Tartosta taas mitskuja seuraan

21.11.2016

Eetu Heinonen kultaa
Eetu Heinonen kultaa
Jolle Ylitalo pronssia
Jolle Ylitalo pronssia
Pyry Halonen pronssia
Pyry Halonen pronssia

Tartosta taas mitskuja seuraan

Viron perinteiset Tarton kisat pidettiin 19.20.11. ja meiltä oli mukana 4 kisaajaa ja kaikki tietty mitalimatseissa.

 Eetu Heinonen otteli lauantaina upeasti kultaa normaali painoluokkaansa ylempänä eli -73 kg;sa Ekassa matsissa Eetu leipoi Viron Altosaarin. Kahdessa seuraavassa matsissa tuli vastaan Latvian poikia ja molemmat saivat todeta Eetun 10-0 lukemin paremmaksi. Semifinaalissa vastaan tuli Viru Virosta ei ollut Viru valgeaa tai muutakaan kun Eetu hoiti matsin 7-0 ja finaaliin. Loppuottelussa kaatui Valkovenäläinen samoin lukemin ja Eetulle upeasti kultaa. Hyvä Eetu.

German Petenberg sai ensin vapaarundin, sitten kaatui latvialainen ja semariin, jossa vastan asettui sarjan venäläinen voittaja. Siitä tappio ja pronssimatsiin suomalaista vastaan ja mahdollisimman pienellä marginaalilla eli 1-0 tappio, mutta 5. sija kumminkin ja mitskumatseissa.

Sunnuntaina vuorossa oli Joel Ylitalo ja Pyry Halonen. Molemmat ottelivat pienien käynnistysvaikeuksien jälkeen hienosti pronssille.

Jollella oli ensin vapaa kierros ja sitten tuli vastaan sarjan voittaja Liettuan Klokov. Äijällä oli aika vakuuttava lista maansa mestaruuskisoista sekä myös Eurooppa cupin mitaleja on tilillä. No siitä tappio ja Jolle keräilyihin. Siellä sitten sisuuntuneena Jolle veteli parit Latvian pojat ipponein ja pronssimatsiin, jonka senkin Jolle vei 10-0 ja mitskua kaulaan. Jollen sarja oli tällä kertaa -66 kg.

Pyry Halosella homma lähti käyntiin Jolen tapaan ja ensin tuli tappio latvialaiselle, joka oli lopulta hopealla. Pyry myös keräilyihin ja siellä ensin Viron poikaa ja sitten liettualaista 10-0 kuuppaan ja Pyry pronssimatsiin Viron Saalia vastaan, josta yukon voitto ja myös Pyrylle mitskut kaulaan sarjasta -81 kg.

 Aku Laakkosen kisat päättyivät jo torstain treeneissä, kun kylkeen tuli osumaa sen verran, ettei matsaamista edes kannattanut harkita. Aku hoiteli kuitenkin apuvalmentajan hommia ja oli hengenluojana tai vaikka pelastajana. Matkassa oli allekirjoittaneen lisäksi coachaamassa Hessu Arpiainen joka järjesti edulliset majoitukset ja matkat ja myös hauskaa matkaseuraa meille kaikille. Tulos oli taas hyvä, mutta siihen on nyt vaan totuttava.

Esa Korkia-aho