Aku Laakkonen ja Eetu Heinonen hienosti seitsemänsiä kovatasoisissa EJU-Cupeissa.

9.5.2016

Aku Laakkonen 7. Kaunasissa
Aku Laakkonen 7. Kaunasissa
Eetu Heinonen 7. Romaniassa
Eetu Heinonen 7. Romaniassa

Aku Laakkonen ja Eetu Heinonen hienosti seitsemänsiä kovatasoisissa EJU-Cupeissa.

Meido-Kanin kaikki ykkösmaajoukkueeseen kuuluvat olivat yhtä-aikaa maailmalla ottelemassa Euroopa-cupin osakilpailuissa. Eetu Heinonen otteli Romaniassa alle 18 vuotiaiden maajoukkueen matkassa ja isommat pojat Aku Laakkonen, Pyry Halonen ja Joel Ylitalo Liettuan Kaunasissa. Todella hyviä tuloksia oli taas pojilla tuomisinaan. Eetu Heinonen ja Aku Laakkonen ottelivat seitsemänneksi eli putosivat juuri ennen pääsystä pronssiotteluun. Pyry Halonen ja Joel Ylitalo ottivat myös otteluvoittoja itselleen.

Aloitetaan pienemmistä eli Eetusta.  Eetu otteli alle 66 Kg:ssa ja sarjassa oli huimat 48 kisaajaa. Ensin vastaan tuli Unkarin Toth, jonka Eetu voitti Waza-arilla. Toiseen otteluun tuli vastaan Moldovan Sterpu, jolle Eetu hävisi ipponilla. Moldovalainen oli lopulta pronssilla. Eetu pääsi kuitenkin keräilyihin. Ensimmäisessä keräilyottelussa tuli vastaan Romanian oma poika Puscasu. Eetu ei ollut vieraskorea vaan hoiti matsin ipponilla. Seuraavaksi vastaan tuli Italian Cerbone. Eetu teki kundista makaronia yhden waza-arin ja ipponin turvin. Viidennessä matsissa tuli vastaan Turkin Erkan (ei siis meidän Erkan) , joka vastaavasti voitti Eetun ja eteni pronssille hänkin. Hyvät oli kuulemma ottelut ja taas EJU cupissa pykälää ylempänä sitten viime kisan.

Aku Laakkonen sai saman tuloksen eli seitsemäs sija. Akun otteista on helpompi kertoa, kun sain seurattua live lähetystä, vaikka kaaviot ei päivittynyt ja lähetyskin pätki. Ensin vastaan tuli ukrainalainen Doronin, vaikka odottelin Norjan Hermanssonia joka on aika hyvä. No matsi eteni tasaisesti ja Aku oli häviöllä varoituksella vain 10-15 sekuntia ennen loppua, mutta vielä yksi yritys ja sieltähän se yuko tuli ouchi-garilla ja Aku jatkoon. Seuraavaksi tuli vastaan Puolan Krogulski. Kaverista löytyi Youtube videoita, joista sitten tekstasin Akulle. Pitkä jätkä ja teki juuri samaa mitä olin jo tubettanut. Painoi vaan alas Akua, mutta ei myöskään tehnyt ihmeitä. Tappio Akulle 4 shidolla. Puolalainen oli lopulta hopealla. Aku pääsi keräilyihin Kolmannessa matsissa vastaan tuli Saksan Graczyk, joka sai vain todeta Akun paremmakseen 10-0 ja Aku jatkoi. Neljännessä ottelussa tuli vastaan puolalaisen kanssa lohkovoitosta kamppaillut Liettuan Calka. Akulle alkuun waza-ari ja Aku lopetti ottelun matossa kun kaveri antautui. Pääsystä pronssiotteluun tuli vastaan Venäjän Grigorian. Venäläinen ei saanut suorituksia, muttei saanut Akukaan. Tuomari oli ahkerana ja jakeli shidoja aika huoletta eli melkein joka aloituksen jälkeen. Osa oli aiheesta osa ei. Akulle kuitenkin tappio varoituksilla ja venäläinen eteni pronssille. Akun sarjassa oli 44 judokaa.

Joel Ylitalo aloitti voitolla -60 kg:ssa Latvian Morozista 10-0. Toiseen matsiin tuli vastaan ukrainalainen Lesyuk, joka voitti koko sarjan eli tappio Jollelle. Keräilyt kutsuivat ja kolmannessa ottelussa vastaan asettui Belgian Lim joka kuitenkin voitti Jollen ja oli lopulta yhdeksäs. Otteluvoitto kumminkin sarjassa, jossa oli 32 judokaa.

Pyry Halonen aloitti myös voitolla -81 kg sarjassa. Liettuan Starionis kaatui ipponilla. Toiseen otteluun tuli vastaan Valko-Venäjän väkivahva Kliavusau. Kaveri pääsi kaksi kertaa yllättämään Pyryn hänen omalla tokui-wazallaan eli uchi-matalla ja tuloksena ippon. Belaruksen poika hävisi kuitenkin lohkovoitto-ottelunsa, joten Pyryn matsit päättyi tähäm. Tässä sarjassa oli 40 judokaa.

Todella hyvää työtä pojilta. Pitää muistaa, että kisat olivat kovatasoiset ja ollaan kuitenkin mitalimatsien kannassa. Työ jatkuu ja kun tätäkin on hetken pureskellut niin täytyy sanoa, ettei kukaan meidän pojista ole heittopussi näissä kinkereissä. Lisää on tulossa seuraavan 2 viikon aikana taas.

 

Esa Korkia-aho