Aku Laakkoselle pronssia judon Estonian openista!

4.3.2015

Aku Laakkonen
Aku Laakkonen

Aku Laakkonen otteli upeasti pronssia Tartossa 28.2. pidetyssä Viron avoimissa.

Alku oli mahdollisimman hankalaa. Vahva Stasjuns pani hanttiin oikein kunnolla ja molemmilla oli kaksi varoitusta varsinaisen otteluajan päätyttyä. Jatkoajalla Aku ajoi vastustajalle varoituksen ja voitto tuli himaan. Hyvää tässä on nyt se, että Aku ajaa varoituksia eikä vastustaja.

Toiseen otteluun vastaan tuli Liettuan Tarulis, joka on EM vitonen. Aku ei kuvia kumarrellut vaan otti selvän 7-­0 voiton. Seuraava vastustaja oli myös hyvä eli Norjan Vinje. Aku antoi norskille samaa lääkettä eli 7-­0 voiton.

Semifinaaliin tuli kotimainen vastustaja eli Oskar Tvauri, joka on myös yksi taitavimmista judokoista suomessa. Matsi oli tiukka taistelu. Oskar sai alkuun yukon eli 5 pisteen suorituksen. Aku aloitti raivoisan takaa-­ajon ja sai järkättyä Oskarille 3 varoitusta, yksi lisää ja matsi olisi ollut Akun. Aika kuitenkin loppui ja Oskar finaaliin ja Aku pronssimatsiin. 

Pronssimatsissa Liettuan Calka katseli sitten hallin kattovaloja, kun Aku lemppasi hänet ipponilla ja pronssi oli taskussa. Loistava suoritus Akulta heti alkuun ensimmäisissä alle 21-­vuotiaiden ulkomaan kisoissa.

Pyry Halonen ja Joel Ylitalo saivat kaksi ottelua kumpikin, mutta niistä tulivat tappiot. Suomen joukkue otteli vielä seuraavana päivänä joukkuekisassa mestaruuteen ja tässä kultajoukkueessa otelivat myös Aku Laakkonen, Pyry Halonen ja Joel Ylitalo.

 

Esa Korkia-­aho