Warzaw open ja Tampere shiai

15.10.2017

Warzaw open ja Tampere shiai

Kisaajamme matkasivat Puolan Varsovaan 30.9.-1.10. pidettyyn Warzaw openiin Rovaniemen Samurai cupin sijaan. Tämä oli ehkä viisas veto, sillä Rovaniemen kisaan ei tullut osallistujia riittävästi ja matkan kustannukset ovat kumminkin korkeat. Puolassa kisaajia vastaavasti oli runsaasti yli 1500 osallistujaa!!

Kisa oli ihan kovatasoinen ja meidän menestykseksi jäi Heda Balakthanovan 7. sija. Tosin muutamat hyvät yksittäiset ottelut piristivät tilastoa.

Heda Balakthanova vastasi siis tuloksellisesti parhaasta tuloksesta. Hedan sarjassa U15 -52 kg oli 24 kilpailijaa. Ensin Hedalle voitto puolalaisesta ja sitten tappio Tsekille ja näin ollen keräilyihin tavoittelemaan pääsyä pronssimatsiin.Siellä voitot valkovenäläisestä ja puolalaisesta ja ottelussa pääsystä pronssiotteluun tuli tappio Slovenian tytölle.

Enisa Balakthanova  otteli sarjassa U17 -62 kg (sarjassa 28 kisaajaa) Enisalle saldoksi 2 tappiota puolalaiselle ja saksalaiselle.

Artur Khaziev otteli sarjassa U17 -66 kg (sarjasa 79 kisaajaa) Arturille 1 tappio puolalaiselle.

Khirchla Khirchilashvili otteli sarjassa U17 -73 kg (sarjassa 67 kisaajaa) "Kirkan" kohtalona oli samoin 1 tappio puolalaiselle.

Artjom Mantulin otti yhden otteluvoiton hollantilaisesta ja sitten tappiot Unkarin ja Puolan pojalle. Sarja oli U17 -81 kg ja sarjassa oli 47 kisaajaa.

Emil Miettinen otti myös otteluvoiton puolalaisesta, mutta koki sitten tappion unkarilaiselle sarjassa U17 -60 kg. Tässä sarjassa oli 78 kisaajaa.

Alle 20 vuotiaiden sarjoissa meiltä oli mukana 3 kisaajaa

Viivi Kärhä koki tappion puolalaiselle sarjassa U20 .70 kg ja tässä sarjassa oli 28 kisaajaa.

Erkka Kari otteli sarjassa + 100 kg ja koki tiukan tappion puolalaiselle, joka on ollut mitaleilla EJU cupeissa. Kaverila oli jo 2 varoitusta, mutta onnistui saamaan voittoon tarvittavan pisteen waza-arin ja näin ollen Erkan tie katkesi tähän. 

Eetu Heinonen otteli isossa sarjassa myös, kun 70 kisaajaa ratkoi sarjassa paremmuuttaan. Eetu otti ensin selvän voiton Tsekistä, mutta koki sitten kv kisoissakin pärjänneelle puollaiselle tappion. Ottelu oli ollut Eetun hallintaa, mutta myös hänelle pikku virhe ja kaverille tarvittava voittopiste.

Puolan kisassa mukana oli valmennuspuolella Antti Renko ja Tapani Piri.  Puolan kisa on massiivinen ja jengi jäi vielä leirille treenaamaan ja pareista ei todellakaan ollut puutetta. Puolan kisassa on myös se erityispiirre, että ikäluokat poikkeavat normaalista käytännöstä.

Tampere shiaissa 7.10. meiltä oli matkassa vain kaksi kisaajaa, mutta molemmat toivat sieltä kuitenkin mitalit kotiin. German Petenberg nappasi hienosti hopeaa sarjassa U15 -50 kg ja Robin Pajunen otti matkaansa pronssisen mitalin sarjassa U18 -66 kg.

Omista kiireistäni johtuen on nämä päivitykset vähän myöhässä, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan?

Lisää jännättävää ja toivottavasti iloista raportoitavaa on ensi vikolla ja viikonloppuna kv-kisoista, kun Aku Laakkonen ottelee torstaina 19.10. Kroatian Zagrebissa U21 Maailmanmestaruuskisoissa!! Tsemiä sinne ja ukkoa nurin. Viikonloppuna otellaan Tampereella Finnish judo open ja meiltä mukana hyvä jengi paikalla ja ei muuta kuin mitskut sieltäkin kotiin.

Esa Korkia-aho