Eetu Heinonen yhdeksäs Berliinin kovatasoisessa Eurooppa Cupissa.

1.5.2016

Eetu Heinonen
Eetu Heinonen

Eetu Heinonen yhdeksäs Berliinin kovatasoisessa Eurooppa Cupissa.

Suomen ykkösmaajoukkue pyrki kaatamaan selälleen muun Euroopan judokoita vappuaattona, kun muu Suomi oli muista syistä rähmällään.

Meido-Kanin Eetu Heinonen otteli kisoissa hyvin sarjassaan -66 kg, jossa oli 68 osallistujaa.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Saksan Nick Angenstein ja sen Eetu voitti yukolla. Toiseen otteluun vastaan asettui Ranskan mestari Fabien Le Touze. Ottelu oli tapahtumarikas ja ranskalaisella oli Eetusta yuko ja waza-ari, mutta Eetu ei kovan judomaan mestareita kumarrellut ja voitti ottelun ipponilla (kova päänahka). Kolmanteen otteluun vastaan tuli jälleen kova kaveri, nyt Hollannista eli Joris Boes. Boesilla on lukuisia mitaleja Euro cupeista ja hän voittikin tämän sarjan. Eetulla oli ottelussa 3 varoitusta ennen kuin Boes voitti lopulta ipponilla. Eetun matka jatkui keräilyihin, kun hollantilainen voitti lohkon. Keräilyssä vastaan tuli Saksan Noel Pollak. Pollakilla oli yuko taulussa, mutta Eetulla waza-ari, jonka turvin Eetun ottelut jatkuivat. Viidennessä ja Eetun viimeisessä ottelussa vastaan tuli Kazakki Bakhizhan Abdurakhmanov joka voitti Eetun ipponilla ja näin ollen Eetun lopullinen sijoitus oli yhdeksäs.

Hyvällä mallilla menee Eetun kisat. Lähellä ollaan kärkeä koko ajan ja näin isossa kisassa kaiken pitää loksahtaa paikalleen. Berliinistä Eetu jatkaa leirin jälkeen suoraan Romanian EJU cuppiin ja ensi viikonloppuna saadaan taas jännätä kuin äijän käy. Hyvä Eetu!

Esa Korkia-aho