PM-kisoista menestystä. Eetu Heinonen EJU-cupissa

18.5.2017

Aku ja Jolle menossa finaaliin
Aku ja Jolle menossa finaaliin
Enisa PM hopeaa
Enisa PM hopeaa
Jolle käsi sydämellä Maamme laulun soidessa
Jolle käsi sydämellä Maamme laulun soidessa
Ville PM hopeaa
Ville PM hopeaa
Khirchla PM pronssia
Khirchla PM pronssia
Aku ihmettelee, mitä kaulassa taas roikkuu
Aku ihmettelee, mitä kaulassa taas roikkuu
Erkkaa väsyttää jatkuvat juhlallisuudet
Erkkaa väsyttää jatkuvat juhlallisuudet
Valmentaja ja ottelija juhlii mestaruutta. Ana ja Jolle
Valmentaja ja ottelija juhlii mestaruutta. Ana ja Jolle
Ville lentää finaalissa
Ville lentää finaalissa
Erkkaa ei enää väsytä
Erkkaa ei enää väsytä
Sunnuntain mitalistit ja yhden sponssin logot rinnassa.
Sunnuntain mitalistit ja yhden sponssin logot rinnassa.

PM-kisoista menestystä. Eetu Heinonen EJU-cupissa

14.-15. toukokuuta oli taas vilkas ja kansainvälinen viikonloppu kisaajillemme. Ruotsin Trollhättanissa järjestettiin Pohjoismaiden mestaruuskisat lauantaina ja sunnuntaina. Kilpailijoita oli yhteensä 565 kaikista pohjoismaista. Säpinää oli luvassa matoilla ja kun järjestäjät osasivat vielä säätää aikataulut sekaisin niin lauantain kisapäivälle tuli pituutta, kun ottelut alkoivat klo 8 aamulla ja saatiin päätökseen vasta ilta kymmeneltä.

Liettuan Kaunasissa oteltiin samaan aikaan U21 Eurooppa cupin osakilpailu, jossa meiltä oli mukana Eetu Heinonen.

Eetu otteli sarjassa -73 kg ja ensimmäisessä matsissa vastaan tuli Puolan Rajtar. Ottelu oli tasaista vääntöä ja ratkaisu tuli vasta Golden Scoressa. Ajassa 5.46 puolalainen sai ratkaisevan varoituksen ja Eetu seuraavalle kierrokselle. Vastaan asettui Armenian Shatveryan. Tämäkin ottelu eteni Golden Scoreen ja nyt pääsi armenialainen yllättämään Eetun ipponin arvoisesti ja Eetun tie katkesi tähän. Sarjassa oli 35 kilpailijaa.

PM-kisoissa meiltä oli mukana hieman isompi joukkue ja tulostahan tuli. Meido-Kan oli paras suomalainen seura, kun Suomen mitalit jaetaan seuroittain. Orimattilan judoseura oli toiseksi paras seurana. Meido-Kanin saldo oli 6 mitalia. 2 kultaa, 3 hopeaa ja 1 pronssi.

Lauantai oli siis pitkä päivä ja silloin oteltiin aikuiset ja alle 18-vuotiaiden sarjat.

Enisa Balakthanova otteli ensimmäisissä PM-kisoissaan ja eteni heti finaaliin. Sarjassa -52 kg oli 7 kisaajaa ja se oteltiin tuplapoolina. Enisa voitti lohkonsa, voittaen kaikki ruotsalaiset. Semifinaalissa vastaan tuli Norjan Rubinstein. Oli sitten kuuluisaa meikkisukua tai ei niin Enisa meikkasi tulostaululle tuloksen, jolla Enisa eteni finaaliin. Finaalissa tuli kuitenkin se ainoa tappio, mutta upeasti PM hopeaa!

Alle 66 kg sarja oli yhteensä 31 kilpailijaa ja meiltä mukana 2 kisaajaa. Khirchla Khirchlshvili ja Artur Khaziev. Khirchla aloitti vakuuttavasti kaataen ensin ruotsalaisen ja sitten tanskalaisen. Kolmannessa vastaan tuli oma seurakaveri eli Artur ja ottelu päättyi Khirchlan voittoon ja eteni semifinaaliin. Semarista tuli tappio tanskalaiselle, joka lopulta voitti sarjan. Khirchla siis pronssi otteluun ja siinä voitto norjalaisesta ja pronssi matkasi Suomeen ja Meido-Kaniin. Upeaa!

Artur Khaziev otteli siis samassa sarjassa ja otti ensin 2 voittoa ruotsalaisista. Sitten tappio omalle kaverille ja keräilyissä tuli vielä tappio tanskalaiselle.

Artjom Mantulin otteli sarjassa -73 kg, jossa oli 23 kilpailijaa. Artjomin saldoksi tuli 1 voitto ruotsalaisesta ja 2 tappiota ruotsalaisille.

Aikuiset pääsivät nuorempien jälkeen kehään. Tässä vaiheessa aikataulu oli pahasti myöhässä vaikka kisat aloitettiin tuntia aiemmin kuin ohjelmassa oli merkitty.

Ville Ylitalo oli liekeissä sarjassa -66 kg, jossa oli 17 kisaajaa. Ensimmäisen kierroksen Ville pääsi huililla ja sitten kaatui Ruotsin Skoglund waza-arilla. Seuraavaksi oli kalavelkojen maksun aika viime vuoden kisoista. Silloin Ville otteli kipeällä kädellä ja käytännössä yhdellä kädellä Norjan Knutsenia vastaan. No nyt oli molemmat käytössä ja sen sai Knutsen tuta. Ippon voitto ja Ville jatkoon. Semifinaalissa tuli vastaan Tanskan Poulsen. Ottelu oli tiukkaa vääntöä ja Poulsen sai varoituksia. Viimeinen varoitus tuli jalkaan tarttumisesta ja tanskalaiselle ulosajo. Protesti oli kovaa ja katsomossa huudeltiin, että suomalaistuomarin syytä. Noh viimeinen varoitus tuli kylläkin videotuomareiden toimesta ja siellä ei ollut suomalaisia. Kokonaisuutena ottaen ruotsalaiset vetivät kotiinpäin paikka paikoin aika törkeästikin. Ville siis finaaliin ja vastaan Ruotsin kova Abu. ei Garcia (kalastusvälinefirma) vaan Abu Ramadan, joka ei kyllä finaalissa antanut Villelle mitään mahdollisuutta ja näin Villelle kuitenkin hienosti hopeaa.

Pyry Halonen otteli sarjassa -81 kg, jossa 18 kisaajaa. Pyryn matsit jäi tällä kertaa yhteen tappioon Islannin vahvaa Iuraa vastaan. Kaveri piti vahvaa hidariotetta, johon Pyry ei nyt vastalääkkeitä löytänyt. Nyt on aika ruveta treenaamaan hidariukkoja vastaan ja keksiä niihin vastaliikkeet.

Lauantai oli lopulta paketissa, saldona 2 hopeaa ja 1 pronssi sekä kurniva vatsa. Huomasin, että olin syönyt yhden nakin koko päivänä.

Sunnuntaina oli kisoja aikaistettu taas tunnilla ja nyt meillä oli ottelijoita vain U21 ikäluokassa, jotka oteltiin heti ensimmäisenä.

Viivi Kärhä otteli tyttöjen -70 kg:ssa, jossa oli 7 kisaajaa ja se oteltiin tuplapoolina. Viivin saldoksi tuli 1 voitto ruotsalaisesta ja tappiot Ruotsin ja Tanskan tytöille ja näin ollen Viivi jäi pooliin.

Luvassa oli kuitenkin ilotulitusta ennen kisojen päättymistä.

Joel Ylitalo tykitti oikein urakalla. Taisi olla Jollella joku "Että mä vihaan ruotsalaisia" päivä, sillä Jolle kepitti kaikki 4 ruotsalaista vastustajaansa ipponein. Jolle otteli sarjassa -60 kg, jossa oli 14 kilpailijaa. Tämä sarja oli Jollen näytöstä alusta loppuun. Ensin pari svedua ipponein ja muutamat waza-arit siinä kylkiäisinä. Semifinaalissa vastaan tuli Ruotsin Haglöw, joka sai todeta Jollen ollen ipponin edestä parempi. Finaalissa sama vauhti päällä ja nyt sai Ruotsin Dahlin kuuppansa Ipponin edestä ja Jolle oli Pohjoismaiden mestari!!! Mahtavaa.

Aku Laakkonen teki samaa jälkeä kuin Jollekin. Ensin Aku kuristi Ruotsin Abbudin ja kaverilta meni hetki ennen kuin kaikki muumit palasi laaksoon ja uskalsi nousta ylös kumartamaan tappionsa. Seuraavalla kierroksella piti vastaan tulla taas ruotsalainen, mutta oliko tullut toisiin aatoksiin nähdessään kuka tulisi vastaan. Näin Aku eteni suoraan semifinaaliin. Vastaan tuli norjalainen, joka lensi korkealta ja kovaa. Aku finaaliin ja siellä vastaan tuli Ruotsin Gissberg, joka joutui samaan käsittelyyn kuin norjalainen. Ilmojen halki kävi myös Gissbergin "pehmeä" tie. Näin seuraan tuli heti perään toinen Pohjoismaiden mestaruus. Hyvä Aku!

Oli mahtifiilis marssia finaaleihin valojen vilkkuessa ja rokin soidessa ja kaikilla kolmella matolla tuli suomalaisvoitot. Jolle,Aku ja Rönkkö.

Kolmaskin mestaruus oli enemmän kuin tarjolla, nimittäin Erkka Karille sarjassa -100 kg. Sarjasta jäi viime tingassa pois Mikkelin Marde Puumalainen. Marde oli otellut lauantaina miehissä ja piipahti meidän huoneessa illalla. Psyykattiin ja kiusattiin Mardea niin paljon, ettei halunnut sunnuntaina tulla matolle. No ei se ihan näin mennyt, ei vaan muista syistä nyt otellut sunnuntaina. Erkka kumminkin otteli ja ippon voitot parista norjalaisesta ja se ainoa tappio joka ratkaisi onko hopeaa vai kultaa, tuli sellaisella tavalla jonka minä ja toivottavasti Erkkakin muistaa. Erkalla oli matsi hyvin hallussa ja kaverilla kaksi varoitusta. Ottelu oli menossa jo jatkoajalle ja nyt olisi ollut loistava tilaisuus pelata kortit taktisesti oikein ja olla vaan aktiivisempi ja kaveri olisi saanut sen viimeisen varoituksen ennemmin tai myöhemmin. Huusin Erkalle, ettei enää yhtään sylille nosto yritystä edes pienellä riskillä. Noh Erkan mielestä tuli "hyvä" paikka ja kaveri kippasi takaisin ja se oli siinä. Hyvät matsit kumminkin ja PM hopeaa Erkalle.

Takaisin Suomeen lähdettiin ilman, että tarvitsee juosta. Ei todellakaan tarvinnut sillä kentälle saavuttuamme taulussa luki, että koneemme tunnin myöhässä. Hetkn päästä tuli uusi teksti PERUTTU. Matkatoimisto Korkia-aho/Laakkonen oli taas lupaustensa mittainen ja tästä sai nauttia muutamat muutkin suomalaisjudokat. Kotiin kumminkin päästiin ja kohti seuraavia seikkailuja, jotka nyt on lähempänä eli SM-kisat yksilö sekä Joukkue SM Turussa.

Esa Korkia-aho