, mutta aivan loistava ja voitettu pronssi. Kuiva kausi on nyt ohi joukkuekisojen osalta. Saimme ottaa periaatteessa 2 lainamiestä, mutta meille riitti vain yksi eli Mikkelin Judon kivenkova Suomen mestari Martti ”Marde” Puumalainen. Kiitos Mikkelille hänestä.

Joukkueen yhteishenki ja fiilis oli aivan mielettömän mahtava ja kaikki siis aivan kaikki taistelivat loistavasti. Joukkue venyi joka osa-alueella. Aivan mieletöntä venymistä. Tyrvään Juro kaatui puhtaasti 5-0 ja kaikki matsit ipponilla. Tampereen judolle tuli vielä tappio semifinaalissa, mutta ei ehkä enää tulevaisuudessa. Haaste on heitetty. Pronssimatsissa kaatui Judo-Kan myös puhtaasti 5-0 ja Pronssimitalit olivat meidän!!

Aivan upeassa joukkueessa ottelivat: Joel Ylitalo, Ville Ylitalo, Aku Laakkonen, Pyry Halonen, Petteri Sulander ja Martti Puumalainen. Todellisia taistelijoita kaikki!!!

Aivan upea tulos!

Esa Korkia-aho