Petteri Sulander venyi jälleen. Hontai shiaista 4 mitalia

30.10.2017

Petteri Sulander venymisen mestari
Petteri Sulander venymisen mestari

Petteri Sulander venyi jälleen. Hontai shiaista 4 mitalia

Malagassa oteltiin tämän vuoden viimeinen Eurooppa cup ja Hontai shiai samana sunnuntaina eli 29.10. 

Petteri Sulander osoitti jälleen uskomattoman venymiskykynsä otteluissa. Harjoittelu ei olllut parhaalla mallilla ennen kisoja, johtuen monista eri syistä. Kisaan Petsku kuitenkin lähti ilman paineita ja parasta tekemään.

Ensimmäiseen matsiin tuli ennakkoon suht kovaksi tiedetty britti Frazier Chamberlain (mm. PanAmerican open 1. ja 2. sekä Glasgow Euroopan avoimen 2.). Taas tehtiin etukäteistyötä vastustajan videoita tutkien ja eräs pointti oli, ettei kaveri saanut ihmeitä aikaan hidari kaveria vastaan ja sehän sopi Petskulle kun osaa otella molemmin puolin. Ottelu olikin suht tasaista, mutta britti sai kumminkin kaksi suoritusta aikaan ja vei voiton. Kaveri niputtikin sitten kaikki muut ipponilla ja eteni finaaliin ja Petsku keräilyihin.

Vastaan tuli Ranskan Diao, jolla on kevään EJU cupista Dubrovnikista hopeaa. Ottelu oli hieman kaksijakoinen. Alkuun näytti, että Diao hallitsisi matsia ja saikin waza-arin johdon. Petsku pisti tavaramerkkinsä eli venymisen tiukassa paikassa peliin ja pyyhäisi kaverilta jalat alta Ippon!!!.... vaan ei annettukkaan kuin waza-ari ja sekin pyyhittiin vielä pois??? Oltiin taas tappiotilanteessa. Petsku kaivoi uuden waza-arin joka jäi nyt taululle ja tilanne tasan Petsku päästi ranskalaisen syömään croissanteja päiväkahvin kera päättämällä matsin lopulta ipponilla.

Seuraavaksi vastaan tuli Italian D Alessandro. Petskulla oli ottelu hyvin hallinassa ja Petsku meni waza-arin johtoon. Johtoasemassa ote kuitenkin jostain syystä herpaantui ja otteiden kanssa tuli virheitä, josta kaveri pääsi kuittamaan juuri ennen loppua ja tilanne oli tasan ja jatkoaika kutsui. Jatkoaikaa oli oteltu 1.19. kun Petsku kaivoi tarvittavat pisteet ja matkasi ottelemaan pääsystä pronssimatsiin.

Vastaan tuli jälleen italialainen, nyt nimeltään Rigano, Ottelu oli aika tasaista eikä hirveän paljon tilanteita tarjonnut ja Petsku olisi voinut itse luoda niitä lisää, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Rigano sai sen yhden waza-arinsa ja eteni pronssiotteluun.

Petterin sijoitus lopulta seitsemäs ja oli kisojen paras suomalainen. Kaiken kaikkiaan positiivinen suoritus, ottaen huomioon miten Petsku oli päässyt treenaamaan ennen kisoja. Lisäksi tämä oli ensimmäinen Eurooppa cup uudessa painoluokassa. Petsku vähätteli itseään, mutta allekirjoittanut näki paljon positiivista.

Hontai-shiai oteltiin samana päivänä ja sieltä tuli 5 kisaajan voimin hienosti 4 mitalia 2 kultaa, 1 hopea ja 1 pronssi

Kultaa: Heda Balakthanova ja Saara Neuvonen

Hopeaa: Tuukka Ronkainen

Pronssia: Jenna Helin

Onnittelut mitalisteille!

Esa Korkia-aho