Judo: Pohjoismaisista kisoista upeita tuloksia!

1.6.2014

Pohjoismaiden mestaruuskisat pidettiin kotimaassa 24.5.-25.5. Orimattilassa. Kisat oli hienosti järjestetty.

Tänä vuonna ei kisoihin saanut osallistua omin päin, vaan valmennusvaliokunta nimesi halukkaista Suomen joukkueen, joka koostui 1-tai2-maajoukkuerinkiin kuuluvista judokoista. Meiltä valittiin iso joukkue. 12 kisaajaa!!! Pari kolme jäi vielä ennen kisoja pois vammojen vuoksi. Aku Laakkonen teloi niskansa kaksi päivää ennen kisoja ja siinä oli yksi potentiaalinen mitalisti. Erkka ja Matias ilmoittivat jo hyvissä ajoin poisjääntinsä, myöskin vammojen takia. Siinäkin mitaliainesta. Laura ja Jenny olivat myös pipinä juuri viime metreillä. Mutta sitten itse kisoihin. 4 mitalia tuli. 2 kultaa ja 2 pronssia. Petteri Sulander oli hyvässä vireessä ja SM-kisojen jälkeen itsetunto ja matsifiilis oli kerätty kasaan. PM-Kultaa ja todella hyvillä esityksillä. Matkalla finaaliin kaatui miesten SM kakkonen ipponilla. Finaali hoitui huolellisella ja fiksulla matsilla. Jaakko Alli vei vastustajiansa kuin kuoriämpäreitä ja kultaa tuli, tosin matseja olisi saanut olla enemmän Jaakon mukaan. Finaalikin jäi matsaamatta, kun Jaakko oli jo alkulohkoissa vienyt vastustajaa siihen malliin, ettei ilmeisesti halunnut kokea sitä uudestaan. Loistavaa Petsku ja Jaakko! Mitalitilastoamme täydensivät Pyry Halonen ja Eetu Heinonen. Molemmat ottelivat loistavasti saavuttaen todelliset taistelupronssit. Muutkin ottelivat mielestäni hyvin vaikka arpa ei aina suosinutkaan. Mikko, Viivi, Jolle, Ryan jne eivät kuvia kumarrelleet vaan taistelivat parhaansa mukaan. 4 mitalia PM-kisoista seuralle on mielestäni kova juttu.

Seuraavalla viikolla osa jatkoi kisaamista Budo-Nord cupissa  Lundissa 29.5. . Osa jäi kotiin jo ihan taloudellisista syistä. Kisaaminen ja leireily, kun ei ole ilmaista (sonsorit ja tukijat huom.) Eetu Heinonen paransi PM-kisoista vielä lisää ja voitti koko sarjan. Semifinaalissa kaatui PM-kisojen hopeamitalisti, jolle Eetu hävisi siellä, nyt maksettiin kalavelat takaisin. Pyry Halonen otteli jälleen tasaisen vakuuttavasti ja oli jälleen mitaleilla saavuttaen hienosti pronssia.

Loistavaa jälkeä taas meidän jengiltä. Treenatkaa kesällä hyvin, leireilkää jne. mutta nauttikaa myös Suomen kesästä, joka on lyhyt. Pääkoppakin tarvitsee latausta, joten sekin puoli on muistettava. Kiitokset tästä keväästä vaikka treenaaminen jatkuukin. Kiitän junnuja, seuraa ja vanhempia myös hienosta lahjasta, jonka annoitte 50 v ”juhlani” kunniaksi. Pidetään vaikka 50 v treenit tossa kesän aikana. Vielä on yksi rutistus edessä eli Aku Laakkosen EM-kisat Ateenassa ja sitten on kevään kisat omalta osaltani paketissa.

Hyvää kesää kaikille

Esa Korkia-aho