Aku Laakkonen mitalimatseissa Coimbrassa, Baltic Sea menestys, Hontaissa taas ykkösinä!

27.3.2017

Erkka Martin kaataja
Erkka Martin kaataja
Aku hopeaa ja Pyry pronssia
Aku hopeaa ja Pyry pronssia
Eetu pronssia
Eetu pronssia
Erkka kultaa
Erkka kultaa
Ville Ylitalo hopeaa
Ville Ylitalo hopeaa
Aku Laakkonen viides EJU cupissa (Kuva Judoliitto)
Aku Laakkonen viides EJU cupissa (Kuva Judoliitto)
Balakthanovan siskokset rules
Balakthanovan siskokset rules
Samurai pytty  "Poika on tullut kotiin"
Samurai pytty "Poika on tullut kotiin"

Aku Laakkonen mitalimatseissa Coimbrassa, Baltic Sea menestys, Hontaissa taas ykkösinä!


On eletty hektisiä aikoja matolla ja sen ulkopuolella, joten raportoinnit ovat laahanneet jäljessä. Meido-Kanin judokat ovat kuitenkin olleet aktiivisia ja kisoja ollut joka viikonloppu.

Aloitetaan vyyhdin purkaminen Baltc Sea Championship kisasta, joka järjestettiin 11.3. ja  taas tyylillä Orimattilassa. Tämä jo perinteeksi muodostunut kisa toi paikalle joukkueita mm. Ranskasta, Israelista, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä. Ranskalaisilla oli matkassa todella iso joukkue ja he voittivatkin mitalitilaston.
 Meido-Kan oli mitalitilastossa toiseksi paras suomalaisseura, mutta mitalien määrässä kakkonen ranskalaisten jälkeen. Yhdeksän mitalia oli tuomisina 1 kulta 3 hopeaa ja 5 pronssia sen päälle vielä 2 viidettä sijaa.
Erkka Kari toi ainoan mestaruuden, mutta toikin sen makealla tavalla. Varmat voitot alkumatseissa, vaikka eräs ulkomaan elävä polttikin päreensä ja tarjosikin "Pikkusikaa" Erkalle. No sellainen ei Erkkaan tehoa, kun saunassakin saa löylykauhasta säännöllisin väliajoin. Poolin viimeinen matsi oli samalla finaali ja vastaan tuli Mikkelin Martti Puumalainen. Ottelut ovat olleet aiemmin Mardelle, mutta nyt Erkka rokotti ensimmäisestä virheestä ja lukotti Puumalaisen ja päivän "yllätys" oli nähty. 
Hopeaa ottelivat Heda Balakthanova, joka ei isompiansa tai heidän vyöarvojaan kumarrellut. Aku Laakkonen otteli nyt -81 kg:ssa ja eteni vaivattomasti finaaliin, jossa vastaan tuli kaksi päätä pidempi Viron Tööniste. Ottelu eteni aina jatkoajalle ja siinä Tööniste sai raavittua voittoon tarvittavan pistesuorituksen.  Ville Ylitalo otteli jälleen pirteästi ja myös hänelle hopeaa. Alle 81 kg:n menestystä täydensi Pyry Halonen pronssillaan.  Eetu Heinonen otteli myös hienosti. Ainoa tappio tuli suomalaiselle eli Tvaurille semifinaalissa. Pronssiottelussa ei Venäjän pojalla ollut mitään jakoa. Pronssit nappasivat itselleen myös Enisa Balakthanova, Sara Misri sekä Khircsla  Khirsclashvili. Viidensiä olivat Joel Ylitalo ja Artur Khaziev. 
Yksi mitaliehdokas joutui jäämään pois eli Petteri Sulander, joka loukkasi kätensä viikkoa aiemmin Puolan kisassa, jossa ottelut jäivät siis yhteen, mutta nyt vaan käsi kuntoon.


Portugalin Coimbrassa oteltiin U21 Eurooppa cupia 18.3. Matkassa oli viime vuoden tapaan Aku Laakkonen, jonka edesottamuksia jouduin seuraamaan tällä kertaa netin välityksellä. Välillä jopa saunan lauteilla.
Aku otteli koko kisat mielestäni hyvin. Kertoohan sekin jotain, ettei Akusta saatu koko kisan aikana yhtään pistesuoritusta. Ensin tuli vastaan Portugalin Rodrigues, joka sai varoitustilinsä täyteen ja Akulle siis 10-0 voitto. Seuraavassa tuli vastaan Hollannin Van der Oetelaar. Aku muisti vanhan tarun ja teki kaverista lentävän hollantilaisen ja taas 10-0 voitto. Sitten oli kalavelkojen maksu edessä Espanjan Mucientes Sistolle. Viime vuonna Akulle tuli kirvelevä tappio loppusekunneilla kyseiselle kaverille, kun tuomari antoi mattokäännöstä suorituspisteet. No nyt mentiin matsissa mattoon ja Akun jalkakuristus tepsi ja taas 10-0 voitto. Semifinaaliin vastaan tuli Brasilian Santos Junior. Ottelu päättyi nyt vastaavasti Akun varoitustilin täyttymiseen ja matka jatkui pronssiotteluun. Vastaan tuli Italian Esposito. Tämän matsin katselin vielä uudestaankin ja MINUN mielestä tuomarilla oli ihan oma tokui-waza (lempiliike) eli jakaa shidoja mahdollsimman nopeasti. Kumpikaan ei ottelussa ehtinyt juuri mitään tehdä, mutta varoitukset paukkuivat Akulle ja näin pronssi matkasi Italiaan ja Aku siis viides, mikä on kuitenkin kova suoritus. Viikon päästä otetaan sitten Italiassa uudestaan ja toivottavasti paremmalla onnellakin. Coimbrassa tuomarilinja on ollut aika kirjavaa.


Kotimaisissa maisemissa oteltiin sitten perinteinen Hontai-shiai 25.3. sekä alempien vöiden mestaruuskisa seuraavana päivänä. Alkaa tuntua pahasti siltä, että toistan itseäni näissä uutisissa, mutta Meido-Kan voitti taas mitalitilaston, nyt siis Hontai-shiaissa.  Yhdeksän mitalia joista peräti 8 kultaa, 2 hopeaa ja yksi pronssi. 
Balakthanovan siskokset Heda ja Enisa olivat jälleen vedossa ottaen kaiken mitä tarjolla oli. Enisalle kaksi kultaa ja Hedalle yksi kulta ja yksi hopea, kun finaalissa oli sisko vastassa.Juho Hyry palasi taas kisaamaan ja saman tien painavempia vastaan, kun sarjoja yhdisteltiin. No se ei Juhoa haitannut vaan otti silti kultaa. Voittajia olivat myös Saara Neuvonen sekä Antti Heinonen. Hopealle otteli Patrik Ravalt ja pronssia otteli German Petenberg.


Alempien vöiden mestaruuskisoista tuli vielä yksi mestari lisää, kun Tuukka Ronkainen niputti kaikki vastustajansa ja vielä ipponilla. Sarjassa oli 13 kilpailijaa.
Loppuun vielä U21 maajoukkuenimityksiä.  Alle 21-vuotiaiden valmennusryhmään on nimetty Erkka Kari, Viivi Kärhä ja Mikko Lindroos.


Tulosta on siis tullut ja kävin hakemassa Samurai-cupin voittopokaalinkin Hontai-shiain yhteydessä. Palkinto on teidän kisaajien hankkima, mutta jonkun se piti noutaa eli please don't shoot the messenger.


Esa Korkia-aho