Aku Laakkosen kenraaliharjoitus ennen EM-kisoja

21.8.2017

Aku Laakkonen otteli 19.8. Romanian Aradissa alle 21-vuotiaiden Eurooppa cupissa. Tällä kertaa Akun matsit jäi yhteen kovatasoisessa -73 kg:n sarjassa. 

Aku pääsi ensimmäisen kierroksen huililla ja vastaan tuli Israelin Ofek Shani, joka oli vienyt ekassa matsissaan italian poikaa kuin kuoriämpäriä. Kova ottelu oli siis tiedossa.

Varalasta käsin lähettelin tärppejä kaverin tyylistä ja näkihän Aku jo kaverin ensimmäisen matsin. Shani löi syvää kahvaa, joten siitä ohjeet Akulle. Tappio kuitenkin tuli, kun Akulle tuli 2 shidoa passiivisuudesta ja Shanille waza-ari ouchi-garista. Shani ei ole mikään ihan turha kaveri, sillä hänellä on U18 ajoilta jo EM hopeaa ja sitten loukkaantui ja oli sivussa jonkin aikaa, mutta nyt näköjään kunnossa. Akun mahdollisuudet keräilyihin kaatui kuitenkin Shanin tappioon Sveotsin hyvässä tikissä olevalle Naim Mattille. Shani johtikin kaveria kahdella waza-arilla, mutta taipui kumminkin ipponilla ja näin ollen Akun matsit oli siinä. Israelin kaveri oli lopulta viides ja Matt kolmas.

Suomen joukkue ei kuitenkaan jättänyt Romaniaa ilman mitalia, sillä Hämeenlinnan Henri Hannula otti kultaa sarjassa -90 kg.

Seuraava kisa Akulla onkin sitten EM-kisat Sloveniassa syyskuun puolessa välissä. Sinne mennään sitten uusin kujein ja mites se sanonta menikään "huono" kenraaliharjoitus tarkoittaa......?

Esa Korkia-aho