Kuusi mitalia nuorten SM-kisoista Tampereella ja jaettu kakkossija mitalien määrässä!

17.2.2016

Claudia (vas) hopeaa
Claudia (vas) hopeaa
Eetu (vas) hopeaa
Eetu (vas) hopeaa
Eetu ja Jolle pronssia (oik)
Eetu ja Jolle pronssia (oik)
Erkka hopeaa (vas)
Erkka hopeaa (vas)
Pyry pronssia (2. oik)
Pyry pronssia (2. oik)
Kova alusta, kovat lihakset
Kova alusta, kovat lihakset

Kuusi mitalia nuorten SM-kisoista Tampereella ja jaettu kakkossija mitalien määrässä!

Nuorten alle 18- alle 21-vuotiaiden SM-kilpailut pidettiin SM viikon yhteydessä Tampereella 13.2. massiivisessa messukompleksissa. Ennen kisoja joukkuetta verotettiin huolella eli poisjääntejä tuli loukkaantumisten takia paljon. Potentiaalisia mitalisteja jäi sivuun jo ennen kisojen alkua, kuten Aku Laakkonen, Emma Piri, Mikko Lindroos, Artjom Mantulin ja Juho Hyry vain muutamia mainitakseni. Silti saatiin mukaan 10 kisaajaa 11 sarjassa.

Itse kisapaikka ei saanut minulta eikä monelta muultakaan kovin positiivista palautetta. Toki iso käsi Tampereen judon talkooporukalle, joka uurasti tatamit ym. paikoilleen ja itse kisa sujui hyvin. Talkooporukan syytä ei ollut se, että alusta oli julmetun kova. Matot suoraan betonille. SM-kisoille kuuluva arvokkuus kärsi siitä kun alue oli vähän jokaisen ”messuvieraan” käytössä. Tatamin ympäristö pitäisi olla rauhoitettu kisaajille ja valmentajille. Yleisön oli vaikea seurata otteluita matalasta katsomosta, kun porukka sukkuloi (minä mukaan lukien) tatamin ja yleisön välissä. Meno oli vähän kuin Junnu-cupissa. Kirjoitan tämän nyt rakentavassa hengessä eli ensi kerralla alusta kuntoon ja tilaa on syytä miettiä uudestaan

. Sitten itse kisoihin. Mitalisaalis oli siis 6 mitalia. Kolme hopeaa ja kolme pronssia. Mestaruudet jäi nyt saamatta, mutta joskus se menee näin. Olimme mestaruuksien puutteen takia alempana mitalitaulukossa, MUTTA saimme kuitenkin toiseksi eniten mitaleja yhdessä keravalaisten kanssa ja mitalit tuli sarjoissa, joissa mitalit pitää tosiaan otella, eikä kumartaa. Kaiken kaikkiaan se oli kuitenkin kova tulos

. Molemmat ikäluokat oteltiin samana päivänä ja alkuun astui kehiin u18 alle 60 kg ottelijat. Markus Tarma sai vastaansa heti ennakkoon kovimman kaverin eli Roope Korhosen, tulevan mestarin. Markus aloitti ennakkoluulottomasti ja otti Roopesta Yukon ja waza-arin suoritukset. Yllätys alkoi muhia jokaisen päässä, wau mikä alku. Korhonen heräsi kuitenkin otteluun ja luki Markuksen seuraavan yrityksen hyvin ja sai päivän korkeimman ura-nagen ansiosta ipponin ja Markus keräilyihin, mutta sieltä tuli kuitenkin tappio. Toinen ottelijamme sarjassa oli Joe Liimatainen. Joe otti ensin puhtaan 10-0 voiton ekassa matsissa ja eteni kaaviossa semariin pääsystä. Siinä tappio tulevalle hopeamitalistille Rönkölle ja Joe keräilyihin pronssimatsiin pääsystä. Siellä taas 10-0 voitto ja seuraavassa ottelussa oteltiin pronssimatsiin pääsystä. Siitä tuli kuitenkin 5-0 tappio ja sijoitus seitsemäs. Eetu Heinonen otteli vakuuttavasti -66 kg:ssa. Eetu pääsi ensimmäisen kierroksen huililla, koska oli sijoitettu ottelija. Ensimmäisessä ottelussaan Eetu otti seoi-nagella ensin pisteet ja jatkona välitön kuristus joka tuotti ipponin, hieno jatko suoraan matossa. Toisessa ottelussa pääsystä finaaliin veti Eetu aivan loistavan uchi-mata- sukashin, ippon ja finaaliin. Vastaan tuli sarjan toinen sijoitettu eli Valtsu Olin. Ottelu oli vauhdikas ja täynnä tilanteita. Olin vei kuitenkin finaalin 5-0 ja Eetulle hopeaa.

Alle 21-vuotiaden sarja -66 kg oli kovatasoinen ja kovia kundeja täynnä. Tuplapooli ja meiltä kolme ottelijaa. Ryan Korkia-ahon matsit loppuivat toiseen matsiin, kun Olinin hieno ja kova heitto tömäytti Ryanin tatamiin. Tuloksena oli että alusta teki tehtävänsä ja ”Ryna” kannettiin matolta, kun selkälihakset meni täysin juntturaan ja matsit oli ohi vaikka niitä olisi ollut jäljellä Poolin toisella puolella oli Joel Ylitalo ja Eetu Heinonen. Jolle otti ensin voiton varoitusten turvin Koskisesta ja sitten hienon 10-0 voiton Lahtisesta. Eetu toisti aivan saman kuvion ko. kavereista ja lohkon voiton ratkaisisi omat pojat keskenään. Tässä ottelussa Eetu oli Jollea parempi ja molemmat semifinaaleihin. Jollelle tuli vastaan Valtteri Olin, jonka Jolle viimeksi voitti. Nyt tuli tiukan taiston jälkeen tappio varoitusten erolla ja Jollelle pronssia. Eetu sai vastaansa semarissa tulevan mestarin Rönkön. Ottelu oli todella tiukka ja kovaa taistelua. Varsinainen matsiaika päättyi tasan ja siirryttiin golden scoreen. Kundit väänsivät välillä huulet veressä ja matsi kesti ja kesti, kunnes tuomari päätti 8 minuutin väännön jälkeen antaa shidon ja nyt se tuli Eetulle. Eetulle myös pronssia. Tässä oli mahdollisuus saada omat pojat finaaliin

. Joosua Mujunen tuli loukkaantumisten jälkeen kokeilemaan -73 kg:n sarjassa. Lohko oli todella kova ja tällä kertaa tuli tappiot, mutta kisoja tulee ja kun pääsee taas treenaamaan kunnolla niin tulostakin tulee.

Pyry Halonen oli ykkössijoitettu -81 kg:ssa. Ensimmäisessä ottelussa tuli kuitenkin pikku ”nukahdus” ja kaveri pääsi kuittaamaan ipponin arvoisella heitolla ja Pyry keräilyeriin. Siellä Pyry pisti sitten tuulemaan. Ippon ja waza-ari voitot vastustajista vei Pyryn pronssiotteluun, jonka Pyry hoiti himaan varoitusten turvin ja pronssi oli Pyryn.

Erkka Kari otteli +90 kg:n sarjassa, jossa oli tuplapooli. Ensin tuli tappio Mikkelin ”Marde” Puumalaiselle käsilukolla, joka meni hieman yli kun tuomari ei ollut ajan tasalla ja huomannut Erkan antautumismerkkiä. Vähän kylmää käteen ja seuraavaan matsiin. Siinä Erkka veti upean polviseoinagen ja ippon. Semifinaalipaikka oli selvä. Semarissa vastaan tuli vanha tuttu Chikaran Ponsi ja tiukan väännön jälkeen Erkka julistettiin voittajaksi varoitusten turvin. Finaalissa vastaan taas Puumalainen ja kalavelkoja yritettiin maksaa, mutta taas tuli tappio matossa, nyt kuristuksella, joka oli tosin alkuun leuan päällä, mutta kun antautuu niin se on siinä. Hopeaa Erkalle. Loppukeväästä Erkka tähtää alempaan sarjaan, minne kuuluukin.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä, ainoa tyttömme eli Claudia Miettinen otteli -70 kg:ssa hopeaa. Tyttöjen poolissa tuli 10-0 ja 5-0 voitot ja SM-kisojen mitaliputki jatkui Claudialla edelleen. Otteluista löytyy magee klippikooste Facebookista Meidokan judo juniors power team sivuilta. Claudian isä teki sen ja ko. video on levinnyt jo ympäri maailmaa. Hyvännäköistä judoa, jos kelpaa muuallakin katsella.

Hopeaa: Claudia Miettinen, Erkka Kari ja Eetu Heinonen

Pronssia: Eetu Heinonen, Joel Ylitalo ja Pyry Halonen

Esa Korkia-aho