Joel Ylitalo mitaleille Matsumae-cupissa Tanskassa

19.2.2017

Jolle hopealla Matsumae-cupissa
Jolle hopealla Matsumae-cupissa

Joel Ylitalo mitaleille Matsumae-cupissa Tanskassa

Viikonloppuna pidettiin jo perinteinen Matsumae-cup Tanskan Vejlessä (lausutaan Vaile). Mukana oli jälleen useita maita ja tällä kertaa kova yliopisto joukkue Japanista, joka veikin mitalitilaston selkeästi.

Meido-Kanilta oli mukana lopulta vain yksi kisaaja, kun Aku Laakkonen joutui kuumeen takia jättämään kisat väliin jo hyvissä ajoin ennen kisoja. Matkaan lähti kuitenkin Joel "Jolle" Ylitalo, joka lähti SM-kisoista sisuuntuneena hakemaan menestystä ja hyvin sitä tulikin. 

Jolle otteli U21-vuotiaiden -60 kg:ssa. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli isäntämään Tanskan Agertoft, jonka Jolle hoiti. Seuraavaksi vastaan tuli britti Wilson (ei se leffasta tuttu lentopallo, vaikka lentelikin) myös tämän Jolle hoiti ja semifinaalipaikka oli selvä. Semarissa vastaan tuli Tanskan Kazarian ja myös tämä sai tuntea Jollen paremmakseen ja Jolle eteni finaaliin. Vastaan tuli sitten Jaapo eli Japanin Sugawara, joka oli nyt Jollea parempi. Hienosti kuitenkin hopeaa Jollelle. Tästä taas rinta rottingilla kohti seuraavia kisoja.

Esa Korkia-aho