Joel Ylitalolle kultaa ja Aku Laakkoselle hopeaa Estonian openista!!!

28.2.2016

Suomalaiset mitalistit Tartossa. Aku vasemmalla ja Jolle pytty kädessä. (kuva Suomen judoliiton sivuilta)
Suomalaiset mitalistit Tartossa. Aku vasemmalla ja Jolle pytty kädessä. (kuva Suomen judoliiton sivuilta)

Joel Ylitalolle kultaa ja Aku Laakkoselle hopeaa Estonian openista!!!

Meido-Kanin kolmikko, jotka kuuluvat U21 ikäluokan ykkösmaajoukkueeseen, matkasivat Viron Tartoon ja tulos oli mahtava. Kisat pidettiin 27.2. judokoille tutussa hallissa, joka kantaa erään olutmerkin nimeä. Kyseessä oli Estonian Open, joka pidettiin jo 42. kerran.

Meidän pojat ottelivat hienosti ja tulosta tuli. Joel ”Jolle” Ylitalo nappasi mestaruuden alle 60 kg:ssa. Ensimmäisellä kierroksella Jolle pääsi vapaalla, sitten vastaan asettui Latvian Schinegass, jonka Jolle hoiti ipponilla ja semifinaaliin. Semarissa vastaan tuli Ruotsin Haglöw, jonka Jolle kepitti waza-arin turvin ja finaalipaikka oli selvä. Siellä mestaruudesta kamppailtiin suomalaisvoimin. Vastaan tuli Henri ”Tuuris” Tuurala. Tiukan matsin vei meidän Jolle Yukon turvin ja mestaruus oli Jollen ja mitalin lisäksi mukaan matkasi upea pysti. Loistavaa Jolle!

Aku Laakkonen oli saanut varpaansa matsikuntoon ja lähti matsaamaan -73 kg:ssa ja jälleen hyvin tuloksin. Akukin pääsi ensimmäisen kierroksen vapaalla. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Georgian Nugzari Saldadze. Tämän taiston vei Aku 5-0 eli yukon turvin. Seuraavassa taas itäblokin poika ja vastaan asettui Latvian Alexandr Petrovski. Häntä Aku riepotti sitten ippinin arvoisesti ja Aku eteni semifinaaliin. Semarissa vastaan tuli Latvian Artjom Galaktionovs. Semifinaalinkin Aku hoiti varmasti waza-arin turvin. Finaalipaikka oli valmis ja vastaan tulisi toinen georgialainen, mutta.. Aku oli saanut kyynärpäähänsä jonkinlaisen vamman aiemmista matseista ja kipu alkoi vasta niiden jälkeen. Valmentajien ja Akun yhteispäätöksellä päätettiin, ettei kannata lähteä riskeeraamaan finaalissa kättä ja näin kulta meni luovutuksella Georgiaan ja Akulle hienosti hopeaa.

Pyry Halonen otteli -81 kg:ssa. Nyt tuli kohtaloksi tappiot Latvian Dudaa ja Viron Puhmia vastaan. Sunnuntaina ainakin Jolle ja Pyry saattavat otella vielä joukkuekisassa, Akun matkatessa kohti koti Suomea. Hyvällä mallilla mennään pojat. Näistä kavereista mallia myös meidän nuoremmille judokan aluille. Kaaviot ja tulokset löytyy judoshiai.fi sivuilta.

 

Esa Korkia-aho