Meido-Kanin nuoremmat junnut loistivat Vantaalla ja voittivat Joukkue-Wekaran pitkän tauon jälkeen!

30.5.2016

Upea voittajajoukkue, miekan kera.
Upea voittajajoukkue, miekan kera.

Meido-Kanin nuoremmat junnut loistivat Vantaalla ja voittivat Joukkue-Wekaran pitkän tauon jälkeen!

Perinteinen Wekara-shiai päätti kisakauden ja meidän nuorempi osastomme oli ilmeisesti imenyt menestyksen nälkää edellisten viikonloppujen vanhempien nuorten menestystarinoista.

Yksilökisa pidettiin lauantaina 28.5. (mikä on muuten hyvä päivä) ja joukkuekisa oli seuraavana päivänä. Meiltä oli mukana 13 kisaajaa ja tämä jengi oli mitalitilaston kakkonen lauantaina virolaisen Ookamin voittaessa mitalitilaston. Ookamilla olikin huikea määrä kisaajia, peräti 36!

Meidän mitalirohmujamme olivat jälleen Enisa ja Heda Balakthanova. Siskokset urakoivat kahdessa ikäluokassa jo senkin takia, että saavat matseja, koska tyttöjen sarjat ovat yleensä pieniä. Heda Balakthanova voitti molemmat ikäluokkansa eli tytöt 13 v ja 15 v -48 kg. Sisko Enisa Balakthanova voitti tytöt 15 v -52 kg ja oli pronssilla tytöt 18 v -57 kg.

Emil Miettinen nappasi poikien puolella upeasti kultaa pojat 15 v -50 kg:ssa. Hopeat ottivat itselleen Daniil Susi P15 -55 kg sekä Artur Khaziev pojat 15 v -60 kg:ssa. Pronssille ylsi Enisan lisäksi Oliver Purhonen pojat 13 v -50 kg. Hieno suoritus ja ilahduttavaa oli isompi osallistujamääräkin. Kaikki, jotka mukaan lähtivät ovat voittajia. Hyvältä näyttää.

Sunnuntaina näytti sitten joi vieläkin paremmalta joukkuekisassa, johon oli ilmoittautunut peräti 12 joukkuetta (Aikuiset voisivat ottaa mallia SM-kisoja silmälläpitäen).

Alkuun oteltiin neljässä poolissa, joista kaksi parasta jatkoon. Meido-Kanilla oli vastassa Riihimäki sekä Magas. Riihimäki voitettiin 5-4 ja Magasille tappio samoin lukemin, tuloksena lohkon kakkossija ja jatkopaikka.

Kisaa jatkettiin Tuplapooleissa ja vastaan asettuivat Jukara, Chikara sekä Nummelan Judo. Meido-Kan voitti sekä Jukaran että Chikaran lukemin 5-4 ja Nummelan vielä 6-2 ja lohkovoitto meille.

Semifinaalissa vastaan tuli taas Magas, jolle oltiin hävitty alkulohkossa. Todellista venymistä jengiltä ja kalavelat maksettiin takaisin 5-4 voittolukemin ja Meido-Kan oli finaalissa. Vastaan tuli mitalitilaston voittaja eli Ookami 1 Virosta joka oli myös edellisen vuoden voittaja. Eiliset mitalitilastot eivät painaneet kupissa vaan Meido-Kan pesi virolaiset 6-3 ja mestaruus oli meidän ja upea Samurai miekka matkasi Meido-Kanin salille.

Loistavaa venymistä kaikilta ottelijoilta! Tämä lämmittää senkin takia, että viimeksi olemme voittaneet palkinnon, kun Petteri Sulander, Aku Laakkonen olivat snadeja. Hyviä jalanjälkiä olette seuraamassa. Onnittelut matsaajille sekä valmentajille Tapani Pirille, Pentti Niskalle ja Arttu Laitiselle.

Nyt kesää kohti ja nauttien, mutta myös treenaten, jotta syksyllä ollaan entistäkin kovemmassa tikissä. Omasta puolestani kiitän tästä keväästä ennenkaikkea meidän judokoita, mutta myös heidän vanhempia sekä tietty mahtavaa seuraamme.

Esa Korkia-aho

Tulokset löytyvät www.judoshiai.fi sivulta