Judon nuorten SM-kisoista mahtava tulos!

16.2.2015

Meido-Kanin nuorista 8 mitalimatseissa ja ottivat 6 mitalia!

Nummelan Judo järjesti 14.2 alle 18- ja 21-vuotiaiden nuorten SM-kisat. Kisat sujuivat loistavasti ja siitä kiitokset järjestäjille ja talkooporukoille.

Kisat meni loistavasti myös meidän kisaajilta. Mukaan lähti 9 judokaa ja pari otteli kahdessa ikäluokassa, joten edustusta oli 11 sarjassa. Tulos oli myös todella hyvä, sillä meillä oli 8 mitaliotteluissa ja tuloksena oli 6 mitalia ja 2 viidettä sijaa. Kaksi kultaa ja 4 pronssia! Mitalitilastossa oltiin neljännellä sijalla Kaikki kunnia mm. Kirkkonummelle ja Orimattilalle, jotka löivät kovaa kiilaa mitalitilastoon, mutta kunnon taistelua pitääkin olla seurojen välillä, sitä kautta saadaan jokainen tuloksia.

Alle 18-vuotiaat aloittivat  päivän hienosti. Naiset ensin. Claudia Miettinen otteli alle -63 kg:ssa Kisaajia oli 8 eli tuplapooli ja Claudia voitti poolinsa puhtaasti 10-0. Semifinaalissa tuli tappio, mutta upeasti pronssia. Alle 60 kg pojat( sarjassa 16 kisaajaa)

Ryan Korkia-aho otteli todella hyvällä tahdolla, vaikka treenikertoja oli Tarton loukkaantumisen jälkeen ehkä 10. Puhtaat 7-0 ja 10-0 voitot ja suoraan semifinaaliin. Siellä tuli tappio EM edustaja ja Suomenmestari Sahaa vastaan. Pronssimatsiin matka vei ja kovan tsempin jälkeen todella niukka tappio ja 5. sija. Hyvää duunia kumminkin.

Eetu Heinonen oli liekeissä alle 66 kg:ssa (sarjassa 17 kisaajaa) voittaen sarjansa, vahvoilla esityksillä eli ipponein finaaliin ja finaalikin tuli 7-0 lukemin himaan. Hyvä Eetu!

Henri Berggren, kavereiden kesken HooBee, sai pronssia -81 kg:ssa (kisaajia 6 kpl) Pooli oli se missä paperilla kovimmat oli samalla puolella, mutta Henkka repäisi ja pääsi lohkosta jatkoon ja mitali oli varma sen ansiosta. Semarissa tappio, mutta hienosti pronssia.

Alle 21 v luokassa oli mukana 6 kisaajaa. Alle 66 kg:ssa oli peräti kolme Meido-Kanilaista ja ikävä kyllä päätyivät pudottelemaan toisiaan matkan varrella.  

Mikko Lindroos  hävisi aloitusottelunsa, kuten Joel Ylitalokin ja päätyivät keräilyssä vastakkain heti alkuun. Tällä kertaa Jolle vei matsin. Jolle voitti seuraavat ja eteni pronssimatsiin.

Eetu Heinonen oli edennyt sitä ennen hienosti semariin tulevaa mestaria vastaan, jolle anto kuitenkin tiukan vastuksen. Tappion myötä matka jatkui pronssimatsiin, jossa vastaan tuli TIETYSTI oma kaveri eli Jolle. Matsi oli tiukka ja eteni jatkoajalle ja Eetun yukon suoritus ratkaisi matsin ja pronssia Eetulle myös alle 21 v luokasta.

Aku Laakkonen otteli alle 73 kg:ssa (13 kisaajaa) Eka matsi oli todella tiukka ja jännittävä Eemeli Kangasmäkeä vastaan, joka antoi todella kovan vastuksen Akulle. Fiksu matsi häneltä, joka päättyi 5 sekuntia ennen aikaa Akun 5-0 suoritukseen. Kivi putosi coachin ja monen muun sydämeltä, huh. Jatkoon edettiin sitten Akun normityyliin ja finaalissa pasahti upea ippon nuoremmasta Tvaurista, joka on todella kova jannu.

Pyry Halonen otteli itsensä myös pronssille -81 kg:ssa (9 osallistujaa). Lohkon alku oli lupaava ja kaksi selvää voittoa. Vastaan tuli isompi Tvauri (joka on myös hyvä), Viimeksi Pyry voitti, mutta nyt tuli tappio ja lohko kakkonen, mutta semariin. Semarissa tuli tiukan väännön jälkeen tappio ja tuloksena kuitenkin hienosti pronssia.

Naiset myös viimeisenä eli Claudia Miettinen osallistui myös U21 sarjaan, mutta jäi pooliin. (Vyön alta ei saa ottaa kiinni!!) Sulkeissa vinkki Claudialle.

Päivä oli paketissa!!!! Tai ainakin melkein.. Aku kutsuttiin Dopingtestiin ja allekirjoittanut messissä. Ei tullut purkki täyteen ja taas odoteltiin….. No päästiin mekin sitten kotiin lopulta. Oltiin viimeiset, jotka poistui hallista.

Summa summarum: Mä olen todella ylpeä teistä kaikista. Loistavaa duunia, asennetta jne. 8 mitskumatseissa ei ole paha!!

Kultaa: Aku Laakkonen, Eetu Heinonen

Pronssia: Claudia Miettinen, Eetu Heinonen, Pyry Halonen ja Henri Berggren

Viidensiä (eli pronssimatsin hävinneet): Joel Ylitalo ja Ryan Korkia-aho

Esa Korkia-aho