Aku ja Eetu liekeissä maailmalla, Eetu tuplamestari PM-kisoissa ja Aku pronssia EJU-cupista!!

23.5.2016

Aku upeasti pronssilla EJU cupissa (Photo Judoliiton sivulta)
Aku upeasti pronssilla EJU cupissa (Photo Judoliiton sivulta)
Eetu tuplamestari PM-kisoissa
Eetu tuplamestari PM-kisoissa
Emma PM pronssipallilla
Emma PM pronssipallilla
Ville painaa PM-kisoissa yhdellä kädellä
Ville painaa PM-kisoissa yhdellä kädellä
Erkka painii nykyään miesten kanssa, kuva SM-kisoista
Erkka painii nykyään miesten kanssa, kuva SM-kisoista

 

Aku ja Eetu liekeissä maailmalla, Eetu tuplamestari PM-kisoissa ja Aku pronssia EJU-cupista!!

Taas oli viikonloppu vilkas judon osalta ja vasta kun SM-kisoista toivuttiin ja vaihdettiin puhtaat kalsarit kassiin, niin taas matkattiin seuraaviin kisoihin. La Corunassa pidettiin U21 EJU-Cup ja Norjan Larvikissa PM-kisat. Molemmissa karkeloissa oli mukana Meido-Kanin huippuja.

Eetu Heinonen otti PM kisoissa tuplamestaruuden eli voitti sekä U18 että U21 kultaa. Tämän päälle tuli vielä Emma Pirin pronssi sekä kaksi viidettä sijaa, jotka hankkivat Joe Liimatainen ja Ville Ylitalo. 

PM-kisat pidettiin Norjan Larvikissa hulppeissa tiloissa ja vaikka lauantain järjestelyt pettivätkin, niin laadusta ei tingitty.

Eetu Heinonen sai U18 -66 kg:ssa ensin vastaansa Norjan Brataasin, joka hoitui ipponilla. Toisessa matsissa vastaan tuli Tanskan Jeppersen joka kaatui yukolla. Semifinaalissa tuli vastaan hyvin judollisesti kehittynyt Miellyn Allu ja tämän ottelun vei Eetu ja finaaliin. Eetu ei häkeltynyt valokeilassa ja rockin soidessa marssimista finaaliin, vaan hoiti myös finaalin svedujen Swanljungia vastaan ja PM kulta oli Eetun.

Emma Piri oli toinen mitalistimme. Hän otteli -48 kg:ssa, jossa oli tuplapooli ja 6 kisaajaa. Poolissa voitot molemmista ruotsalaisista ja semareihin , josta kumminkin tappio ja näin ollen pronssia. Emma otteli myös U21 sarjassa, mutta ekassa matsissa tuli sen verran pipiä niskaan, ettei jatkaminen ollut mahdollista.

Alle 60 kg:ssa meillä oli mukana kaksi matsaajaa. Joe Liimatainen eteni pronssimatsiin asti. Ensin kaatui svedu selvästi ipponilla ja perään suomalainen kaveri. Taas kaatui, nyt tiukemmin svedu eli varoitusten turvin, mutta semareihin mentiin. Siellä vastaan Roope Korhonen, jolle tappio ykolla ja Joe päätyi pronssimatsiin Suomen Ahosta vastaan. Tiukkaa vääntöä oli, mutta nyt toinen oli parempi ja sijoitus siis viides. Samassa sarjassa Markus Tarman tie katkesi ekaan matsiin ruotsalaista vastaan.

Samana päivänä oteltiin myös U21 sarjat ja Eetu Heinonen veti aamupäivän muistista matsit ja otti taas kultaa, nyt U21 -66 kg:ssa. Ensin kaatui Islannin poika Juji-gatamella. Saman sai kokea Norjan Knutsen ja Eetu semareihin. Siellä vastaan tuli taitava Ruotsin Vesterlund. Tehty taktiikka puri ja Eetu finaaliin. Finaalivastustaja oli ”syöty” jo lämmittelytilassa, kun kaveri alkoi kaveeraamaan. Finaali siis Eetulle Ruotsin Christianssenista ja meillä oli tupla PM kultamitalisti.

Kisat jatkuivat sunnuntaina miesten sarjoilla. Ville Ylitalo veti kipeällä kyynärpäällänsä taas sillä tutulla sisullansa. Islantilaista vietiin ekassa matsissa huolella ja Ville pääsi semifinaaliin. Siellä käsi vaivasi jo pahemmin ja tiukan väännön jälkeen tappio Suomen Körkölle. Ville pronssimatsiin, eikä kylmä enää ehtinyt kipuja lievittämään. Norjan poika voitti pronssimatsin, kun Ville pelasi ”yksikätistä” koko matsin. Tsemppi oli kuitenkin hyvä ja sijoitus viides.

Erkka Kari pistettiin miesten sarjaan, kun U21 ikäisistä ei löytynyt vastustajia. Erkalla oli pooli ja vastaan tuli todella isoja ukkoja, mutta Erkka lähti haastamaan ennakkoluulottomasti ja oli lähellä viedä Norjan ”Rauta Reitanin”. Nyt viime vuoden OMAN ikäluokkansa Pohjoismaiden mestari sai todeta äijät vielä vähän paremmiksi. Loistavaa tekemistä kumminkin kaikilta. Suomen judo oli kisoissa paras maa, että silleen.

Vielä etelämmässä kuin Larvik, jossa oli stadin vappusää koko viikonlopun, Espanjassa matsasi meidän kaksi ykkösmaajoukkueen judokaa EJU-cupissa. Siellä Aku Laakkonen teki loistavaa jälkeä. Kisojen ykkössijoitettuna jälleen, mutta nyt tuli metalliakin matkaan. Tästä oltiin kartalla myös Norjassa ja päivitys toimi kuinka matsit etenee. Akun sarjassa -73 kg oli 39 kilpailijaa. Aku teki vakuuttavaa jälkeä. Ensin kaatui Espanjan Ballester ipponilla. Toiseen otteluun tuli Saksan kalayrtti eli Dill. Aku johti matsia, mutta leuan päältä vedetty kuristus meinasi viedä viisaudenhampaat mennessään ja Akun oli antauduttava. Keräilyissä kaatui ensin Espanjan poika ipponilla ja perään Ruotsin Deckart kaatui ipponilla, jossa oli jo waza-ari pohjalla. Pääsystä pronssimatsiin meinasi käydä kylmät, kun tuomari mokasi huolella. Venäläinen johti Akua waza-arilla ja Aku heitti kaverin, josta annettiin ippon. Aku jatkoi pitävään sidontaan ja jatkoi matsia. Tuomari repi kaverit irti ja sanoi, että matsi on ohi ja se oli ippon. Jostain kumminkin keksivät muuttaa Akun suorituksen waza-ariksi eli matsi tasan ja peli jatkui (Käsittämätöntä toimintaa) No Aku leippasi sitten uudestaan ja nyt ippon säilyi ja Aku pronssiotteluun. Vastaan tuli Kanadalainen, joka ei saanut mitään muuta aikaan kuin itsellensä ulosajon 4 varoituksen turvin ja Akulle siis UPEASTI pronssia. Taisi olla viikonlopun ainoa, joka pystyi voittamaan Kanadan mitalimatseissa?

Joel Ylitalo otteli -60 kg:ssa ja sarjassa oli 24 kisaajaa. Ensin kaatui espanjalainen varoitusten turvin ja sitten tuli vastaan Israelin tuleva hopeamitalisti. Siitä tuli tappio, mutta Jolle keräilyihin. Portugalin poikaa vastaan Jolle johti aivan viime metreille, mutta kaveri sai viime hetkellä yukon ja tie mitalimatseihin katkesi. Aivan mahtavaa koko jengiltä. Nyt alkaa kesä- ei loma vaan kesätreeni, mutta pikku huili kisoista sentään. Uskon, että koko seura voi olla ylpeä meidän jengistä tämän kevään osalta.

Esa Korkia-aho