Petteri Sulander yhdeksäs Malagassa. Hontain kisasta 15 mitalia

6.11.2016

Petteri Sulander yhdeksäs Malagassa. Hontain kisasta 15 mitalia

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna pidettiin aikuisten Eurooppa cup Malagassa Espanjassa. Meiltä oli matsaamassa Petteri Sulander alle 81 kg:n sarjassa. Matka paikalle ei ollut ihan mutkaton. Iso osa Suomen joukkueesta jäivät jumiin Berliiniin lentojen petettyä pahemman kerran. Kaikki ensimmäisen päivän matsaajat eivät siis päässeet matolle.

Petsku matkusti omia reittejä ja toisen päivän ottelijana kaiken piti olla kunnossa. Vaan kun allekirjoittanut katseli kaavioita niin Petskun nimeä ei näkynyt siellä. Sitten soiteltiin ja tekstailtiin ristiin rastiin ja lopulta Petterin akredointi järjestyi ja reissusta ei tullut pelkkä turistimatka.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli isäntämaan Espanjan Mucientes Sisto. Taistelumatsi Petskulta. Petskulla oli taulussa 3 shidoa eli varoitusta, mutta kaivoi kaverista waza-arin arvoisen suorituksen ja matsi Petskulle.

Toiseen otteluun vastaan tuli Belgian Scheelen. Sama kuvio jatkui kuten edellisessä matsissa ja 3 shidoa taulussa kummittelemassa, mutta Petskulla yukon suoritus ja taas matsi oli Petskun. Osan varoituksista Petsku kyllä otti taktisesti, kun oli johtoasemassa.

Lohkovoitto-ottelussa tuli vastaan Ruotsin Mattsson, jolle Petsku on aiemmin hävinnyt, mutta myös voittanut. Nyt tuli tappio ipponilla ja samalla Petsku loukkasi olkapäänsä, mutta keräilyihin kumminkin ja siellä tappio Venäjän Kalinillle.

Venäläinen ja ruotsalainen olivat lopulta pronssilla ja Petskun sijoitus parhaana suomalaisena yhdeksäs. Ihan hyvät päänahat kuitenkin otti, koska molemmat voitetut olivat maansa kärkimiehiä maidensa mestaruuskisoissa. Hyvä Petsku!

Hontai-shiai käytiin samaan aikaan ja meiltä oli mukana upean iso jengi paikalla 21 kisaajaa ja mitalitilaston kakkonen. Tuomisina oli kaikkia metalleja yhtä paljon. Upeasti 15 mitalia ja 5 kutakin väriä.

Kultaa: Enisa Balakthanova, Khirchla Khirchilashvili, Emil Miettinen, Daniil Susi ja Sara Misri.

Hopeaa: Heda Balakthanova, Artur Khaziev, Artjom Mantulin, German Petenberg ja Venla Westerlund.

Pronssia: Jenna Helin, Markus Korpiola, Saara Neuvonen, Roope Pätsi ja Toivo Saarnio.

Onnittelut koko porukalle!

Esa Korkia-aho