Meido-Kanilaiset kovassa vedossa Samurai cupin 1. kierroksella

22.1.2017

Eetu Heinonen hopeaa miehissä
Eetu Heinonen hopeaa miehissä
Erkka Kari ja Puumalaisen veljekset
Erkka Kari ja Puumalaisen veljekset
Heda kultaa
Heda kultaa
Ylitalon broidikset pronssilla
Ylitalon broidikset pronssilla
Petteri"Petsku" Sulander, voittajan on helppo hymyillä
Petteri"Petsku" Sulander, voittajan on helppo hymyillä

Meido-Kanilaiset kovassa vedossa Samurai cupin 1. kierroksella

Tämän vuoden ensimmäinen Samurai-cup järjestettiin 21.1. Orimattilassa ja kisat sujuivat järjestäjän puolesta jälleen kerran mallikkaasti. Meido-Kan lähti puolustamaan viime vuoden kokonaiskisan voittoa heti ensimmäisessä kisassa ja tämä toteutui upeasti 20 kilpailijan voimin. Mitalitilaston voitto tuli 16 mitalilla. 4 kultaa, 7 hopeaa ja 5 pronssia sekä lisäksi pari viidettä sijaa eli hävittyä pronssimatsia. Jäätävä tulos!

Alle 15 vuotiaiden sarjoissa oli vain kaksi kisaajaa, joten sinne on saatava massaa lisää mukaan. Loput ottelivat U18, U21 tai aikuisten luokissa, osa jopa kahdessa ikäluokassa.

Kaikkien otteluita ei tässä pysty ottelu ottelulta käymään läpi, joten otetaan muutamia poimintoja sieltä täältä ja laitetaan sitten sijoitukset jutun loppuun. Tarkat tulokset löytyvät Judoshiain sivuilta.

Allle 15 vuotiaissa molemmat kisaajat ottivat mitalin. Heda Balakthanova voitti kultaa ja kaikki matsit ippon voitoin. German Petenberg taisteli hienosti ja venytti finaalin jatkoajalle, josta tuli varoituksen erolla tappio ja hopeaa.

Alle 18 vuotiaissa Artjom Mantulin esitti vahvoja otteita ja eteni finaaliin ippon voitoin, finalissa kumminkin tappio ja hopeaa Sarjassa -66 kg olisi voinut saada vaikka kaksi mitalia, mutta kun omat pojat olivat pronssimatsissa vastakkain niin toisen oli tyytyminen viidenteen sijaan. Khirlsa Khirslasvili oli tässä koitoksessa nyt parempi kuin seurakaveri Artur Khaziev. 

Tässä ikäluokassa myös tytöt saivat mitaleja ja hopeaa saivat Enisa Balakthanova sekä Sara Misri joka meinasi myöhästyä ensimmäisestä ottelustansa. Kisapaikalla on seurattava kuinka kisat etenevät. Emil Miettinen oli myös mitalimatsissa, mutta nyt pronssi karkasi käsistä ja sijoitus viides.

Alle 21-vuotiaissa jo kokeneempi kaarti esitti myös hyviä otteita. Eetu Heinosella kulki kovaa. Eetu siirtyi uuteen ikä- sekä painoluokkaan ja millä tavalla!! Heti kulta -73 kg:ssa ja kaikki ippon voitoin!!! Myös Aku Laakkonen otteli todella terävästi ja eteni finaaliin ipponvoitoin, eivätkä ottelut kauaa kestäneet ja mikä parasta, yhtä matsia lukuunottamatta Aku hoiteli matsit nyt matossa. Kulta tuli nyt kumartamalla, kun kovasti odotettu finaali Oskari Mäkistä vastaan ei toteutunutkaan. Oskari taipui paljon pienemmälle vastustajallensa ennen finaalia, nimittäin vatsapöpölle ja vessasta käsin on paha matsata.

Hopeaa nappasi vakuuttavilla otteilla myös Joel Ylitalo vaikka tällä kertaa sai todeta Valtteri Olinin paremmakseen. Erkka Kari sai raskaassa sarjassa hopeaa ja otteli ajoittain hyvin Mikkelin isoa poikaa eli Marde Puumalaista vastaan. Viivi Kärhälle tuli myös pronssia.

Miehissä Eetu Heinosen rajut otteet sen kuin jatkuivat. Kuvia ei kumarreltu ja poolin voitto ipponein ja semarissa kaatui Hämeenlinnan Kaewasa selvästi. Finaalista löytyi vasta pysäyttäjä Eetulle, kun jo aikuisten oikeesti mies eli ElkKadiri tuli vastaan. Helpolla ei kaveri voittoa Eetusta ottanut, vaan joutui tappelemaan täyden ajan tosissaan.

Alle 66 kg:ssa oli Ylitalon veljekset samassa sarjassa ja molemmat sekä Ville Ylitalo että Joel Ylitalo ottelivat jälleen hyvin ja molemmille pronssia, eipähän tule riitaa mitaleista kotimatkalla

.Petteri Sulander  otteli myös pirteästi ja esitti monipuolista tekniikkaa otteluiden aikana. Tekeminen oli myös rauhallista ja määrätietoista. Finalissa Petsku teki yhden kisojen hienoimmista ipponeista kun Tampereen Laamanen sai tuta Petskun jalkaliikeiden vahvuuden ja kultaa Petskulle. Erkka Kari sai vielä miehissäkin pronssia ja päivä oli pulkassa.

Vuosi saatu siis käyntiin viime vuoden titteleiden arvon mukaisesti. Hienoa ja tästä lähdetään kohti Rovaniemen nuorten SM-kisoja jälleen taistelemaan.

Kultaa : Petteri Sulander, Eetu Heinonen, Aku Laakkonen ja Heda Balkthanova

Hopeaa: Enisa Balakthanova, Eetu Heinonen,Erkka Kari,Artjom Mantulin, Sara Misri, German Petenberg ja Joel Ylitalo

Pronssia: Erkka Kari, Khirsla Khirslasvili,Viivi Kärhä, Ville Ylitalo ja Joel Ylitalo

Viidensiä: Artur Khaziev ja Emil Miettinen

Esa Korkia-aho