Meido-Kan kahmi eniten mitaleja ensimmäisestä Samurai-cupista!!

18.1.2016

Meido-Kan kahmi eniten mitaleja ensimmäisestä Samurai-cupista!!

 

Vuoden ensimmäinen Samurai-cup järjestettiin Pajulahdessa 16.1. Meiltä oli jalkeilla mahtava jengi, vaikka tulikin viime hetken poisjääntejä ja osa oli vielä loukkaantumisten tai muiden seikkojen vuoksi poissa. Emme voittaneet mitalitilastoa, koska kultamitalien määrä ratkaisee paalupaikan. Otimme kuitenkin ylivoimaisesti eniten mitaleja, peräti 12 kappaletta. 2 kultaa, 5 hopeaa ja 5 pronssia!! Päivä oli pitkä ja hektinen, ainakin allekirjoittaneelle, kun piti hypätä 3 maton väliä aamu kymmenestä ilta kuuteen.

Kisat aloittivat alle 15-vuotiaat. Enisa Balakthanova otti kultaa tyttöjen -48 kg:ssa, voittaen 2 otteluansa alle minuutissa. Poikien -55 kg:ssa Daniil Susi ja Emil Miettinen ottelivat pirteästi. Daniil otti hopeaa ja Emil pronssia. Keskinäisen ottelun poikien välillä voitti Daniil yukon turvin. Daniil hävisi sarjan voittajalle vain yhdellä varoituksella. Atrhur Khaziev esitti monipuolista judoa -55 kg:ssa saaden hopeaa kolmella ippon voitolla. Sarjan voittaja Vili Pajari oli kuitenkin vielä kova pala purtavaksi.

Kisat jatkuivat sulavasti alle 18-vuoitiasten sarjoihin. Emma Piri otteli pronssille, kun ottelut sarjassa menivät sopivasti ristiin. Yhdessä ottelussa tapahtui erikoinen episodi, kun Emma oli rakentamassa kuristusta vastustajasta niin tämä puri Emmaa!!! Emma näytti tuomarille hampaanjäljet, mutta tuomari ei reagoinut asiaan millään tavalla. Hansokumake eli ulosajo olisi ollut oikea tuomio. Poikien alle 60 kg:ssa Joe Liimatainen ja Markus Tarma olivat hyvällä ottelupäällä. Markus kompastui ensimmäisessä matsissa, mutta sisuuntui siitä ja raivasi itsensä keräilyjen kautta upeasti pronssille. Vaikka vastustaja ei päässytkään mitalimatsiin loukattuaan itsenä Joea vastaan ei se tulosta himmennä. Joe Liimatainen eteni finaaliin vakuutavasti, voittaen kaikki matsit ipponilla. Senifinaalissa Joe teki todella upean jalkapyyhkäisyn Juuso Hannulalle. Samassa hässäkässä Juuson olkapää vääntyi ja jatko oli vaikeaa. Juuso ei kuitenkaan luovuttanut vaan halusi päättää matsin judomaisesti ja antoi lopulta Joen heittää hänet. Hatunnosto siitä. Finaalissa Roope Korhonen oli nyt kovempi ja Joelle hienosti hopeaa. Eetu Heinonen otteli alle 66 kg:ssa pronssille, kun pahin vastus eli Valtsu Olin tuli jo semifinaalissa vastaan. Siinä Olin oli parempi ja Eetu pronssiotteluun, jonka Eetu hoiti tyylikkäästi himaan.

  Siirryttiin alle 21-vuotiaisiin ja alle 66 kg:n sarjaan. Siellä oli meiltä 2 ottelijaa, Eetu sekä Joel Ylitalo. Pojat oli eri pooleissa ja, toivottiin, että molemmat joko voittavat tai ovat kakkosia poolissansa, etteivät kohtaa semifinaalissa toisiansa. Toisin kävi, Jolle voitti poolinsa ja oli ainoa, joka voitti Olinin kisapäivän ja vielä puhtaasti ipponilla. Eetu oli poolinsa kakkonen, joten pojat olivat semarissa vastakkain. Eetu vei ottelun ja eteni finaaliin ja taas vastassa Olin, joka voitti Eetun toistamiseen. Jännä kuvio kun Jolle voittaa Olinin, mutta häviää Eetulle ja toisin päin Eetu voittaa Jollen, mutta häviää Olinille. Eetulle siis hopeaa ja Jollelle pronssia. Aku Laakkonen eteni finaaliin. Ekassa matsissa vastustaja lensi taas tutusti korkealta ja kovaa. Semifinaalissa oli taas tiukempaa ”Bulea” vastaan ja voitto tuli kolmen varoituksen turvin, tosin matsi oli kyllä Akun hallussa. Finaaliin tuli vastaan Oskari Mäkinen. Aku vei ottelun aloituksia hyvin ja johti matsia jo kun Oskarilla oli kolme varoitusta. Oskari kävi kuitenkin päälle ja onnistui jalkaheitossaan yukon arvoisesti, kun otteluaikaa ei enää ollut paljoa jäljellä ja takaa-ajo oli tuossa tilanteessa jo vaikeaa. Akulle siis hopeaa ja erityisen hyvää oli nyt se, että varoitukset satelee vastustajille, eikä Akulle. Erkka Kari otteli +90 kg:ssa ja voitti kaikki matsinsa selvästi ilman selittelyitä ja nappasi toisen kullan seuralle

. Aikuisten sarjassa ei nyt ollut eri syistä ketään mukana, mutta ensi kerralla varmasti on. Todella upea aloitus ja SM-kisoihin saadaan toivottavasti kaikki mukaan. Tästä on enemmän kuin hyvä jatkaa.

Kultaa: Enisa Balakthanova ja Erkka Kari

Hopeaa: Daniil Susi, Arthur Khaziev, Joe Liimatainen, Eetu Heinonen ja Aku Laakkonen

Pronssia: Emma Piri, Emil Miettinen, Markus Tarma, Joel Ylitalo ja Eetu Heinonen

Esa Korkia-aho