Upeita tuloksia maailmalta ja kotimaasta. Kovista Eurooppa cupeista kaksi 7. sijaa ja Virosta pronssia.

16.3.2016

Aku lämppää Coimbrassa (Photo EJU)
Aku lämppää Coimbrassa (Photo EJU)
Kisapaikalle menossa (Photo Keith Gough / IRL)
Kisapaikalle menossa (Photo Keith Gough / IRL)
Kisat käynnissä (kuva Suomen Judoliitto/ Mika Mukkula)
Kisat käynnissä (kuva Suomen Judoliitto/ Mika Mukkula)
Aku tatamilla (Kuva Suomen Judoliitto / Mika Mukkula)
Aku tatamilla (Kuva Suomen Judoliitto / Mika Mukkula)

Upeita tuloksia maailmalta ja kotimaasta. Kovista Eurooppa cupeista kaksi 7. sijaa ja Virosta pronssia.

Viikonloppu 12.-13.3. oli todella hektinen. Kisaajiamme oli vähän joka puolella. Zagrebissa ja Coimbrassa käytiin Eurooppa-cupit, Virossa perinteinen Vörun turnaus ja kotimaassa Hontai-shiai sekä alempien vöiden kisa. Kovimmat kinkerit olivat luonnollisesti Kroatiassa ja Portugalissa, jossa allekirjoittanut oli myös mukana.

Eetu Heinonen otteli Zagrebissa U18 Eurooppa cupissa hienosti seitsemänneksi. Ensin vastaan tuli Tsekin Svoboda, jonka Eetu voitti yukolla ja kaverilla oli vielä 3 varoitustakin päällä eli on mennyt yhteen maaliin se matsi. Seuraavaksi Eetu hoiti Slovenian Makosin waza-arilla. Kolmannessa matsissa vastaan tuli lopulta hopealle sijoittunut Italian Magnani, jolle Eetu hävisi ipponilla ja Eetu keräilyeriin tavoittelemaan pronssimatsia ja mitalia. Keräilyissä oli tiukka vääntö Puolan Litwinin kanssa ja Eetu voitti matsin kahden varoituksen turvin. Viides matsi oli myös tiukka israelilaista Elbazia vastaan. Kaverilla oli 2 yukoa, mutta Eetulla parempi suoritus eli waza-ari ja Eetu jatkoon ottelemaan pronssimatsiin pääsystä. Siinä tulikin jo tuttuakin tutumpi kotimaan kundi vastaan eli Valtsu Olin. Eetu hävisi matsin ja Olin pronssimatsiin, jonka myös hän hävisi. Kova suoritus Eetulta. Sijoitus siis seitsemäs sarjassa, jossa oli 72 kilpailijaa! Eetu jäi vielä leirille kisojen jälkeen.

Aku Laakkonen otteli myös hyvin Portugalin Coimbrassa U21 Eurooppa cupissa. Arvonnoissa Aku oli ykkössijoitettu, koska on sarjassaan maailman ranking listalla sijalla 18!!!

Ensimmäisessä matsissa tuli vastaan Espanjan Mucientes Sisto. Matsi oli täysin Akun käsissä Aku johti matsia yukolla, jonka sai seoi-nagella.. 20 sekuntia ennen loppua Aku heitti taas kiepillä ja kaverin kylki kastui ensin, mutta jatkoi matossa rullausta. Odotin jo toista yukoa Akulle, mutta mitä vielä tuomari antoi espanjalaiselle waza-arin (taisi kaverin epätoivoinen kiai huuto auttaa) Aikaa oli siis 20 sekuntia jäljellä ja kaveri juoksi karkuun ja oli rähmällään, keräten parit varoitukset. Korkia-ahon laseilla katsottuna käsittämätön tuomio.

Sitten jännättiin sitä, voittaako kaveri lohkonsa. No voittihan se ja kävin kiittämässä valmentajaa ja kaveria siitä, että päästiin keräilyihin. Espanjalainen eteni semareihin ja oli lopulta viides.

Ensimmäisessä keräilyssä vastaan tuli Portugalin Luoro. Aku hoiti matsin matossa ja en nähnyt tekikö lukon vai mitä, mutta Aku sanoi, että puristi vaan jaloilla kylkiluiden kohdalta niin kovaa, että kundi antautui. Portugalilainen makasi matolla haukkoen happea, kun Aku jo käveli voittajana matolta. Kolmannessa matsissa tuli vastaan taas portugalilainen Rato. Matsi oli vähän tiukempi, mutta hyvin hallussa. Akun nopea kouchi-makikomi puri yukon edestä ja voitto himaan. Neljäs matsi oli täysin Akun näytöstä Kyproksen Hadjiamovia vastaan. De-ashi-barailla ensin waza-ari Akulle ja lopulta Kyproksen poika hyytyi Akun käsittelyssä saaden 4 varoitusta ja tuloksena ulosajo ja ippon voitto Akulle. Pääsystä pronssimatsiin Aku sai vastaansa Ranskan Morelin. Aku oli loukannut varpaansa ennen SM-kisoja, jotka jäi väliin ja Tartossa meni kyynärpää. Aku otteli siis vahvasti teipattuna. Heti alussa Fransmanni teki tomaria ja jatkoi juji-gatamella ja tietenkin siihen kipeään käteen. Aku oli lähellä päästä ylös, mutta kundi muutti hieman suuntaa ja kipu pakotti antautumaan. Sijoitus kuitenkin upeasti seitsemäs sarjassa, jossa oli 43 kilpailijaa.Ranskalainen oli lopulta pronssilla. Aku ei voinut jäädä leirille, koska YO-kirjoitukset odottivat kotimaassa ja pojat opiskelivatkin lentokoneissa koko ajan.

Viron Vörussa meiltä oli mukana kaksi kisaajaa. Joe Liimatainen otteli itsensä pronssille. Ensin kaatui Viron Nurev 10-0, sitten tuli tappio Latvian Rizukselle ja Joe keräilyihin. Vastaan tuli seurakaveri Markus, jonka Joe voitti ipponilla. Pronssimatsissa vastaan tuli Latvian Kruklis, jonka Joe kepitti ipponilla ja pronssia. Hyvä Joe.

Markus Tarma oli siis samassa sarjassa. Ensin kaatui Latvian poika ja sitten tappio Viron Basharoville ipponilla. Markus keräilyihin ja siellä voitto yukon turvin Suomen Ihmeestä (on siis oikea sukunimi, ei sen ihmeempää). Seuraavassa matsissa vastaan tuli siis oman seuran kaveri ja Markus lopulta 7. sarjassa, jossa oli 14 kilpailijaa.

Kotimaassa oteltiin samaan aikaan Hontai-shiai, josta tuli hienosti 10 mitalia. 4 kultaa, 2 hopeaa ja 4 pronssia. Alempien vöiden kisa pidettiin Vantaalla myös ja sieltä tuli 1 kulta ja pari hopeaa. Hyvin meni siis sielläkin. Kisakuvat ovat nyt sattuneesta syystä Coimbrasta.

Alla tulokset:

Eurooppa Cup U18 Zagreb, Kroatia:

7. Eetu Heinonen

Eurooppa Cup U21 Coimbra, Portugali:

7. Aku Laakkonen

Vörun turnaus:

3. Joe Liimatainen

7. Markus Tarma

Hontai shiai, Vantaa, Suomi:

Kultaa: Enisa Balakthanova, Heda Balakthanova x 2, ja Anton Hjelt

Hopeaa: Juho Hyry ja sara Misri

Pronssia: Saara Neuvonen, Roope Pätsi, Touko Saarnio ja Daniil Susi

Alempien vöiden mestaruuskisat Vantaa, Suomi

Kultaa: Sara Misri

Pronssia: Venla Tupola ja Maxim Nappu

Esa Korkia-aho