Meido-Kan paras suomalainen seura Judo Baltic Sea Open-kisassa

10.3.2015

Aku ja Claudia liekeissä!

Orimattilassa järjestettiin kansainvälinen kisa 7.3.2015 johon meiltä osallistui 9 kisaajaa.

Meido-Kan oli mitalitilaston neljäs (edellä kaksi virolaista ja yksi liettualainen joukkue) ja paras suomalainen seura, seuraava suomalainen seura löytyi sijalta 12!! Mitalisaalis oli 2 kultaa ja 4 pronssia, eli sama kuin nuorten SM-kisoissakin. Kisat oli hyvin järjestetty ja ne sujuivat aikataulussaan, kiitokset siitä järjestäjille. 

Aku Laakkosella ja Claudia Miettisellä kulki hyvin.

Aku Laakkonen voitti sarjansa -73 kg ylivoimaisesti, voittaen kaikki ipponilla ennen täyttä aikaa. Viimeisessä ottelussa pamahti aivan loistava kouchi-gari ja tuloksena tietysti ippon. Kyytiä saivat niin suomalaiset kuin virolaisetkin. Hyvä Aku.

Claudia Miettinen sai ensimmäisessä pooliottelussa vastaan Ruotsin Johnssonin, joka heitti Claudian ipponilla. Siitä Claudia sisuuntui ja otti lopuissa poolin otteluissa ippon voitot suomalaisista sekä virolaisesta tytöstä. Kaikki voitot tulivat vahvalla matto työskentelyllä. Poolista kakkosena jatkoon ja semi-finaalissa vastaan tuli Suomen Kosonen joka sai tuta Claudian murskaavan mattotekniikan ja taas ippon voitto Claudialle.

Finaaliin selvitti tiensä myös ruotsalainen Johnsson, joka varmasti ajatteli, että onhan tuo jo kerran voitettu eli ei hätää. Claudia oli toista mieltä ja kuristi ruotsittaren ja maksoi kalavelat poolimatseista. Kultaa Claudialle. Loistavaa! Claudia otteli vielä alle 21-vuotiaiden sarjassa, josta irtosi yksi otteluvoitto.

Joel Ylitalo otteli todellisella taistelumielellä vaikka hapoillakin oltiin välillä. Pooliotteluissa yksi tappio ja kolme todellista tsemppi matsia ja voitot niistä. Semifinaaliin , josta kuitenkin tappio, mutta ansaittu pronssi oli taskussa. Hienot matsit.

Samassa sarjassa Mikko Lindroos otteli toisessa poolissa myös hyvin, mutta 1 hieno käsilukko voitto virolaisesta ei riittänyt poolista jatkoon.

Ryan Korkia-aho sai vastaansa vahvan virolaisen ja ottelu etenikin tasaisissa merkeissä, kunnes pieni virhe koitui kohtaloksi. Ryan lähti nojaamaan liikaa ja virolaisen upea sasae-tsuri-komi-ashi lennätti Ryanin selälleen. Ei edes harmittanut, koska kaverin tekniikka oli niin tyylipuhdas. Virolainen hävisi seuraavan yhdellä varoituksella ja Rynan matsit oli siinä.

Henri Berggren jatkoi mitaliputkeansa ottaen pronssia. Henrilläkin oli pooli, josta hän selvisi kakkosena jatkoon. Semi-finaalissa vastaan tuli virolainen joka eteni finaaliin. Henrille kuitenkin hienosti pronssia! Aikuisten sarjoissa meiltä oli mukana kaksi kisaajaa ja molemmat ottelivat pronssille.

Ville Ylitalo on tehnyt paluuta kisatatameille ja otteet olivat heti hyviä. Tiukkoja vääntöjä ja matseja eikä mitään annettu ilmaiseksi. Tappiotkin tulivat jatkoajan jälkeen tai muuten vaan mahdollisimman niukasti. Ansaittu pronssi Villelle -66 kg:ssa. Tätä oli ilo katsoa.

Petteri Sulander otteli myös pronssille miesten sarjassa alle -81 kg. Ottelut menivät Petskun kuuluisalla tahdonvoimalla läpi vaikka miehen omien sanojenkin mukaan homma tuntui tahmealta. Viikolla oli koulun vaativia tenttejä ja samalla piti pudottaa painoja, joten lähtökohdatkaan eivät olleet parhaat mahdolliset. Pronssiottelussa Petsku kaatoi tanskalaisen ja mitali tuli kuitenkin. SM-kisoissa on sitten toinen meininki päällä se on varmaa. Tulos oli kuitenkin hyvä!

Kaiken kaikkiaan taas Meido-Kanilaiset näyttivät osaamistaan, taistelutahtoa ja tsemppiä. Very Good!!!!

Esa Korkia-aho