Eetu Heinonen taisteli hienosti nuorten EM-kisoissa Vantaalla!!!

4.7.2016

Eetu ja Serbian kaveri (Photo EJU)
Eetu ja Serbian kaveri (Photo EJU)
Eetu tarkkana aloituksessa (Photo EJU)
Eetu tarkkana aloituksessa (Photo EJU)
Meido-Kan näkyi ja kuului (Photo EJU)
Meido-Kan näkyi ja kuului (Photo EJU)
Huutoa riitti
Huutoa riitti
Fanit ja fanitettava (Kuva Maija Pensala)
Fanit ja fanitettava (Kuva Maija Pensala)
Ohjeita jaellaan (Photo EJU)
Ohjeita jaellaan (Photo EJU)
Suomen mahtava joukkue (Kuva Esa Korkia-aho)
Suomen mahtava joukkue (Kuva Esa Korkia-aho)

Eetu Heinonen taisteli hienosti nuorten EM-kisoissa Vantaalla!!!

Alle 18-vuotiaiden Euroopan mestaruuskisat järjestettiin upeissa puitteissa kotimaan kamaralla eli Vantaalla. Kisat olivat upeasti järjestetty ja Suomen järjestäjät saivat vuolaat ylisanat EJU:n kommentaatorilta. Hyvä Suomi! Meido-Kanilaiset tulivat paikalle sankoin joukoin kannustamaan Eetua ja muita suomalaisia.

Perjantaina oteltiin Eetu Heinosen sarjaa -66 kg ja katsomo täyttyi valkoisista Eetu paidoista, joka ei jäänyt EJU:n valokuvaajaltakaan huomaamatta. Me näyimme ja kuuluimme, kuten oli tarkoituskin. Kiitos Eetun kannustusjoukoille. Oli aika mahtava tunnelma kävellä Eetun kanssa tatamille, kun korviin kantautui mahtavat Eetu, Eetu huudot. Se antoi varmasti virtaa Eetulle.

Eetun sarjassa -66 kg oli 36 judokaa 27 maasta ja kaikki ovat maidensa huippuja. Eetun ensimmäinen vastustaja oli Serbian mestari Filip Renkovic. Kaverista löytyi vähän videomateriaalia ja taktiikkaa suunniteltiin sen mukaan ja se toimi. Eetu oli alkuun tappiolla yhden varoituksen erolla ja pystyottelussa molemmat ottelivat tarkasti. Eetu sai sitten kaverin mattoon ja Eetun tehokas kuristus toimi ja ippon Eetulle.

Toiseen otteluun tuli vastaan tuleva Euroopan mestari Latvian Artjoms Galaktionovs. Kaveri tuli päälle kuin herhiläinen ja aina kun sai otteen tynkää teki jo hyökkäyksen. Latvialainen pääsi sen turvin jo yukon ja waza-arin johtoon, lisäksi molemmilla oli yhdet varoitukset taulussa. Eetu sai taas kaverin mattoon ja sitten tapahtui jotain, joka puhuttaa vielä pitkään. Eetu veti käsilukkoa ja kaveri antautui ja tuomari julisti ipponin. Halli räjähti suosionosoituksiin, MUTTA tilannetta ruvettiin tarkastelemaan videolta ja kaveri väitti ettei antautunut (laittoi kyllä jääpussia käteen käytävällä myöhemmin) Isolta screeniltä kuulemma näkyi selvä antautuminen ja sitä todistivat mm. meidän vanhat EM-mitalistimme Anne Åkerblom (Vainio) sekä Jaana Ronkainen. Ippon kuitenkin kumottiin ja matsia jatkettiin pystystä. Eetu aloitti raivoisan takaa-ajon ja latvialainen oli hätää kärsimässä. Eetun tsempin tuloksena oli kuitenkin vain yksi yuko ja näin ottelusta tuli tappio.

Latvialainen voitti lopulta koko sarjan ja merkittävää on, että Eetu otteli parhaiten häntä vastaan. Latvian poika voitti kaikki muut paitsi Eetun ja Hollannin pojan ipponilla. Hollantilainen hävisi samoin lukemin, mutta Eetu oli ainoa joka sai latvialaisesta suorituspisteet eli sen yukon ja myös sen ”varastetun” ipponin.

Eetu siis keräilyihin ja vastaan tuli Portugalin Joao Fernando. Ottelu eteni tasaisesti eikä siinä ollut hädän päivää. Yksi oma virhe (Eetukin myönsi sen) maksoi kuitenkin kovan hinnan. Puolihuolimaton uchi-mata yritys Eetulta ja kaveri pääsi sylille ja viemään Eetun taakse ipponin arvoisesti. Urakka oli ohi ja Eetun sekä oma ”hatutus” laantui kumminkin iltaan mennessä ja nähtiin taas positiiviset puolet asioista. Eetu otteli kuitenkin todella hyvin ollen avauspäivän paras suomalainen.

Lauantaina oteltiin raskaammat painoluokat ja siellä Suomen Oskari Mäkinen räjäytti pankin voittamalla EM-hopeaa. Hieno suroitus ja koko Meido-Kan onnittelee Oskaria sekä valmentaja Pekka Kerästä!!!

Viimeisenä päivänä oteltiin joukkuekisa ja Eetu oli jälleen kehissä täynnä intoa ja energiaa. Suomen ensimmäinen vastus oli Hollanti, joka on judon suurmaita. Heillä on laaja ja todella kova joukko myös nuorten ikäluokissa ja maasta tulee Olympiamitalisteja ja muita arvokisamitalisteja jatkuvasti.

Suomi otteli yhden miehen vajaana, koska Oskarin selkä ei kestänyt enää sunnuntaina matsaamista. Eetu siirtyi ottelemaan sarjaa ylemmäksi eli -73 kg:hen. Eetu, kuten muutkin suomalaiset venyivät kuin Islanti jalkapallossa ja ottivat voiton suuresta Hollannista. Eetu leipoi päätä pidemmän Hollannin Ziggyn ja kun meillä oli jo kaksi voittoa alla niin Eetu sinetöi Suomen mahtavan voiton ja jatkopaikan.

Seuraavaksi vastaan tuli Viro ja tämäkin oli tiukka taisto. Eetu otteli todella kovan matsin omaa kaveriansa vastaan ja ottelu eteni Golden scoreen eli jatkoajalle. Molemmat vetivät jo äärirajoillansa, kun tuomari ratkaisi ottelun antamalla Eetulle varoituksen siitä, että Eetu olisi työntänyt kaverin ulos matolta. Suomi hävisi ottelun 3-2 ja se ilmainen piste Virolle tuli kumarruksella, kun Suomella ei ollut täyttä joukkuetta. Täydellä jengillä olisi tilanne voinut olla toinen.

Keräilyissä Suomelle tuli tappio Kreikalle ja siinä Eetu siirrettiin -66 kg:n sarjaan, jossa Eetulla ei ollut vastusta vaan kävi kumartamassa voiton. Suomen tie katkesi siihen, mutta loistavat matsit urheilijoilta. Tunnelma oli upea koko kisojen ajan ja järjestäjät saivat kiitosta ja Meido-Kanin kannattajajoukko oli vähintään mitalisijan arvoinen tuki.

Esa Korkia-aho