Aku Laakkonen jälleen mitalimatseissa EJU cupissa. Nuoret ahersivat Tanskassa

16.4.2017

Aku vääntää pronssimatsissa Pietarissa (Photo EJU)
Aku vääntää pronssimatsissa Pietarissa (Photo EJU)
Akun pronssimatsissa jaettiin tiuhaan shidoja (Photo EJU)
Akun pronssimatsissa jaettiin tiuhaan shidoja (Photo EJU)
Enisa pronssilla Köpiksessä
Enisa pronssilla Köpiksessä

Aku Laakkonen jälleen mitalimatseissa EJU cupissa. Nuoret ahersivat Tanskassa

Pääsiäinen oli kiireistä aikaa judokoillemme. Osa oli maajoukkueleirillä ja osa ulkomailla kisaamassa.

Pietarissa pidettiin kovatasoinen U21 Eurooppa cupin kisa. Mukana oli kovia judomaita. Japani, Venäjä, Georgia, Hollanti, Azerbaizan, Ranska, iso-Britannia vain muutamia mainitakseni.

Aku Laakkonen otteli sarjassa -73 kg, jossa oli 33 kilpailijaa 11 maasta. Ensimmäisen kierroksen Aku pääsi vapaalla ja vastaan tulisi Ranska vs Georgia matsin voittaja. Ranskan Givre selvitti tiensä Akua vastaan. Ottelu oli tasianen ja ranskalainen sai yhden waza-arin hidari uchi-matallaan (vanhoilla säännöillä nippa nappa yuko) molemmat saivat myös 2 varoitusta, mutta ranskalainen jatkoon. Ranskalainen voitti lohkon ja Aku keräilyihin tavoittelemaan pronssia. 

Ensimmäisessä keräilyssä vastaan tuli Georgian Bzishvili (nää nimet on aina aluksi vaikeita, mutta loppuun vaan vili)  Aku sai ottelun hyvin haltuun, oli aktiivisempi ja sai ajettua kaverille 3 varoitusta eli ippon Akulle.

Seuraavassa vastaan tuli Venäjän Albagachiev. Aku hoiti samaan malliin myös tämän toverin ja otti vielä ennen kaverin hansokumakea waz-arin suorituksen.

Kolmannessa keräilyssä oteltiin jo pääsystä pronssimatsiin ja vastaan tuli jälleen ison judomaan eli Ranskan Riquin. Ottelun alkaessa ranskalaista ei näkynyt maton reunalla ja kun paikalle ilmaantui oli päällä valkoinen judogi eli sama kuin Akulla!!??!! (Miten on päässyt edes puku kontrollista läpi?) No kaveri juoksi vaihtamaan sinisen päälle ja päästiin matsaamaan. Aku laittoi vauhtia päälle ja ranskalainen oli puku härdelinsä jälkeen vielä enemmän hukassa. Aku ajoi myös hänelle 3 varoitusta ja ulosajon ja Aku matkasi pronssimatsiin.

Pronssimatsiin vastaan tuli Iso-Britannian Powell, joka oli pudonnut pronssiotteluun hävittyään semarin Georgian pojalle. Aku oli matsissa selvästi se vahvempi kaveri, mutta molemmat seilasivat rajoilla ja välillä oltiin passivisia. Varoitukset olivat 2-2 ja nämä oli annettu ennen kun matsi oli ehtinyt paljoa vanheta. Aku sai lopulta sen viimeisen ja ratkaisevan varoituksen ja näin Akun sijoitus lopulta viides.

Kova suoritus kuitenkin. Aku oli paras suomalainen miesten puolella ja tämä oli jo toinen viides sija tänä keväänä EJU cupeista. Pietarin ksa on kova kisa ja kovat maat mukana. Hyvä Aku, vaikka se mitalikin oli lähellä.

Nuoremmat eli Balakthanovan siskokset sekä Artur Khaziev matkasivat Kööpenhaminaan ja siellä pidettyyn Copenhagen openiin Tapani Pirin johdolla. Hyvää jälkeä tehtiin myös siellä. 

Heda Balakthanova otteli hienosti hopeaa sarjassa tytöt U15 -52 kg. Kolme otteluvoittoa 5 kilpailijan poolissa. Hyvä!

Enisa Balakthanova otti pronssia tytöt U18 -52 kg sarjassa, jossa oli 9 kilpailijaa ja tuplapooli. Hyvä!

Artur Khaziev sijoittui 7. sijalle poikien U18 -66 kg sarjassa, jossa oli ottelijoita 23. Artur napsi kolme otteluvoittoa. Hyvä!

Hyvää pääsiäistä on kaikki toivotellut ja tämähän oli ihan hyvä Pääsiäinen.

Esa Korkia-aho