Lahti-shiaista menestystä ja Pyry sotilaiden MM-kisoissa

12.12.2016

Lahti-shiain mitalistit (Kuva T.Piri)
Lahti-shiain mitalistit (Kuva T.Piri)

Lahti-shiaista menestystä ja Pyry sotilaiden MM-kisoissa

Vuoden viimeinen kisat käytiin viikonloppuna 10.12.-11.12.. Pajulahdessa oteltiin lauantaina perinteinen Lahti-shiai ja Pyry Halonen edusti seuran ja Suomen värejä sotilaiden MM-kisoissa Sveitsissä.

Lahdessa oli pienehkö, mutta sisukas joukkue kamppailemassa mitaleista. Tulosta tuli, kun 8 ottelijan voimin otettiin 7 mitalia ja olimme mitalitilaston kolmas joukkueen koosta huolimatta. Matkaan lähti 4 kultaa, 2 hopeaa ja 1 pronssi.

Mitalirohmuina olivat jälleen Balakthanovan siskokset. Heda Balakthanova voitti kultaa tyttöjen U13 ikäluokassa ja nappasi vielä hopeaa vanhemmassa ikäluokassa eli U15 vuotiaissa. Siskokset ottivat finaalin vastakkain ja toisen kullan perheeseen toi siis Enisa Balakthanova. 

Pojat eivät jääneet Pekkaa (Tässä tapauksessa Balakthanoveja) pahemmaksi vaan kultaa tuli poikienkin sarjoissa. Emil Miettinen otteli kultaa poikien U15 -55 kg:ssa ja Artur Khaziev teki saman tempun sarjassa U15 -66 kg. Hopealle otteli piskuinen, mutta terrierimäinen ottelija German Petenberg sarjassa U15 -46 kg. Mitalisaldoa täydensi vielä Saara Neuvonen ottamalla pronssia tyttöjen U15 -57 kg:ssa. Hieno suoritus jälleen kerran.

Lahti-shiai tarjosi sarjoja myös alle 9 ja 11-vuotiaille, mutta meiltä oli matkassa vain yksi rohkea kisaaja eli Joel Rajala sarjassa U9 -25 kg. Tällä kertaa vastassa oli itämaiden poikia, ja sarja oli kova, mutta kokemusta tuli ja joskus se arpakin on suosiollisempi. Hatun nosto Joelle kumminkin.

Samaan hengenvetoon kehoitan vetäjiä viemään näitä nuorempia myös muihin kisoihin kuin Junnu-cupeihin aina kun tarjolla on tämän tyyppisiä kisoja. On uskallettava ottaa se steppi taas astetta kovempiin kisoihin. Rohkeus kasvaa kohdata vaikka ylempivöisiäkin ja kokemusta tulee ja jossain kohtaa se palkintokin tulee vaikka otteluvoiton myötä. Tässäpä siis ensi vuodelle vinkkiä.

Sotilaiden Maailmanmestaruuskisat pidettiin samana viikonloppuna Sveitsissä. Pyry Halonen oli valittu Suomen edustajaksi -81 kg. Pyry hävisi ensimmäisen ottelunsa kuristuksella ja pääsi kuitenkin keräilyihin. Sieltä kuitenkin tappio ja ottelut olivat siinä. Sotilaiden MM-kisat ovat kuitenkin todella tasokkaat kisat, sillä maailmalla moni "palvelee" armeijassa juuri siitä syystä, että voi treenata ammattimaisesti.

Taisi olla viimeinen raportti tältä vuodelta. Menestys on ollut tänä vuonna taas astetta parempaa kuin viime vuonna. Kolme EM-edustajaa, 1 sotilaiden MM-edustus, hyviä sijoituksia Eurooppa cupeista, PM- sekä SM-kisoista, Samurai-cupin yhteiskilpailun voittoo ja lukuisia mitaleja eri kisoista. Hyvää työtä olette tehneet ja tällä tyylillä jatketaan ensi vuonna.

Kiitokset kilpailijoille tästä vuodesta!! Kiitokset kuuluvat myös seuralle ja vetäjille sekä luonnollisesti vanhemmille, jotka jaksavat kuskata, sponssata, tukea, ruokkia jne. näitä mahtavia nuoria.

Omasta ja seuran puolesta toivotan kaikille Rauhallista Joulua ja oikein hyvää uutta vuotta!!

Esa Korkia-aho