EM-kisoissa taistelua ja SWOP:sta ja Junnu-cupista mitaleja

30.9.2016

Alkuun allekirjoittaneen pahoittelut, ettei jutut ole ollut ajan tasalla, mutta kiirettä on pitänyt kisarintamalakin.

Alle 21-vuotiaiden EM-kisat pidettiin Malagan aurinkoisessa säässä ja Suomen nelihenkisessä joukkueessa oli kaksi Meido-Kanin edustajaa. Joel Ylitalo otteli sarjassa -60 kg ja Aku Laakkonen sarjassa -73 kg.

Voittoja ei tullut, mutta hieman huonosta "arpaonnesta" huolimatta taistelu oli maailmanluokkaa. Molemmat ottelivat myös maton eli ne-wazan osuudet hienosti eli alkaa mattokin toimimaan.

Jollelle tuli vastaan Ukrainan Lesyuk ja vaikka Jolle taisteli kuin tiikeri niin kaveri oli yukon verran parempi lopussa, vaikka Jollela oli todella hyvä käsilukon paikka niin nyt se ei vaan kovasta tsempistä huolimatta tullut. Ukrainan poika putosi jatkosta ja Jollen matsit jäi yhteen. Kisoissa on todella raaka systeemi eli on oltava 8 parhaan joukossa jos mielii edes keräilyihin. Kovia jätkiä putoo jo ekalla kierroksella.

 Akulle vastaan asettui Itävallan Wagner, ei, ei se säveltäjä. Kaveri on samalla viivalla EJU cup menestysten suhteen Akun kanssa ja tiedettiin, että ottelusta tulee tiukka. Jatko olisi sitten helpompi kummalle tahansa. Ottelu oli todella tasainen vaikka Aku hallitsikin otteissa niin säveltäjän poika sai ajettua varoitukset Akulle. Akulla oli loistava paikka jalkakuristukselle ja oli siinä ja siinä tuleeko antautuminen. No ei tullut kuin mate ja kaverilla nokka veressä ja paikattavaksi. Säveltäjä sai hyvän lepohetken ja aikaa miettiä miten jatkaa. Akulle ikävä shidojen tappio ja putoaminen jatkosta. Wagner oli lopulta EM-pronssimitalisti, joten jällen kerran sama lause: Marginaalit ovat nyt pieniä. Ylpeänä sai silti olla molempien osalta.

Swedish Openista tuli sitten 2 mitaliakin seuraan. Kisat oteltiin 24.9. ja Pyry Halonen sekä Eetu Heinonen ottelivat upeasti hopeaa. Eetu oli vielä vanhempien sarjassa seitsemäs hyvien otteiden jälkeen. Loistavaa jätkät. Homma kulki myös Ruotsin maalla mallikkasti.

Junnu-cupissa ottelivat sitten pienimmät samaan aikan ja mitaleja tuli sieltäkin.Onnittelut mestarin aluille.

Tuloksia: JSWOP Ruotsi: Hopeaa Pyry Halonen -91 kg ja Eetu Heinonen -66 kg (U18) ja 7. Alle 21 v sarjassa. Viivi Kärhä ja Erkka Kari jäivät tällä kertaa ilman otteluvoittoja.

Junnu-cup mitalistit:

Kultaa: Jenna Helin

Hopeaa: Patrik Henriksson ja Alma Pesonen

Pronssia: Jaakko Miao ja MArkus Korpiola

 

Esa Korkia-aho