Nuorten SM-kisat Meido-Kanin juhlaa!

12.2.2017

Alle 18v sarjojen mitalistit
Alle 18v sarjojen mitalistit
Alle 21v mitalistit pääsvät pukin kanssa samaan kuvaan
Alle 21v mitalistit pääsvät pukin kanssa samaan kuvaan
Odotettu finaali alkamassa. Kova kolmikko marssii matolle
Odotettu finaali alkamassa. Kova kolmikko marssii matolle
Coachit ja kisaajat hymy suussa. Olisiko pukki juuri heittänyt Liiton puheenjohtaja marko "Tankki" Laaksosta
Coachit ja kisaajat hymy suussa. Olisiko pukki juuri heittänyt Liiton puheenjohtaja marko "Tankki" Laaksosta

Nuorten SM-kisat Meido-Kanin juhlaa!

Tämän vuoden nuorten SM-kisat järjestettiin etelästä katsoen "ulkomailla" eli Lapin pääkaupungissa Rovaniemellä. Kisat oli hyvin järjestetty ja majoitukset ja kisapaikat ym. oli lähellä toisiaan, vaikka itse Rovaniemi oli hieman kauempana kuin se kuuluisa poron kusema. Kiitos Rovanemelle järjestelyistä. Homma pelasi hyvin.

Meido-Kanilaisten osallistuminen ennen kisojen varsinaista alkua oli kommellusta täynnä. Laakkoset lähtivät matkaan junalla ja sain jo päivällä viestiä, että juna on jo 1,5 h myöhässä raidevian takia. Jonkun ajan kuluttua tuli uutta viestiä, että nyt se juna on rikki ja matka jatkui Oulusta bussikyydillä. Perille kuitenkin pääsivät ja vaakaan ajoissa. Allekirjoittanut matkasi lentokoneella ja tulisimme saapumaan paikalle vasta kun kilpailijoiden osallistumisen varmistukset on jo tehty. Kentällä 10 min ennen varmistusten ajan umpeutumista tuli mieleen, että onhan joku nyt hoitanut ne vahvistukset edes puhelimitse. Tunne osoittautui oikeaksi, kun soitin Petteri Pohjalle ja kyselin asiaa. Vain muutama oli vahvistettu ja suurta osaa ei!!! No ehdittiin vahvistamaan loputkin ja homma oli hanskassa.

Aamun punnituksessa oli vielä yksi juoni lisää kun puntarin päättymiseen oli enää 10 minuuttia aikaa ja yksi meidän tulevista mestareista ei ollut käynyt puntarissa. Puhelinsoitto ko. sankarille ja hopi hopi puntariin. Oliko bongaamassa revontulia? Loppu hyvin kaikki hyvin ja kisat sai luvan alkaa meidänkin osalta.

Kisaajia meiltä oli 15:ssa sarjassa 13 kisaajaa, kun kaksi otti molemmissa ikäluokissa. Tulosta tulikin sitten enemmän kuin odotettiin. Mitalitilaston voitto 12 mitalilla. 4 kultaa, 4 hopeaa ja 4 pronssia!!!! Aivan mahtavaa!!!!

Kisat alkoivat alle 18 vuotiaiden sarjoilla.Aamupäivän sankari oli Artjom Mantulin, joka otti mestaruuden suvereenilla tavalla -73 kg:ssa. Vahvaa ja monipuolista tekemistä ja kultaa tuli ja kaikki ippon voitoin!

Joe Liimatainen oli myös vakuuttava ja eteni finaaliin ilman ongelmia -60 kg:ssa. Finaalissa tuli vastaan Hämeenlinnan poika, joka oli tällä kertaa väkevämpi, mutta hyvää duunia Joelta ja hopeaa.

Alle -66 kg:ssa meillä oli 2 ottelijaa. Khircla Khirchilasvili jäi pooliin, mutta Artur Khaziev eteni jatkoon ja semifinaaliin, jossa piinasi pitkään tulevaa mestaria Roope Korhosta, johtamalla ottelua kahdella waza-arilla. Korhonen ei kuitenkaan hätkähtänyt tilannetta vaan vei lopulta ottelun ipponin arvoisella heitolla. Arturille näin ollen pronssimitali kotiin vietäväksi.

Sara Misri otteli -63 kg:ssa ja sai tarvittavan voiton poolissa jolla eteni poolin kakkosena jatkoon ja semariin. Siitä tappio ja samoin kun Arturilla oli pronssi taskussa.

Enisa Balakthanova otteli -57 kg:ssa ja nyt tuloksena oli pooliin jääminen.

Tästä oli hyvä jatkaa alle 21-vuotiaiden sarjoihin, joista saimme vielä 8 mitalia ja 3 mestaruutta lisää.

Viivi Kärhä yllätti itsensä ja koko jengin taistelullaan. Asennetta löytyi tappioasemista huolimatta ja Viivi venyi joka matsissa. Finaalissa kaatui naapuriseuran tyttö, kun Viivi nousi tappioasemasta tasoihin ja sitten ohi. Naama oli hymyä täynnä ja onnen kyyneleet valuivat Viivimäsesti. Kultaa ja siitä vielä doping testiin. 

Eetu Heinonen oli jälleen vakuutavalla päällä. Mestaruus tuli ippon voitoin. Tosin finaalissa matsi päättyi Rajaniemen loukkaantumiseen. Toivottavasti ei mennyt käsi pahasti rikki. Ottelussa oli kyllä Eetulla ohjat koko ajan, joten ainakin Meido-Kan lasien läpi katsottuna mestaruus olisi tullut kumminkin.

Aku Laakkonen otti mestaruutensa tyylipuhtaasti. Aku käytti kolmeen ensimmäiseen matsiinsa aikaa vain 1 minuutin ja 35 sekuntia. Ippon voitoin tuli myös semifinaali ja finaalikin. Finaalissa vastaan tuli viime kesän U18 EM-kisojen hopeamitalisti  Oskari Mäkinen. Ottelua odottivat kaikki vesi kielellä ja kämmenet hikoillen. Kaverit treenaavat paljon yhdessä ja tuntevat toisensa. Aku latasi kuitenkin kolmannen aloituksen jälkeen tavaramerkkinsä, jonka kaikki tietää, eli sode-tsuri-komi-goshin ja yritys osui niin nappiin, että ippon oli tosiasia. Mestaruus siis Akulle.

Enisa Balakthanova lähti kokeilemaan myös vanhempien ikäluokassa -57 kg:ssa ja aamusta sisuuntuneena se mitali tuli kuin tulikin. Hienosti hopeaa Enisalle.

Emma Piri teki saman eli nappasi hopeaa -48 kg:ssa

Erkka Kari otteli seuralle vielä yhden hopean lisää +90 kg:ssa. Kova taistelu mestaruuden voittanutta Puumalaista vastaan päättyi kuitenkin varoitustilin täytyttyä. Hyvää tsemppiä kumminkin oli.

Khircla Khirchilasvili lähti myös Enisan tavoin korjaamaan aamun matseja vanhempien sarjaan. Pronssia tuli -88 kg:ssa, kun otti tarvittavan voiton oman seuran Mikko Lindroosista.

Joel Ylitalo otteli -60 kg:ssa ja tavoite oli tietty se mestaruus. Alkuotteluissa Jolle ei saanut sitä omasta itsestänsäihan sitä normaalitasoaan irti, mutta paransi sitten otteluiden edetessä paljon. Mestaruus oli siis kaikonnut, mutta kokemuksella Jolle nappasi varmasti pronssia itsellensä.

Kisat oli saatu päätökseen ja vaikka kotimatka venähtikin, kun kone oli toista tuntia myöhässä, ei se enää haitannut. Pieni hymy naamassa ja tyhjä, mutta onnelinen olo kuittasi asian. Seuraavaksi sitten Baltic Sea Openiin ja vastus kovenee, kun tulossa ulkomaalaisia matsaajia vastaan, mutta haittaako se meitä? Ei varmaan.

Esa Korkia-aho