Aku Laakkonen isossa sarjassa Italiassa

14.4.2017

Matolla riitti väkeä vaikka osa lämppäsi warm up tilassa
Matolla riitti väkeä vaikka osa lämppäsi warm up tilassa
Arvonnoissa -73 kg kaaviot taululla
Arvonnoissa -73 kg kaaviot taululla
 Arvonnat menossa ja kalju kiiltää (Kuva EJU)
Arvonnat menossa ja kalju kiiltää (Kuva EJU)

Aku Laakkonen isossa sarjassa Italiassa

Italian Lignano Sabbiadorossa järjestettiin U21 Eurooppa cup 8.-9.4. kesäisissä tunnelmissa. Kisassa oli mukana 469 kisaajaa 30 maasta. 

Meido-Kanin Aku Laakkonen otteli lauantaina sarjassa -73 kg, jossa oli 61 kilpailijaa. Aku oli sarjassaan kakkossijoitettu Slovenian Hojakin jälkeen. Aku pääsi ensimmäisen kierroksen vapaalla ja vastaan tulisi joko puolalalinen tai Israelin kaveri. Israelin Giner vei puolalaisen ipponilla ja näin Giner Akua vastaan. Eka ottelu on aina vaikea ja Ginerilä oli jo matsi alla. Giner oli pitkäkätinen ja hankala vastus. Otteluasento kuin ennen vanhaan azereilla. Ottelu eteni tasaisesti ja molemmille annettin yhdet varoitukset. Varsinainen otteluaika päättyi tasan ja mentiin jatkoajalle ja Golden scoreen. Molemmat olivat aika puhki, mutta Aku halusi voittoa enemmän ja 6 minuutin kohdalla Aku vei Ginerin ipponin arvoisella "portsari" Kosoto-kagella.

Seuraavaan matsiin, jossa ratkottiin 8 parhaan joukkoon pääsystä, vastaan tuli Belgian todella pitkä Adashev. Adashev oli voittanut jo kaksi matsia ipponilla matalalla Tai-Otoshillaan. Aku on onneksi ottanut kotimatolla Petsku Sulanderin kanssa niin paljon, ettei kaverin Tai-Otoshista ollut sille hyötyä. Ottelun ensimmäisellä minuutilla belgialainen sai hyödynnettyä pitkiä jalkojansa ja veti näppärän de-ashi-barain, josta Aku kuitenki pyörähti ympäri ja mahalleen, mutta kylki ilmeisesti sen verran kastui, että kaverille waza-arin johto. Alkoi raivokas takaa-ajo ja Aku sai ajettua kaverille 2 varoitusta eli yhtä vaille ulosajoa. Aku myös heitti kaveria kaksi kertaa ja Ainakin toisesta olisi pitänyt tulla waza-ari. Unkarilaisetkin katsomossa huusivat waza-aria Akulle. Sitä ei kuitenkaan annettu ja näin jäätiin odottamaan, josko belgialainen voittaisi seuraavan niin Aku olisi ollut keräilyissä. Belgian kaveri kuitenkin hävisi Italian Espositolle niukasti ja näin matsit oli siinä. Akun matsit olivat kumminkin hyviä vaikka tulos on tämä. Aktiivista tekemistä eikä turhia varoituksia. Sarjan voittanut Hojak oli myös monessa ottelussa hätää kärsimässä ja sai aika niukkoja voittoja välillä jatkoajan jälkeen. Lignanoon voisi mennä toistekin.

Pääsiäisenä ei ainakaan judokat lomaile. Aku on taas EJU cupissa, nyt Pietarissa ja osa leirillä ja osa Copenhagen openissa.

Hyvää Pääsiäistä kaikille kuitenkin

Esa Korkia-aho