Tynkä Samurai cupista mitaleja. Sulander matsasi lentokentällä

10.9.2017

Tynkä Samurai cupista mitaleja. Sulander matsasi lentokentällä

Viikonloppuna oteltiin Samurai cup niinkin kaukana kuin Porvoossa. Aikuisten Eurooppa cup puolestaan Slovakian Bratislavassa. Molemmissa kisoissa näytti "matka" olevan este.

Samurai cup II oteltiin siis Porvoossa. Kisojen osallistujamäärä kutistui kuitenkin pieneksi, etenkin U21 ikäluokissa. Syytä vaikea sanoa näin äkkiseltään, mistä kato johtui. Eniten kisaajia paikalle toivat Chikara, Meido-Kan ja OJK ja ainakin meiltä puuttui normisti mukana olevia kisaajia. Akulla on EM-kisat tulossa, mutta muut jättivät enimmäkseen sen takia kisan väliin, ettei ollut sarjaan tulossa ketään. Viime tinkaan listoja seurattiin.

Meiltä siis päävastuun kantoivat U18 ikäluokka. 8 sarjaan meiltä oli osallistujia 7 kisaajan voimin. Tuomisina oli 5 mitalia. 1 kulta*, 2 hopeaa, 2 pronssia ja yksi viides sija. Mitaleja saimme toiseksi eniten, mutta mitalitilastossa olimme viidensiä.

Ainoan kultamme* toi Heda Balakthanova sarjassa tytöt U15 -57 kg. Hopeat taistelivat German Petenberg U15 pojissa -50 kg sekä Khirchla Khirchilashvili U18 -73 kg. Pronssille ponnistivat Artjom Mantulin sarjassa U18 -81 kg sekä Enisa Balakthanova tytöt U18 -52 kg.

Tosiasiassa Enisa voitti* sarjan, mutta kun virallisessa Samurai cupissa otettiin huomioon vain U18 tytöt niin sijoitus oli kolmas. Sarjassa otteli U15 tyttöjä myös ja kun kaikki matsit laskettiin Enisa oli ykkönen, koska nämä muut U18 kärsivät nuoremmilleen tappioita. Ymmärsiköhän tästä nyt kukaan mitään? No Yksi pronssi oli vielä tyrkyllä, mutta Markus Tarma koki harmittavasti tappion pronssiottelussa ja sijoitus oli näin ollen viides sarjassa -66 kg.

Onnittelut kaikille osallistuneille ja mitalisteille. Seuraava eli viimeinen Samurai cup on jo heti tässä kuussa eli 30.9. ja se pidetään Rovaniemellä! Saa nähdä mitkä on osallistuja määrät siellä? Porvoo ja Rovaniemi ovat sijainniltaan aika ääripäissä toisiaan. Oma villi arvaukseni pieneen osallistujamäärään voisi olla kisan ajankohta, joka ei jostain syystä saanut väkeä liikkeelle. Vaikea sanoa. Viimeisen kisan jälkeen lasketaan taas koko setti, 3 Samurai cupia ja SM-kisat , yhteen ja katsotaan paras seura sekä sarjojen kokonaiskilpailun voittajat.

Petteri Sulanderin "taistelut" jäivät kahteen. Siis kahteen eri peruutettuun lentoon. Petsku tsemppasi kyllä kaikkensa Helsinki-Vantaan kentällä, mutta nyt tuli 2 tappiota jo siellä. Petskun ja Verlinin alkuperäinen lento kisoihin oli siis peruttu ja Petsku teki kaikkensa löytääkseen toisen lennon kisoihin. Yksi lippu löytyikin ja Verlin päätti jäädä rannalle. Petskulle luvattiinkin se ainokainen lippu ja silti olisi pitänyt kiirettä, että ehtii punnitukseen. Lopulta sekin stressi katosi, kun tämä toinenkin lento oli peruttu ja Slovakian kisa jäi haaveeksi. Ekassa matsissa vastaan olisi tullut tsekkiläinen Petr.

Ensi viikonloppuna on U21 EM-kisat Slovenian Mariborissa ja sinne matkaa meiltä Aku Laakkonen. Aku ottelee sarjassa -73 kg ja ottelut on aikataulun mukaan perjantaina. Näin siis ensi viikonloppuna jos lentoyhtiöt suo.

Esa Korkia-aho