Aku, Eetu ja Jolle loistavassa vireessä Ruotsissa!! Miesten Eurooppa-cup ja Junnu-cup!

8.10.2014

Viime viikonloppu oli todella vilkas Meido-Kanilaisten osalta. Osa oli Ruotsissa Swedish Openissa ja Petteri Sulander allekirjoittaneen kanssa Tallinnassa Eurooppa-cupissa. Lisäksi seuramme järjesti Junnu-cupin osakilpailun Helsingissä.

Swedish openissa tuli kaksi kultaa ja yksi pronssi. Eetu Heinonen voitti upeasti kultaa -60 kg:ssa U18 ikäluokassa. Alkuun tuli vastaan kovaksi tiedetty ruotsalainen Brulin. Eetu ei kuvia kumarrellut ja vei matsin selvällä waza-arin erolla, toinen ruotsalainen sai Eetulta saman käsittelyn eli pataansa. Semifinaalissa tuli vastaan puolalainen Blonski ja ottelu oli tiukka, jonka Eetu kuitenkin vei vastustajan saatua varoituksen, joka ratkaisi matsin. Finaaliin vastaan tuli hollantilainen Maes, jonka Eetu leipoikin sitten ipponilla eli hieno tapa voittaa kultaa! Loistavaa Eetu. Joel Ylitalo otteli sarjaa ylempänä eli -66 kg:ssa. Jolle oli saanut jalkapöytänsä kuntoon ja kone kulki hienosti. Ekassa matsissa voitto selvästi ruotsalaisesta waza-arin turvin. Sitten islantilainen koki stadin tulivuoren purkauksen ja hävisi ipponilla. Vielä 7-0 voitto suomen Kesälästä ja semari kutsui. Siinä tuli kuuppaan ruotsalaiselta, joka päätyi hopealle. Jolle siis pronssimatsiin, jossa vastaan tuli norjalainen Tutunarov. Jälleen hieno 7-0 voitto ja pronssia upeasti Jollelle. Aku Laakkonen otteli ikäluokkaansa vanhemmissa eli U21 luokassa ja sarjassa -73 kg. Arpa toi Akun puolen lohkoon Todella kovia nimiä. Ensimmäisellä kierroksella Aku selvisi huililla, koska vastustaja ei sitten kisaan tullutkaan. Seuraavat vastustajat listassa olivatkin sitten kaikki kovia. Aku ei myöskään kuvia kumartele. Alkuun pataansa sai Ruotsin Macias 7-0. Perään norjalainen Vinje sai kuuppansa ipponilla ja Aku oli semi-finaalissa. Vastaan tuli Ruotsin todella hyvä Deckart. Vuosi sitten PM-kisoissa kyseinen hemmo kippasi Akun ipponilla. Akulla oli takaisinmaksun paikka ja Deckart sai kun saikin kuuppaansa 7-0 ja Aku finaaliin. Finaalissa tuli vastaan Ruotsin Borghesi, jonka Aku kruunuksi niputti 10-0 ja kultaa Akulle. Loistavaa ja loistavia päänahkoja. Suomi sai kisoissa isolla joukolla 10 kultaa, joista Meido-Kanilaiset otti kaksi kappaletta. Muut Kanilaiset jäivät nyt ilman otteluvoittoja, mutta hieno suoritus kaiken kaikkiaan.

Allekirjoittanut matkasi Tallinnaan, jossa Petteri Sulander otteli miesten Eurooppa-cupissa. Vastaan tuli ekalla kierroksella todella monessa liemessä keitetty britti, jolla maailman-cupin mitaleja ja paljon muutakin. Petsku ei kuitenkaan edellisiä tuloksia tutkinut vaan lähti todella hyvällä mielellä hakemaan päänahkaa Tom Reedistä. Esa oli tehnyt scouttaukset kundista ja matto tiedettiin pahaksi. Sinne ei parane mennä ja suojaus kiinni heti. Aloitustapakin oli selvillä ja Petsku aloitti täysin oikealla tavalla, jolla eliminoitiin kaverin aloitushyökkäykset. Mattoon jouduttiin kuitenkin kerran ja Petsku pyrki ohjeista huolimatta ylös. Kaverin tehokkuus matossa kylmäsi kannustus- ja tukijoukot ja Juji-gatame puri. Kisat oli siinä tällä kertaa ,MUTTA syksy on muutenkin Petskun osalta treenaamiselle siunattu ja kisoja käydään ensi vuotta silmällä pitäen eli hätiä mitiä.

Seuramme järjesti myös Junnu-cupin ja huhupuheiden perusteella todella hyvin. Kiitoksia tuli ja talkooporukalle isot kiitokset. Mukana oli meidän kovien kisaajien vanhempiakin sekä myös kisaajia, jotka olivat pyyteettömästi tekemässä kisaa myös pienille, unohtamatta kaikkia muitakin jotka ahkeroivat kisan eteen. Meiltä oli ilahduttavan suuri joukko rohkeita matsaajia mukana. Kaikkiaan 12 kpl ja jos nyt ei tullut mitalia niin joku päivä onnistuu, kun treenaa. Meidän huiput ovat aloittaneet samoissa kisoissa ja hekin ovat saaneet joskus kokea niissä tappioita. Mitalejakin tuli!!! Onnittelut kaikille matsaajille. Kultaa vuoli Lauri Westerlund  ja Keijo Välikangas. Hopeaa otti Eino Taina.  Pronssia Aleksi Carlson, Otso Kaartinen, Viveka Klefström ja Venla Westerlund. Pronssiottelun hävisivät ja tiukasti viidensiä olivat Jaakko Miao ja Otto Bäckman. Kaikki mukaan myös seuraavaan Junnu-cupiin.

Esa Korkia-aho