JUDO: Kisakausi käynnistyi mukavasti

18.1.2015

Kougensai Hyvinkäällä 10.1. ja Samurai – cup 1 Orimattilassa 17.1

 

Vuosi vaihtui ja kisat alkoivat taas pyörimään. Ensin oli Kougensai Hyvinkäällä 10.1. josta 5 kisaajan turvin 4 mitalia tuomisina. Hopeaa saivat Lauri ja Venla Westerlund ja pronssit ottivat Otso Kaartinen ja vanha taituri Ville Ylitalo, joka palasi tatamille veljensä kera ja hyvä niin. Teitä tarvitaan joukoissa.

Samurai – cup 1 oteltiin hyvin järjestetyssä kisassa Orimattilassa 17.1. Tuloksena 1 mitali kutakin. Joe Liimatainen oli pitelemätön omassa sarjassansa ja voitti joka matsin ipponilla ja kultaa, Hyvä Joe!

Hopeaa nappasi Eetu Heinonen reippailla otteillansa ja hyvällä otteluhuumorilla varustettuna. Eetu otti myös alle 21 v luokassa  huulet auki, mutta hymy huulessa hyviä matseja, vaikka niukasti pooliinsa jäikin.

Pyry Halonen otteli pronssia ja esitys oli vähintään hyvää. Pooli matsissa kaatui 3 jätkää mukaan lukien Suomen yksi ennakkoon kovimpia jätkiä sarjassa. Poissaoloja ja toipilaitakin, joten kokonaistulos ei ollut ihan maksimissaan.

Henri Berggren otteli ennakkoluulottomasti, mutta tuloksena kuitenkin tappiota, kuten Ryan Korkia-ahon kohtalona oli. Tarton kisan jälkeen loukattu olkapää meni testiin ja se ei ihan kestänyt vielä loppuun asti vaikka tiikerin lailla yrittikin ottaa itsestään irti sen minkä pystyi.

Mikko Lindroos oli siirtynyt vanhempaan ikäluokkaan ja voitti heti mustavöisen vastustajansa ipponilla. Parit tappiot jätti kuitenkin Mikon pooliinsa, mutta Mikko ja muut ottelivat JÄLLEEN hyvällä asenteella.

Aku, Jonas ja Claudia joutuivat jäämään pois aivan viime metreillä loukkaantumisten ja kuumeen takia. SM-kisoissa on toivottavasti kaikki kunnossa. Tästä on hyvä alkaa tämä vuosi kuitenkin.

Esa Korkia-aho