Hyvät taistelut Tampereen Eurooppa cupissa

2.10.2016

Matsi ohi Akulla (kuva Kalle Lindh)
Matsi ohi Akulla (kuva Kalle Lindh)
Petsku kuristaa
Petsku kuristaa

Meido-Kanin jätkät tsemppasivat parhaansa mukaan Tampereella aikuisten Eurooppa cupissa. Aku Laakkonen oli lauantaina yhdeksäs ja Petteri Sulander  seitsemäs sunnuntaina. Pyry Halosen kohtalona oli yksi tappio, mutta olipahan päässyt vapaalle jalalle armeijan harmaista. 

Lauantaina oteltiin siis -73 kg ja Akulla vastassa Marokon kundi, joka ilmeisesti asuu Suomessa. Tiedettin, että tekee hyvää hidari uchi-mataa ja taktiikkaa tehtiin sen mukaan. No pikku virhe (tai iso lopputuloksissa) eli Aku lähti ote kiinni nousemaan ylös oman yrityksen jälkeen ja kaveri kippasi saman tien. Sama tapahtui NFJO:ssa Deckartia vastaan. Nyt on ne oppirahat varmaan maksettu. Marokkolainen voitti lohkon ja Aku jatkoon keräilyihin.

Vastaan tuli Swedujen nuorempi Macias, jonka Aku kippasi upealla seoi-nagella ja matka jatkui.

Vastaan tuli kokenut äijä Norjasta, joka pelaili vain otteilla ja teki muutaman yrityksen silloin tällöin, mutta Akulle shidot x 2. Toinen aiheesta, toinen ei. Alkoi takaa-ajo ja Aku sai hyvän käsilukon paikan eli juji-gatamen. Kello tipahti jo punaiselle ja näin kuinka sekunnit valuivat pois. Napsahdus kävi Norskin handussa ja kello pelasti kaverin ja Akulle tappio ja yhdeksäs sija. Sen verran kovaa lukko tuli, että Norski meni EA pisteele paikattavaksi ja kun kysyin siltä myöhemmin niin ei ollut enää kykenevä ottelemaan jatkoa, joten lähellä oli jatkopaikka Akulle.

Petsku otteli sunnuntaina -81 kg:ssa ja alkuun tuli vastaan Saksan kaveri joka oli voittanut hopeaa Berliinin kisasta. Petsku pani kaveria 100-0 kuokkaan ja lopetti matsin kuristukseen.

Toinen matsi oli venäläistä vastaan, joka oli juuri kukistanut kovan virolaisen Tönisten. Matsi oli täysin Petskun hallinnassa ja 4 shidoa kaverille eli ulosajo matolta. Nyt tuntui todella hyvältä.

Paikasta semariin tuli vastaan sveitsiläinen tekninen kaveri, joka löi heti alkuun yrityksiä ja sai waza-arin. Petsku kasvoi matsin myötä ja oppi kaverin tyylin, mutta ei saanut enää itse suorituksia.

Keräilyt kutsuivat kohti pronssimatsia ja vastaan tuli Putins ei siis SE Putin! Petskun sumi-gaeshi toimi ja waza-arin voitto ja ottelemaan pääsystä pronssimatsiin.

Vastaan tuli jo liiankin tutuksi tullut Suomen Verlin, jonka kanssa Petsku on vääntänyt miljoona kertaa. Nyt tuli takkiin ja kisaamattomuus loukkaantumisen jälkeen alkoi näkyä eli takki tyhjentyä. Iloista ottelemista ilman paineita ja paiseita oli loppu tulema ja hienosti seitsemäs sija. Tästä on hyvä jatkaa. 

Joku voi sanoa mitä haluaa, mutta ottelut oli hyviä, vaikka mitaleja ei nyt tullutkaan.