Meido-Kan ylivoimainen Samurai-cup kolmosessa Kirkkonummella. Petsku taisteli Tallinnassa.

14.9.2016

Meido-Kan ylivoimainen Samurai-cup kolmosessa Kirkkonummella. Petsku taisteli Tallinnassa.

Meido-Kan oli suurin seura osallistujamäärillä mitattuna, mutta myös mitalitilaston voittaja Kirkkonummen Samurai-cup 3:ssa. Kisaajia löytyi joka ikäluokkaan ja tulos oli mahtava. Mukana oli pari seuraan siirtynyttä sekä yksi paluumuuttaja muiden lisäksi. Jälki oli jäätävää. 4 kultaa, 2 hopeaa ja 8 pronssia.

Kaikkien analyysiä tähän ei mahdu kirjoittaa, mutta muutama poiminto on sanottava, kuten Eetu Heinosen voitot molemmissa ikäluokissa ja selvästi. Eetu veti ehkä päivän upeimman heiton n. 3-4 sekunnin kohdalla Uchi-matalla ja sehän lämmitti minun mieltä. Emil Miettinen oli taistelupäällä ja saavutti hienosti hopeaa. Seuraan Raahesta siirtynyt Khirscla Khirchilasvili jäi ilman mitalia vaikka voitti 3 ottelua ipponilla, mutta niin teki poolissa pari muutakin, joten pääsy poolista ulos ja mitaleille ratkottiin ilmeisesti painon mukaan koska kaikilla samat pisteet. Upeat matsit kumminkin. Viivi Kärhä palasi kotiseuraansa ja otti kultaa U18 tytöissä. Erkka Kari otteli kultaa omassa ikäluokassaan paras kolmesta ja kyykytti aikuisten sarjassa muita saaden pronssia ja pienen olkapäävamman. Kaikki olivat kuitenkin sankareita jälleen kerran. Aivan mahtavaa hyvä te!

Samaan aikaan Petteri Sulander otteli Tallinnassa Estonian openissa joka on kova kisa. Ensin vastaan tuli puolalainen, jota Petsku vei kun litran mittaa. Sitten vastaan tuli kova Serbi, jolle tappio ja Serbi voitti lohkonsa, joten normisti Petsku olisi päässyt keräilyihin, mutta kovat on keräilytkin siellä eli vain lohkovoittajat pääsee jatkoon.

Seuraavaksi jännätään Akun ja Jollen EM-kisoja Malagassa. Molemmat ottelevat perjantaina 16.9. ja linkit löytyy eju.net sivuilta.

Samurain loistavia tuloksia voi ihailla http://www.judoshiai.fi/index.php?sub=results/2016/samurai32016 sivuilta eli judo-shiaista.

Kultaa: Eetu Heinonen x 2, Erkka Kari ja Viivi Kärhä

Hopeaa Artjom Mantulin ja Emil Miettinen

Pronssia: Enisa Balakthanova, Erkka Kari, Artur Khaziev, Mikko Lindroos, Sara Misri, German Petenberg, Daniil Susi ja Markus Tarma.

Esa Korkia-aho