Aku Laakkoselle otteluvoittoja kovassa Bremenin kisassa. Hontai-shiaista värisuora.

24.3.2015

Aku Laakkonen
Aku Laakkonen
Saara Neuvonen
Saara Neuvonen

Perinteinen Hontai-shiai oteltiin lauantaina 21.3. Vantaalla. Mukana oli 7 rohkeaa kilpailijaa ja tuloksena värisuora eli kolme mitalia kutakin väriä yksi.

Saara Neuvonen otteli kultaa, Lauri Westerlund hopeaa ja Otso Kaartinen pronssia. Hieno suoritus ja loistava juttu, että kisaajia alkaa näkymään virallisissa kisoissakin. Kaikki mukaan vaan rohkeasti seuraaviinkin kisoihin.

Aku Laakkonen otteli sunnuntaina 22.3. Saksassa, jossa järjestetään myös perinteinen International Masters Bremen kisa. Kilpailu on todella iso, kansainvälinen ja tasokas. Kisaajia tulee paikalle mm. Japanista, Brasiliasta, Kanadasta ja lukuisista Euroopan maista. Mitali kyseisestä kisasta on kova juttu ja muutama suomalainen on sieltä sellaisen onnistunut saamaan.

Aku on yksi niitä harvoja, jolla mitali sieltä jo on. Aku otteli sarjassa -73 kg alle 21-vuotiaiden ikäluokassa. Akun sarjassa oli 75 kilpailijaa 17 eri maasta!!!!

Ensimmäiseen otteluun tuli vastaan Hollannin Groenendaal, jonka Aku voitti Yukolla.

Toiseen otteluun vastaan asteli taas saman maan edustaja Henneveld, joka on Hollannin tämän vuoden mestari ja hän oli pari viikkoa aiemmin Portugalin Eurooppa cupin kisassa hopealla. Tämähän ei Akua häirinnyt vaan Aku voitti hemmon ipponilla.

Kolmanteen otteluun asettui vastaan eksoottisempaa vastustajaa eli Puerto Ricon Gandia, jolla on myös muhkea määrä mitaleja omalta mantereeltaan ja on lisäksi viime vuoden MM-kisojen seitsemäs. Aku sai heti ottelun alussa yukon johdon.

Aku ei kuitenkaan voinut jäädä sitä puolustelemaan, muuten olisi varoitukset paukkuneet eli oteltava oli normaalisti. Aku lähti omien sanojensa mukaan tekemään yritystä lonkkaheittoon ja huolimattomasti, jolloin kaveri pääsi tekemään rullin. Aku satutti niskansa (vanha vamma) ja jäi perään kaverin sidontaan. Ottelut päättyivät siihen.

Matsi jäi harmittamaan kovastikin Akua, koska kaikki mahdollisuudet olisi olleet mitalimatseihin asti.

Judo on kuitenkin laji jossa tilanteet voivat kääntyä hetkessä ja nyt kävi näin. Positiivisin mielin kuitenkin, jos tuoreita Eurooppa cupin mitalisteja vie ipponilla. Hyvällä tiellä ollaan ja kisoja tulee.

Esa Korkia-aho